nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 1. December 2015
Občina Izola pridobila gradbeno dovoljenje za krožišče pri komunali
Občina Izola je danes prejela gradbeno dovoljenje za manjše krožišče na novi vpadnici v Izolo (krožišče pri Komunali Izola) kjer so bila dela na podlagi inšpekcijske odločbe začasno ustavljena. Pred nadaljevanjem del bo potrebno počakati še na pravnomočnost gradbenega dovoljenja. Občina Izola je danes prejela gradbeno dovoljenje, ki je bilo izdano v petek, 27. novembra 2015, za območje krožišča pri Komunali Izola s katerim se »dovoli rekonstrukcija ceste za ureditev križišča »Stavbenik« s pripadajočimi komunalnimi vodi na delih zemljiških parcel«.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Torek, 1. December 2015
To so mesta na Obali, kjer bo praznično vzdušje
December je danes potrkal na naša vrata, s tem pa praznično vzdušje, ki ga bodo proslavili tudi v obalnih občinah. Že ta konec tedna se bodo začeli praznični dogodki in prireditve, ki bodo vrhunec doživeli na silvestrski večer.
Regional Obala > Družba Izola
Ponedeljek, 30. November 2015
Skok v čase, ko smo se šalili tudi o resnih stvareh
Dvorana izolskega kulturnega doma je bila v petek zvečer polna pričakovanja, sivolasi mladeniči na odru pa pripravljeni, da jo pljusknejo nazaj v osemdeseta leta, v obdobje, ko je na slovenskem novem valu uspešno srfala koprsko-izolska skupina Deseti brat. Fantje iz skupine Deseti brat so se družili le kratkih sedem let, vendar so s ploščo Madona dejmi danes, ki je izšla leta 1985, pustili za seboj pomemben pečat.
Primorske novice > Družba Izola
Nedelja, 29. November 2015
Izolski motoristi darovali kri
V Centru za transfuzijsko dejavnost Izola je v ponedeljek potekala skupna krvodajalska akcija motorističnega kluba Kondor ter policistk in policistov iz Policijske uprave Koper oziroma Prometne policijske postaje Koper. Skupne akcije se je tako udeležilo več kot štirideset krvodajalcev.
Regional Obala > Družba Izola
Sobota, 28. November 2015
Izolski urar Anton Štimec, najstarejši obrtnik v Sloveniji
Čeprav bo konec januarja dopolnil že 81 let, hodi še vsak dan v službo. In to z največjim veseljem. “Delo v urarski delavnici je moja terapija,” pravi izolski urar Anton Štimec, ki mu je Obrtna zbornica Slovenije v četrtek podelila priznanje za najstarejšega obrtnika v letošnjem letu, ki še ohranja dejavnost.
Primorske novice > Družba Izola
Četrtek, 26. November 2015
Župan Kolenc ima v kabinetu novo vodjo
Izolski župan Igor Kolenc ima v svojem kabinetu novo vodjo, 33-letno Polonco Skendžič iz Lucije. Po izobrazbi je pravnica, pravi pa, da Izolo dobro pozna. Polonca Skendžič nadomešča dosedanjo vodjo županovega kabineta Kristino Zelić, ki je odšla na porodniški dopust.
Primorske novice > Družba Občina Izola
Ponedeljek, 23. November 2015
V Jagodju dokončali krožišče
Delavci Cestnega podjetja Koper so zaključili s preobrazbo krožišča v Jagodju iz začasnega v trajno. Medtem pa še vedno ni stekla gradnja krožišča na Industrijski cesti, kjer izolska občina ni imela ustreznega gradbenega dovoljenja.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 18. November 2015
Izolani bodo svoj del obalne ceste obdržali
Izolski župan Igor Kolenc je napovedal, da Izola ne bo sledila koprskemu zgledu in državi oziroma direkciji za infrastrukturo ne bo vrnila svojega dela obalne ceste. Koprska občina bo namreč svoj del ceste med Koprom in Izolo vrnila direkciji, ki je z njo upravljala do odprtja hitre ceste med obema mestoma.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 13. November 2015
Veseli stoli za stanovalce doma upokojencev
Stanovalci izolskega doma upokojencev bodo konec meseca sedli na “vesele stole”. V izolski Komunali namreč vabijo občane in druge, ki bi se radi znebili odsluženih stolov, naj jih podarijo v dobrodelne namene. Starim stolom bodo v skupini Utrip s stilsko preobrazbo vdahnili novo življenje in jih namenili domu.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 13. November 2015
Bužekijanove nepremičnine na polovično ceno
Na včerajšnjo sodno dražbo ni prišel nihče, ki bi se zanimal za šest zemjišč in rastlinjakov Edija Bužekijana. Gre za nepremičnine, na katere je vpisana hipoteka, tokrat so jih prodajali po izklicni ceni 296.540 evrov, na naslednji dražbi pa se bo znesek prepolovi.
Regional Obala > Družba Izola
Torek, 10. November 2015
Občina Izola oddaja poslovne prostore
Občina Izola je v Uradnem listu RS in na svoji spletni strani objavila javno zbiranje ponudb za oddajo desetih poslovnih prostorov v mestnem jedru.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Petek, 6. November 2015
Užitne klapavice niso užitne
Pedoči, ki jih te dni prodajajo v ribarnicah, ne smejo priti iz slovenskih školjčišč. Vsa tri školjčišča - Debeli rtič, Seča in Strunjan so namreč trenutno zaprta, ker so v njih presežene vrednosti lipofilnih toksinov. Veterinarski inšpektorji so presežene vrednosti toksinov (DPS) odkrili konec minulega tedna pri rednem sistematičnem nadzoru pedočev (njihovo pravilno ime je užitne klapavice) v slovenskih školjčiščih, zato so prepovedali promet školjk iz gojišč pri Debelem rtiču, v Seči in Sečovljah, je sporočila uprava za varno hrano.
Primorske novice > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]