nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sobota, 10. Avgust 2013
Glasba, ki jo povezuje Mediteran
Klarisi Jovanović, pevki, pesnici in eni redkih prevajalk iz novogrščine pri nas, je Sredozemlje zapisano v genih. Zato ne preseneča, da je Izolanka s stalnim naslovom v Prekmurju na svoji novi plošči Medinteran zbrala raznovrstne tradicionalne napeve, ki dišijo po Sredozemlju, odlična spremljevalna zasedba Della Segodba pa jih je v slogu svojega imena - dela se godba - odela v glasbene obleke, ki zaidejo tudi v barve jazza, swinga in druge melodične odtenke.
Primorske novice > Kultura Izola
Ponedeljek, 5. Avgust 2013
Ples tehnik in barv
Izolanka Sanja Tošić končuje študij na ljubljanski Pedagoški akademiji. Čeprav se posveča tudi tradicionalnim likovnim tehnikam, jo zadnja tri leta vleče predvsem v eksperiment: na križpotje slikarstva, skulpture, fotografije in računalniške grafike. Rezultat svojih raziskovanj je naslovila Silky smooth, v galeriji Insula pa ga predstavlja še do četrtka.
Primorske novice > Kultura Galerija Insula
Ponedeljek, 15. Julij 2013
Manziolijev trg je tri večere gostil festival Etno Histeria
Čeprav se bo festival Etno Histeria uradno pričel v četrtek, 18. julija, so organizatorji letos pričakovanje podžgali s predfestivalskim ogrevanjem v Izoli, Kopru in Piranu ter festival tako približali tudi urbanem okolju obalnih mest. Festival, ki na delavnicah in drugih aktivnostih v Gračišču združuje umetnike z vsega sveta, je zasnoval lutkar in glasbenik Matija Solce.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Manziolijev trg
Petek, 12. Julij 2013
2. Poletna glasbena akademija v Izoli
Od 9. do 16. julija 2013 se v Manziolijevi in Besenghijevi palači odvija 2. Poletna glasbena akademija v Izoli, z mentorjema prof. Selmo Chicco Hajdin (klavir) in prof. Antonijem Hajdinom (violončelo). Akademija je namenjena nadarjenim učencem in dijakom, ki želijo svoje znanje instrumenta izpopolniti na drugačen način v času poletnih počitnic.
Izola.info > Kultura Manziolijeva palača
Četrtek, 11. Julij 2013
Izola je postala ulično gledališče
Med devetimi mesti, ki gostujejo že 16. izvedbo mednarodnega festivala uličnih gledališč Ana Desetnica, je letos tudi Izola. Po junijskih magičnih pokrivalih in predstavi skupine Mimbre v parku Pietro Coppo, je včeraj na izolskih ulicah gostoval veliki ulični spektakel »Mati Korajža«. V predstavi je nastopalo skoraj 40 igralcev in ustvarjalcev iz 11 različnih držav, pridružili pa so se jim tudi obiskovalci, ki so bili na koncu aktivno vključeni v razplet predstave.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Izola
Ponedeljek, 17. Junij 2013
Čas jih ni omehčal
Obalna zasedba No Limits, ki glasbeno kilometrino neprekinjeno nabira že zadnjih 23 let, je v soboto v prijetno napolnjenem koprskem MKSMC-ju predstavila svoj zadnji album s preprostim naslovom Hardcore.
Primorske novice > Kultura Izola
Torek, 11. Junij 2013
V Galeriji Salsaverde strežejo tudi Beli sladoled
V izolski Galeriji Salsaverde z vsako novo razstavo svoje zveste obiskovalce presenetijo z izvirnostjo predstavitve umetnikov in njihovih umetniških del. Tudi v soboto so bili prisotni ob odprtju razstave umetniškega dvojca, ki se skriva za imenom »Beli sladoled«, priča pristnemu uličnemu performansu, ki ga je najprej pričarala glasbeni dvojec Erič, nato pa so se pred ogledom razstavljenih del posladkali s sladoledom iz avtomata.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde
Ponedeljek, 6. Maj 2013
V Izoli mladi izbirali nagrajenca Evropske filmske akademije
»A se kdo iz Gremo mi po svoje boji pajkov?« Takšna in drugačna zanimiva vprašanja so se včeraj, 5. maja, slišala v izolskem Art kinu Odeon. Tam se je ob Evropskem dnevu mladega filmskega občinstva 78 najstnikov z različnih koncev Slovenije in zamejstva zbralo, da skupaj z mladimi iz osmih drugih evropskih mest med tremi evropskimi mladinskimi filmi (Cikcak mulc, Nizozemska, 2012, Vse narobe, Nemčija, 2013, Trgovinica za samomore, Francija, 2012) izberejo prejemnika nagrade Evropske filmske akademije po izboru mladega občinstva.
Izola.info > Kultura Kino Odeon
Četrtek, 25. April 2013
V Izoli najboljši irski kratki filmi
Že peto leto zapored bodo v prvi polovici maja na svoj račun prišli ljubitelji evropske filmske produkcije. V kinematografih 13 slovenskih mest bo namreč med 5. in 12. majem Filmski teden Evrope, v sklopu katerega si bodo obiskovalci kinematografov lahko brezplačno ogledali 18 izbranih evropskih filmov.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Torek, 23. April 2013
Pričenja se bralni projekt Primorci beremo 2013
Na svetovni dan knjige, 23. aprila, se začenja letošnji projekt »Primorci beremo«. V bralnem projektu sodeluje devet primorskih knjižnic, med katerimi je tudi Mestna knjižnica Izola. Posebnost in edinstvenost projekta v zadnjih letih je branje izključno slovenskega leposlovja, tako sodobnih kot klasičnih slovenskih avtorjev. Gre za najširši projekt spodbujanja bralne kulture med odraslimi v Sloveniji.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Petek, 5. April 2013
Paride Di Stefano se predstavlja v Cankarjevem domu
Izolski umetnik Paride Di Stefano, ki skupaj s svojo partnerico Katjo Smerdu ustvarja v galeriji in ateljeju Apeiron, se je v sredo v okviru projekta »Likovni kritiki izbirajo« predstavil v prestolnici. V preddverju Cankarjevega doma bo do 5. maja na ogled avtorjev triptih »Regnum Hominis«, ki ga je za projekt izbral likovni kritik, galerist in nekdanji direktor Mestne galerije Ljubljana Aleksander Bassin.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Apeiron
Petek, 5. April 2013
Umrl režiser in animator Janez Marinšek
Po hudi bolezni je v sredo, 3. aprila, preminil animator in režiser Janez Marinšek, ki je skupaj s Konijem Steinbacherjem prispeval k podobi slovenskega animiranega filma. Na področju kinematografije je deloval kot direktor Globus filma Koper, predstavnik distribucije Vesna film Ljubljana, sredi 90. let pa je sodeloval pri Filmskem skladu RS.
Primorske novice > Kultura Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]