nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 15. Maj 2015
Žbogar napredoval na skupno tretje mesto
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je po četrtem dnevu evropskega prvenstva razreda finn na tretjem mestu, potem ko je v današnjih treh regatah osvojil tretje, četrto in peto mesto. Žbogar je tako blizu nove, še četrte zaporedne kolajne na evropskih prvenstvih.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Ponedeljek, 11. Maj 2015
Izolani sami o svoji usodi
Suverena zmaga na lokalnem obračunu proti Dekanom, ki je še toliko bolj pomembna zaradi spodrsljaja Ajdovščine na domačem igrišču proti Sežani. Prvenstvo je spet v nogah nogometašev Izole in o usodi odločajo sami.
Regional Obala > Šport MNK Izola
Nedelja, 10. Maj 2015
Izolanu Hrvatu srebro na domačem svetovnem pokalu
Izolan Rajko Hrvat je na domači tekmi svetovnega pokala na Bledu osvojil srebrno medaljo. Zmagal je Slovak Lukaš Babač, bron pa je osvojil Bolgar Nedelčo Vasiljev. Hrvat začel zadržano na petem mestu, nato pa počasi pridobival v primerjavi s tekmeci, v finišu se je lotil tudi dotlej vodilnega Slovaka Babača, vendarle pa je bil v cilju prekratek za dobrega pol čolna.
Regional Obala > Šport Izola
Nedelja, 26. April 2015
Vasko zelo zadovoljen iz Hyeresa
Z regatami za medalje se je v francoskem Hyeresu končala tretja tekma svetovnega pokala za olimpijske razrede. Med deseterico najboljših v finnu se je spet izkazal Vasilij Žbogar, ki je s tretjim mestom na današnji preizkušnji potrdil drugo mesto v skupnem seštevki: “Danes je bil spet en super dan. Čeprav sem imel kar težko nalogo sem jo dobro opravil, dokazal sem, da sem v močnejšem vetru res napredoval in še en dober rezultat je tu,” je bil po končani regati zadovoljen Izolan.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Sobota, 25. April 2015
Dvomov ni več, Izolani ostajajo prvoligaši
Rokometaši Istrabenza Plinov Izole so v 25. krogu 1. NLB Leasing lige v gosteh premagali ljubljanski Slovan s 30:25 (14:12). Izolska ekipa je po zmagi nad Slovanom potrdila prvoligaški status za prihodnjo sezono, v slovenski prestolnici pa je dosegla sedmo zmago v državnem prvenstvu.
Primorske novice > Šport RD Istrabenz Plini
Petek, 24. April 2015
Žbogar, Mrakova in Macarolova malce nazadovali
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je po današnjih dveh plovih na regati za svetovni pokal v francoskem Hyeresu zdrsnil na sedmo mesto v olimpijskem razredu finn, njegovi reprezentančni kolegici Tina Mrak in Veronika Macarol pa sta trenutno enajsti v olimpijskem razredu 470.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Ponedeljek, 13. April 2015
Predstavitev novoizvoljenega predsednika Borisa Kalška
Za prevzem predsedniškega mandata me je prepričalo mnenje velike večine izolanov, ki so v dosedanjem vodstvu videli pomanjkljivosti. Resnici na ljubo, niso bili vsi člani vodstvene strukture slabi, toda sama povezava in organizacija dela je bila zelo slaba. Zaradi tega je prihajalo do nesporazumov. Vse želje so bile, da naj bi s svojimmi iskušnjami povezal klub v celovito in učinkovito organizacijo.
MNK Izola > Šport MNK Izola
Nedelja, 12. April 2015
Branik Maribor : Istrabenz plini Izola 28:25
Zavec je v soboto dobil krvavi boksarski dvoboj v Tabor, izolski rokometaši pa so v nedeljo na istem prizorišču nesrečno izgubili. “Škoda, bili smo blizu, a obenem tudi daleč. Vodili smo skoraj cel prvi polčas in del drugega. Od približno 45. do 50. minute smo imeli krizo, saj smo zgrešili štiri ‘zicerje’ in oni so nas kaznovali.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Nedelja, 12. April 2015
Banka Koper 2. Istrski maraton pod streho
Več kot 3.500 tekačev se je na slovenski obali v prekrasnem sončnem vremenu udeležilo drugega Istrskega maratona. Tekli so na 10-, 20- in 42-kilometrski progi. Na cilj najdaljše preizkušnje v Izoli je najhitreje pritekel Hrvat Roberto Radojković. Z izjemno razgibano progo je opravil v času 2:39:42. Pri ženskah je bila najhitrejša Neža Mravlje, hči znanega ultramaratonca Dušana Mravljeta.
Slovensko-morje > Šport Izola
Sobota, 11. April 2015
Izolskemu veslaču tretje mesto v Zagrebu
Lahki veslač Rajko Hrvat je zabeležil edini vidnejši slovenski sobotni izid na odprtem prvenstvu Hrvaške v veslanju na zagrebškem Jarunu. V konkurenci lahkih veslačev je Izolan osvojil tretje mesto. Hrvat se je vse do končnice enakovredno boril s kasnejšim zmagovalcem Slovakom Lukašem Babačem in Srbom Milošem Stanojevićem, za sam finiš pa še ni v povsem vrhunski formi.
Primorske novice > Šport Izola
Torek, 7. April 2015
Burja skrajšala regato
Na regati Izola Spring Cup, ki jo že 28. leto zapored organizira Jadralni klub Burja iz Izole, je nastopilo nekaj več kot 200 jadralcev iz desetih evropskih držav. Tekmovali so lahko le v petek, saj je bil v soboto veter prešibak, v nedeljo pa premočan. Edino slovensko zmago je v razredu laser osvojil Nik Pletikos.
Primorske novice > Šport JK Burja
Četrtek, 2. April 2015
V Izoli poteka »Izola spring cup 2015«
V jadralnem klubu Burja iz Izole, že odštevajo ure pred pričetkom tradicionalne regate »Izola Spring Cup«, ki jo v klubu organizirajo že osemindvajseto leto zapovrstjo. Letošnja regata bo potekala od 02. do 06. aprila. Na dveh regatnih poljih v izolskem zalivu se bo pomerilo preko dvesto jadralcev iz desetih evropskih držav.
Izola.info > Šport JK Burja
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]