nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 22. Junij 2011
Kresna noč v Kortah – nova prireditev istrskega podeželja vabi
Kresna noč – Solsticij Korte 2011 je nova prireditev, s katero si v Kortah prizadevajo razširiti ponudbo istrskega zaledja in ga približati tako turistom kot domačinom. Dogajati se bo začelo danes in bo trajalo do sobote, 25. junija, ko bo najbolj živahno na kmetiji Koterle ter bo na bližnjem Čuku pod Kaštelirjem tudi zagorel kres.
Podpalmo.si > Turizem Korte
Ponedeljek, 20. Junij 2011
Izolski hoteli poslej prijazni motoristom
V petek je bila novinarska TGZ, g.i.z. Izola ob podpisu pisma o nameri "Destinacija prijazna motoristom", ki so ga podpisali na terasi Hotela Belvedere predstavniki Hotela Belvedere, Hotel Keltika, San Simon resort in Moto klub Kondor Slovenija. Prisoten je bil tudi župan Izole, mag. Igor Kolenc, ki je izrazil svoje veselje ob odločitvi vlade glede ukinitve mednarodnega prehoda za za mednarodni potni promet.
Podpalmo.si > Turizem Izola
Četrtek, 16. Junij 2011
Likovna kolonija ponovno v Izoli
V prostorih hotela ZDUS Delfin je bila od 8. do 11. junija potekala že 13. likovna kolonija pod pokroviteljstvom Zveze društev upokojencev Slovenije. Kolonije se je udeležilo 27 slikarjev iz vse Slovenije. Slike so bile v razstavljene na ogled v petek in jih je bilo možno tudi kupiti. Likovne umetnine tako krasijo stene sob Hotela ZDUS Delfin, kasneje pa izbrana dela romajo še na razstavo v okviru Festivala za 3. življenjsko obdobje.
Podpalmo.si > Kultura Hotel Delfin
Četrtek, 16. Junij 2011
Opozorila kopalcem v Krajinskem parku Strunjan
Javni zavod Krajinski park Strunjan je pred pričetkom kopalne sezone včeraj predstavil nove table, ki jih nameščajo na petih izhodiščnih točkah do morske obale tega parka. Obiskovalce bodo na prijazen način opozarjale na spoštljivejše vedenje do tamkajšnje narave. Z njimi želijo še zlasti vplivati na kopalce ob tem delčku našega morja, da ga ne onesnažujejo s smetmi, saj gre za najdaljši še neokrnjen del morske obale v Tržaškem zalivu.
Podpalmo.si > Okolje Izola
Ponedeljek, 13. Junij 2011
Sprejem nagrajenih izolskih otrok
V petek ob 13. uri je bil v prostorih picerije hotela Delfin sprejem učencev 3. razreda OŠ Dante Alighieri, ki je zmagal na natečaju FIRMA TV. Videospot so posneli v italijanskem in slovenskem jeziku. Otroke in učiteljici je sprejel in pogostil direktor Hotela ZDUS Delfin, Branko Simonovič. 11 nagrajenih otrok je tako uživalo še ob slastni pici in se odžejalo z ledenim čajem, vodo in sadnim sokom.
Podpalmo.si > Izobraževanje OŠ Dante Alighieri | Hotel Delfin
Sobota, 11. Junij 2011
V Izoli se obetajo podražitve komunalnih privezov
Izolski občinski svetniki naj bi 30. junija dokončno odločili o predlaganih občutnih podražitvah komunalnih privezov v tamkajšnjem pristanišču. Direktor Komunale Izola Denis Bele podražitve utemeljuje s kritjem izgube pristanišča, ki bi jo sicer morali plačati vsi občani. Poudarja tudi, da so že vidne investicije v pristaniško infrastrukturo.
Podpalmo.si > Okolje Izola
Torek, 7. Junij 2011
Vlado Hrvatin: Borili se bomo za obstanek v prvi rokometni ligi!
Minuli konec tedna smo se pogovarjali z Vladotom Hrvatinom, trenerjem RD Istrabenz Plini Izola. Klub, kljub uvrstitvi v prvo ligo, ravno ta mesec doživlja vrsto pretresov zaradi spora z ZROPS-om (združenje prvoligašev) glede tekmovalnega pravilnika in z Občino Izola zaradi zmanjšanja finančnih sredstev.
Podpalmo.si > Šport RD Istrabenz Plini
Ponedeljek, 6. Junij 2011
Hroščki že 10-tič zasedli Belveder
Camping Belveder nad Izolo je ta vikend gostil 10. mednarodno srečanje zračno hlajenih VW vozil. Kot je povedal organizator Branko Mihalič Buggy iz Izole, se je tam že v petek zbralo 120 starodobnih VW vozil iz Italije, Avstrije, Madžarske, Nemčije, Hrvaške, Srbije in Slovenije, tako da je bilo tri dni nadvse živahno.
Podpalmo.si > Družba Avtokamp Belvedere
Sreda, 1. Junij 2011
Stanovanja namesto AMD Izola?
Pred dnevi so na lokaciji Avto moto društva v Izoli stekla gradbena dela, ki vkljulčujejo rušenje stavbe in gradnjo novih stanovanjskih prostorov. Neuradno naj bi na tem prostoru zraslo 25 novih stanovanj, kdo bo njihov lastnik še ni jasno, kot tudi ali je Občina Izola res soinvestitor v projektu. Gradbeno dovoljenje naj bi izdali na podlagi pogodbe, ki jo je bivši župan Dr. Tomislav Klokočovnik podpisal zadnji dan svojega mandata.
Podpalmo.si > Okolje Izola
Torek, 31. Maj 2011
RK Izola tudi uradno v 1. rokometni ligi!
Vse kaže, da je zaplet glede uvrstitve RK Istrabenz plini Izola v 1. rokometno ligo že dobil svoj epilog. Jabolko spora med Združenje rokometnih prvoligašev Slovenije (Zrops) in Združenje 1. B SRL so bile dodatne kvalifikacijske tekme za obstanek oziroma uvrstitev v 1. slovenski rokometni ligi med Slovenj Gradcem in Izolo Istrabenz Plini. RZS je v izjavi za javnost potrdila napredovanje Izolanov.
Podpalmo.si > Šport RD Istrabenz Plini
Torek, 31. Maj 2011
Mladi ribiči so tekmovali
Ob skladiščih soli Monfort v Portorožu je v organizaciji Zveze za športni ribolov na morju Slovenije v nedeljo, 29. maja, potekalo 21. državno prvenstvo v trnkarjenju z obale za kadete, mlajše mladince in starejše mladince. Udeležilo se ga je 18 mladih športnih ribičev iz društev PLK Koper, MRK Menola Izola in RD Oradela Piran, tekmovanje pa je izpeljalo RD Skuša Lucija.
Podpalmo.si > Šport Menola Izola
Nedelja, 29. Maj 2011
"Nora" violončelista tudi v Izoli
Violončelist s slovenskim in hrvaškim državljanstvom Luka Šulić je v začetku letošnjega leta s kolegom Stjepanom Hauserjem objavil videospot s priredbo skladbe "Smooth Criminal" Michaela Jacksona. Njuna strastna izvedba na instrumentih, netipičnih za pop glasbo, je obnorela svet. Po objavi videa se je vse obrnilo na glavo.
Podpalmo.si > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]