nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 1. Marec 2016
Kolesarji radi pridejo v Istro
Velika nagrada Izole se je s svojo tretjo izvedbo zasidrala v tekmovalni koledar, hkrati pa predstavlja lep uvod v novo kolesarsko sezono, ki bo dolga in pestra. Istra je v tem letnem času priljubljena pripravljalna baza za številne domače in tuje kolesarje. Podobno kot je praksa pri nogometnih klubih, ki pred spomladanskim nadaljevanjem sezone ogrevajo motorje na treningih in prijateljskih tekmah ob morju, tudi kolesarska moštva nabirajo kilometrino v milejšem podnebju.
Primorske novice > Šport Izola
Ponedeljek, 29. Februar 2016
3. Velika nagrada Izole Juretu Golčerju
Jure Golčer je zmagovalec 3. Velike nagrade Izole, prve kolesarske dirke na slovenskih tleh v sezoni 2016. Po 156,6 km, dirka je imela start in cilj v Izoli, je član Adrie Mobila premagal Avstrijca Markusa Eibeggerja in Markusa Freibergerja.
Regional Obala > Šport Izola
Ponedeljek, 29. Februar 2016
V Izoli z dobrodelnim nogometom zbrali 4500 evrov
Na dobrodelni nogometni tekmi v Izoli so minuli petek zbrali 4500 evrov, ki jih bodo namenili izolskim osnovnošolcem, so sporočili iz izolske občine. V večnamenski dvorani Livade sta se v petek pomerili ekipi Velikanov slovenskega športa, ki so jo sestavljali Mladen Dabanovič, Sašo Udovič, Aleš Čeh, Mladen Rudonja, Primož Kozmus in ostali, v drugi ekipi pa so igrali znani Izolani, kot so Andrej Jereb, Drago Mislej-Mef, Rudi Bučar, Darko Milanić, Admir Sinanbegovič, Igor Božič in drugi.
Primorske novice > Družba Izola
Nedelja, 28. Februar 2016
Maribor prevladal v drugem polčasu
Igralci Istrabenz plinov Izole so tekmo proti Mariboru začeli dobro – odločno v obrambi in učinkovito v napadu. Sredi polčasa so že vodili s tremi zadetki prednosti, a se je razlika pred odhodom na odmor že vidno zmanjšala.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Sobota, 27. Februar 2016
Od ponedeljka v izolski urgentni center
Ob izolski bolnišnici so včeraj odprli še zadnjega od desetih urgentnih centrov v Sloveniji. Razprostira se na 1500 kvadratnih metrih površine in je zasnovan tako sodobno, da spominja na urgence iz ameriških tv-nanizank. Tudi vodja urgentne dejavnosti Peter Golob ga je opisal kot enega najbolj funkcionalnih objektov v Sloveniji in zasluge pripisal projektantki Dunji Kinkela.
Primorske novice > Zdravstvo Izola
Petek, 26. Februar 2016
Bolnike bodo ločevali po intenzivnosti obravnave
Urgentni center v Izoli, ki so kot zadnjega v mreži regijskih urgentnih centrov odprli danes, je pomembna pridobitev za varno in kakovostno obravnavo pacientov, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč, je poudaril direktor SBI Radivoj Nardin. Ministrica Milojka Kolar Celarc je napovedala, da bomo še letos v Sloveniji imeli enotno dispečersko službo.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 26. Februar 2016
Dom, v katerem ni nihče doma
Okna v stavbi na ulici Vide Pregarc 34 v ljubljanskih Mostah so brez zaves. Pogled razkriva gole stene. S stropa brlijo žarnice. “Včasih je bilo videti kak obraz na oknu, utrujen, zgaran in zamišljen. Slutil sem, da so za temi okni tudi težke zgodbe. Vedel pa sem tudi, da bo težko priti do njih, čeprav so z ulice samo ena vrata. Bilo je zelo težko vstopiti,” pravi Metod Pevec, režiser in scenarist dokumentarnega filma Dom.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Petek, 26. Februar 2016
Gašpar Mišič si bo s stanovanji v Izoli finančno opomogel
Podjetji Gašparja Gašparja Mišiča sta v zadnjih letih životarili; eno je v obdobju 2010-2014 skoraj prepolovilo svoje prihodke, drugo jih je komajda kaj ustvarilo in imelo ob tem še več izgube. Toda sreča je na strani drznih, pravijo, in Mišičevi podjetji si bosta s projektom Rezidenca Livade prav kmalu finančno opomogli.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 26. Februar 2016
Delamaris lani s 15 milijoni evrov čistih prihodkov od prodaje
Delamaris je v letu 2015 dosegel 15 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, dobiček v tem obdobju pa je ocenjen na 669.000 evrov. Tako so presegli številke iz leta prej, ko so čisti prihodki od prodaje znašali 13,43 milijona evrov, podjetje pa je zabeležilo dobrih 363.000 evrov dobička.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Četrtek, 25. Februar 2016
Do zdravnika preko triaže
Jutri uradno odpira vrata nova urgenca v izolski bolnišnici. Prve paciente bo sprejela v ponedeljek. Na enem mestu bo na voljo vsa strokovna medicinska pomoč in diagnostika za ljudi, ki bodo potrebovali nujno medicinsko pomoč. Paciente bodo razvrščali s triažo. Diplomirani zdravstvenik bo določil resnost pacientovega stanja, od tega pa bo potem odvisno, kako dolgo bo ta moral čakati na zdravnika.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 25. Februar 2016
Arrigoni dvakrat srebrn
Izolski Arrigoni je gostil ekipno državno mladinsko namiznoteniško prvenstvo in se veselili drugega mesta tako pri fantih kot pri dekletih. Favoriti se v dvorani Arrigonija niso pustili presenetiti. Najboljši slovenski moški klub, novomeška Krka, še naprej ohranja ta položaj tudi v mladinski konkurenci, med dekleti pa nihče ni bil kos Mengšu.
Primorske novice > Šport Izola
Sreda, 24. Februar 2016
Riba toži občino še za izgubo evropskih sredstev
Potem ko je Občina Izola podjetju Riba morala izplačati 890.000 evrov kupnine, ta zahteva še dobrih 970.000 evrov za izpad dobička oz. povračilo nepovratnih evropskih sredstev. V Ribi na podlagi pravnomočne sodbe pričakujejo, da bo sodišče odločalo le o višini odškodnine, po mnenju občine pa se ta sodba bistveno razlikuje od prejšnje.
Regional Obala > Kronika Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]