nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 24. April 2014
Prenovljena spletna stran Občine Izola
Občina Izola je včeraj objavila novo spletno stran na že obstoječem naslovu: www.izola.si. Prenova spletne strani se je pričela ob koncu lanskega leta, zanjo pa je bilo namenjenih 3.000 evrov proračunskih sredstev. Razvoj na področju funkcionalnosti spletnih strani je v zadnjih letih izjemno hiter, zato je bila prilagoditev celostne podobe občinske spletne strani nujno potrebna.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Sreda, 16. April 2014
Slovensko morje bodo konec tedna napolnila bela jadra
Slovenska obala bo konec tedna gostila več kot 600 jadralcev na dveh prizoriščih. V Izoli se bodo pomerili jadralci v petih jadralnih razredih, med njimi so trije olimpijski, v Portorožu pa mladi jadralci v raredu Optimist. Obe regati imata za seboj že bogato, več kot dvajsetletno zgodovino.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Sobota, 5. April 2014
Vasilj Žbogar šesti, Tina Mrak in Veronika Macarol sedmi
Danes se je v sončnem vremenu in ponovno v šibkem vetru odvilo še zadnje dejanje druge letošnje regate ISAF svetovnega pokala World Cup Mallorca – Trofej princese Sofije. V regati za odličja se je pomerilo po deset najboljših iz vsakega razreda, točke v tej regati pa štejejo dvojno.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Četrtek, 3. April 2014
Žbogar na šestem mestu, posadka Mrak-Macarol sedma
anes se je v Palmi odvil prvi dan finalnih plovov. Zelo spremenljivi vetrovni pogoji, pihalo je med 5 in 20 vozlov iz spremenljivih smeri, so jadralce do sredine popoldneva ponovno zadržali na obali, veter je pravočasno napolnil samo polje finnov, medtem ko laseristi in jadralci na deski danes niso uspeli opraviti niti enega plova.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Petek, 7. Marec 2014
»Raka je mogoče uspešno preprečevati le s sodelovanjem države«
V četrtek, 6. 3. 2014, se je ob 9.30 uri s tiskovno konferenco v prostorih Splošne bolnišnice Izola začela prireditev Obalnega društva za boj proti raku ob letošnjem Tednu boja proti raku, ki tokrat poteka z geslom »Raka je mogoče uspešno preprečevati le s sodelovanjem države«, s katerim Zveza slovenskih društev za boj proti raku opozarja na odgovornost države ne le pri organizaciji zdravstvenega varstva in zdravljenja bolnikov z rakom, pač pa tudi v preventivi raka in pri krepitvi zdravja prebivalstva.
Slovensko-morje > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 3. Marec 2014
Prepričljiva zmaga Vasilija Žbogarja v Cadizu
V Cadizu se je včeraj zaključila regata »ANDALUZIJSKI OLIMPIJSKI TEDEN«. Regata je potekala od 27. februarja pa do 2. marca 2014. Na regati je sodelovalo 400 jadralcev iz 34 držav, ki so se pomerili v sedmih jadralnih razredih. V razredu Finn je prvo mesto osvojil naš najboljši jadralec in član JK Burja iz Izole Vasilij Žbogar.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Petek, 28. Februar 2014
Pustne šeme, krofi, pisano vzdušje in zapora cest
Ta konec tedna bodo oblast na Obali ponovno prevzele pustne šeme, ki bodo zimske dni odganjale na že 6. Istrskem karnevalu. Ta bo že v soboto, 1. marca, postregel s tradicionalno Istrsko pustno povorko, ki bo letos rekordna, dan kasneje, pa se bodo maškare na ogled postavile še na 4. Portoroški pustni povorki. Pestro bo tudi v torek, 4. marca, na 3. Otroški pustni povorki v Izoli, ko bodo najmlajše šeme oblasti ponovno predale trem županom.
Slovensko-morje > Družba Izola
Ponedeljek, 6. Januar 2014
Občina Izola podaljšala javno razgrnitev prostorskega akta za Šared
Z namenom omogočiti prebivalcem Šareda dovolj časa za podajo pripomb na predlog občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje naselja Šared, je Občina Izola podaljšala javno razgrnitev prostorskega akta. Ta bo razgrnjen do konca februarja, vmes bo organizirana še ena javna obravnava (prva je bila v začetku decembra).
Slovensko-morje > Okolje Izola
Ponedeljek, 23. December 2013
Vasilij Žbogar zmagovalec Božične regate v Palamosu
Danes se je z regatami za medalje v španskem Palamosu zaključila tradicionalna, že 38. Božična regata, na kateri je v razredih finn in 470 nastopilo tudi pet slovenskih jadralcev. Po petkovem premočnem vetru, ko so zabeležili celo sunke do 50 vozlov in so jadralci ostali na kopnem, je organizatorju vseeno uspelo izpeljati regato do konca, danes v vetru 15-20 vozlov.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Četrtek, 19. December 2013
Žbogar po drugem dnevu v vodstvu
Od 17. do 22. decembra v španskem mestu Palamos poteka tradicionalna Božična regata, na kateri nastopajo Vasilij Žbogar v razredu finn ter posadki Jakob Božič / Domen Vasič Stepančič in Eva Peternelj / Valentina Baruca v 470. Danes je za jadralci drugi regatni dan. Vasilij Žbogar je v finnu po šestih odpeljanih plovih v konkurenci 25 jadralcev prevzel vodstvo.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Sreda, 27. November 2013
Zamaške tokrat zbirajo za otroke iz Cetor
Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Društvo za kulturo, šport in razvoj vasi Cetore pričenjata z novo akcijo zbiranja zamaškov. V sklopu projekta »Dedek Mraz prihaja na podeželje« se bo tako do izteka koledarskega leta zbiralo plastične zamaške za nakup otroških igral za igrišče v Cetorah.
Slovensko-morje > Družba Cetore
Nedelja, 10. November 2013
Martinova regata pod streho
Danes so v Jadralnem klubu Burja Izola uspešno zaključili letošnjo Martinovo regato in obenem državno prvenstvo za razred optimist. V dveh dneh so jadralci izpeljali šest plovov.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]