nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 28. Oktober 2014
Občini priznanje za EKO vozni park
Časnik Finance je Občini Izola podelil priznanje zaradi absolutno najmanjših izpustov ogljikovega dioksida v voznem parku. V okviru natečaja »EKO vozni park« so nagrajevali podjetja, ki imajo v svojem voznem parku avtomobile z nizkimi izpusti, zaposlene učijo varčne vožnje, ob tem pa strogo nadzirajo stroške voznega parka.
Izola.info > Okolje Občina Izola
Sreda, 22. Oktober 2014
Zbrali več kot tono nevarnih odpadkov
Komunala Izola je v prejšnjem tednu izpeljala že drugo akcijo zbiranja nevarnih odpadkov s premično zbiralnico iz gospodinjstev v tem letu. Zbrali so kar 1.047 kg nevarnih odpadkov, nekaj več kot v prejšnjem letu.
Izola.info > Okolje Komunala Izola
Sreda, 22. Oktober 2014
Hidravlične izboljšave na Dantejevi in Šaredu
Včeraj so se pričela dela v okviru projekta hidravličnih izboljšav na območju Dantejeve ulice, ki se bodo zaključila predvidoma sredi decembra. Sočasno se v Izoli izvajajo še izboljšave vodovodnega omrežja na območju Šareda.
Izola.info > Okolje Dantejeva
Torek, 14. Oktober 2014
Slaba letina, zdaj pa še dražji zakup
Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov je skoraj za petino podražil ceno zakupa kmetijskih zemljišč, ki so v lasti države. Ogorčeni so zlasti vinogradniki in oljkarji v Istri, ki imajo v zakupu največ skladovih zemljišč. Podražitev pa je še poglobila nejevoljo med zakupniki, ki opozarjajo, da se sklad že dolgo več ne obnaša kot skrbnik državne zemlje, ampak kot veleposestnik.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 9. Oktober 2014
Podprto stavbo bodo porušili
Z nevarno stavbo na Koprski 19 v Izoli se koprska gradbena inšpekcija ukvarja že dve leti. Inšpektorji so jo nazadnje obiskali junija letos, kar je razvidno tudi iz inšpekcijske odločbe, nalepljene na vratih stavbe. Inšpekcijski postopek se je doslej že večkrat zavlekel, tudi zaradi upravnega spora, ki so ga sprožili inšpekcijski zavezanci (nekdanja lastnika ali njuni dediči), in zaradi smrti solastnice.
Primorske novice > Okolje Koprska
Torek, 30. September 2014
Kjer je muha pri muhi, je treba takoj pobrati oljke
Marsikateri istrski oljkar je med vikendom hitel obirati oljke. Tako zgodnjega obiranja oljkarji ne pomnijo, a v oljčnikih, ki jih je močno napadla oljčna muha, je to edina pravilna odločitev. “Poglejte, muha pri muhi, ni kaj čakati,” v oljčniku na Škofijah popikane plodove belice in leccina kaže Goran Gregorič. Oljčnih muh je toliko, da kar letajo med obiralci.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 30. September 2014
Mrtva želva v Simonovem zalivu
Izolan Ivan Matahlija je danes popoldne v morju, približno 300 metrov iz Simonovega zaliva, našel mrtvo želvo. Sprva je mislil, da je človek, potem, ko se je s čolnom približal, je ugotovil, da gre za truplo želve.
Primorske novice > Okolje Izola
Petek, 12. September 2014
Hitre ceste letos še ne bo
Čeprav so se v Darsu še v začetku poletja nadejali, da bo hitra cesta med Koprom in Izolo prevozna pred koncem leta, časovnih terminov ne omenjajo več. Ker je državna revizijska komisija ugodila idrijskemu Kolektorju Kolingu, ki je zahteval revizijo postopkov za izbiro izvajalca za dokončanje hitre ceste, morajo postopke ponoviti.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 12. Avgust 2014
Morje spet sluzi
Po desetih letih slovensko morje znova občutno sluzi, čeprav letos poleti ne beležimo vročinskih rekordov. Sluz je menda najbolj prisotna ob piranski in izolski obali. Na območju Rtiča Strunjan so jo piranski morski biologi opazili minuli četrtek, vendar se je tedaj zadrževala še bolj pri dnu.
Primorske novice > Okolje Izola
Nedelja, 10. Avgust 2014
Hitrostni plato za večjo varnost na Južni cesti
Občina Izola je na Južni cesti, pri križišču s Podvozno cesto, postavila hitrostni plato, ki umirja promet na tem območju. Gre še za enega od ukrepov za zagotavljanje večje varnosti v cestnem prometu.
Izola.info > Okolje Južna Cesta
Nedelja, 10. Avgust 2014
Ureditev infrastrukture na Tomšičevi ulici
V ponedeljek, 11. avgusta bo Občina Izola pričela s sanacijo komunalne infrastrukture na Tomšičevi ulici v Livadah. Urejena bo meteorna kanalizacija, vodovod, poleg tega pa bo Elektro Primorska uredila še dotrajano električno napeljavo. Ulica bo po koncu del tudi v celoti asfaltirana.
Izola.info > Okolje Tomšičeva
Petek, 1. Avgust 2014
Vendarle lepši dnevi
Bo avgust kaj bolj podoben običajnim istrskim poletnim mesecem? Vremenoslovci previdno napovedujejo, da se bo vreme v prihodnjih destih dneh “delno izboljšalo”, in opozarjajo, da ni letošnje poletje nič hladnejše od običajnih. Priznavajo pa, da julija letos živo srebro, prvič po juliju leta 2009, ni zlezlo nad 35 stopinj, ampak se je ustavilo pri 32 stopinjah.
Primorske novice > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]