nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 4. Maj 2011
Minister Zalar v Izoli o pokojninski reformi in gospodarskem kriminalu
Minister za pravodosje Aleš Zalar je na včerajšnjem srečanju z Borisom Morijem, kandidatom Liberalne demokratske stranke za izolskega občinskega svetnikaspregovoril o aktualnih tematikah v državi in o pokojninski reformi.
Podpalmo.si > Politika Izola
Torek, 26. April 2011
Miro Vanič bi rad šel modro naprej
V četrtek, 21. aprila, je v prostorih stranke IJN potekala tiskovna konferenca, kjer se je predstavil kandidat za občinskega svetnika na nadomestnih volitvah 2011-Miro Vanič. Na konferenci je bil predstavljen tudi program stranke IJN skupaj s SDS, IDZ-DDI, SLS in Nsi. O razlogih podpore so nekaj besed spregovorili tudi Nevijo Frank (SDS), Bojan Zadel (SLS) in Tomislav Vitezica(IJN), ki se bo maja vrnil v občinski svet kot zamenjava za Dr. Tomislava Klokočovnika.
Podpalmo.si > Politika Izola
Petek, 22. April 2011
V Izoli bo kandidiral tudi Miro Vanič
V Izoli še vedno potekajo predstavitve kandidatov za mesto svetnika v Občinskem svetu Občine Izola. Včeraj se je na novinarski konferenci predstavil Miro Vanič, kandidat Izola je naša skupaj s SDS, IDZ-DDI, SLS in Nsi.
Primorska.info > Politika Občina Izola
Petek, 22. April 2011
Tudi Boris Mori za občinskega svetnika
Boris Mori v ospredje postavlja potrebe ljudi, kandidira pa, ker mu ni všeč, da velika večina politikov pozablja, da so jih izvolili prav oni. Kot je povedal, je v Izoli veliko stvari narejenih dobro, a je mnenja, da bi jih lahko naredili še boljše, dosti pa je tudi »kiksov«. Med predstavitvijo je izpodstavil tudi dejstvo, da morata biti občina in župan servis za občane in da morajo biti tako župan kot svetniki in ostali uradniki prvi med enakimi, zgled za vse ostale občane.
Primorska.info > Politika Občina Izola
Torek, 19. April 2011
Izžrebali številke kandidatov za nadomestne volitve
V Izoli je danes ob 18. uri Občinska volilna komisija izžrebala zaporedne številke kandidatov za nadomestne volitve, ki bodo 8. maja. V odsotnosti predsednice volilne komisije Monike Mavsar je žreb vodil njen namestnik, odvetnik Dean Babič.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Sobota, 16. April 2011
Med izolskimi kandidati dve ženski
Svojega kandidata za nadomestne volitve, ki bodo v Izoli 8. maja, so izbrali tudi v izolskem Zaresu. Kot pravi predsednica stranke Breda Medved, so se odločili za 61-letno Vando Zajc. Kandidatko na volitvah bo imela tudi Oljka, in sicer Iris Prašelj.
Primorske novice > Politika Občina Izola
Petek, 15. April 2011
Ljubo Klanjšček za vrtce, ureditev prometa in ladijske priveze
Včeraj se je v sejni sobi Hotela Delfin v Izoli predstavil tudi kandidat DeSUS-a za nadomestne občinske volitve, ki bodo 8. maja. Podžupan Branko Simonovič je predstavil tudi dogajanje na kandidacijski konferenci, ki je bila pred kratkim in na kateri so ga ponovno potrdili za predsednika območne organizacije.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Petek, 15. April 2011
Valdi Morato računa na podeželje in finance
Na novinarski konferenci Območne organizacije Socialni demokrati Izola so predstavili kandidata SD za nadomestne volitve Valdija Morata za člana Občinskega sveta Občine Izola, ki bodo v nedeljo, 8. maja 2011. Valdi Morato je bil v prejšnjem mandatu že član občinskega sveta, bil je tudi član raznih komisij in odborov, katere je tudi vodil.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Četrtek, 14. April 2011
Volitve v Izoli brez Mefove liste - ne nameravajo podpirati sprevrženega sistema
Do sinoči do 19. ure so izolske stranke in liste lahko določile svojega kandidata, s katerim bi lahko zapolnile prazen stol v občinski dvorani na Kristanovem trgu. Svetniško mesto se je spraznilo po januarskem odstopu Draga Misleja - Mefa, njegova lista Mef in Izolani pa se volitev 8. maja ne namerava udeležiti.
Primorske novice > Politika Drago Mislej - Mef
Nedelja, 10. April 2011
Tudi v Izoli velika večina zavrnila Zakon o malem delu
Po dosedaj še neuradnih podatkih je na nedeljskem referendumu v Izoli volilna udeležba znašala 25,72 %, glasovalo je 2.963 od 11.521 volilnih upravičencev. Za sprejetje Zakona o malem delu je glasovalo 27,31% volilcev (804), proti pa 72,69 % (2.140). Neveljavnih je bilo 19 glasovnic (0,64%).
Izola.info > Politika Izola
Petek, 8. April 2011
Stavbenik naj bi izolskim najemnikom zaračunaval manj po naročilu občine
“Da najemnin izolskih poslovnih prostorov doslej nismo zviševali skladno z rastjo cen na drobno, se nismo sami odločili. Tako so določili v občinski upravi, vendar to ni nikjer zapisano,” pravi direktorica občinskega koncesionarja Stavbenik - servisne storitve Darja Šale.
Primorske novice > Politika Občina Izola
Četrtek, 7. April 2011
Prislužil “minus”
Računsko sodišče. Negativno mnenje za Klokočovnikove občinske finance. “Imam povsem čisto vest! Zaupal sem svojim sodelavcem, pristojnim za finance. Sprašujete me za komentar glede tem, ki so povsem finančne narave. Jaz ne vem, da bi pri kakšni zadevi namenoma narobe ravnali,” je včeraj, ko smo ga prosili za komentar ugotovitev računskega sodišča, dejal Tomislav Klokočovnik, nekdanji izolski župan.
Žurnal > Politika Občina Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]