nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 17. Januar 2012
Hotel Delfin znova preurejajo
V izolskem hotelu Delfin tudi letošnji januar izkoriščajo za gradbeno-obrtniška dela; tokrat širijo ploščad zunanjega bazena, s čimer bodo predvidoma končali za veliko noč. Vrata hotela bodo znova odprli prvega februarskega dne, ko bodo delno obnovili teraso picerije Raineri in v hotelskih sobah končali z rednim vzdrževanjem.
Primorske novice > Turizem Hotel Delfin
Torek, 10. Januar 2012
Pozabljene istrske jedi se vračajo na mize
V Izoli se v Turističnem združenju pripravljajo nove projekte za tekoče turistično leto. Med temi tudi gostinsko ponudbo, ki predvideva vrnitev pozabljenih istrskih jedi na mize in v okvir lokalne gostinske ponudbe. V akcijo bo vključenih sedem izolskih gostiln.
Podpalmo.si > Turizem TZ Izola, g.i.z.
Ponedeljek, 28. November 2011
Recesija privablja v Izolo tudi več kot 40-metrske orjake
Prodaja Argoline, o kateri se v teh dneh precej govori, nas je spomnila, da so tudi v bližnji marini pred časom napovedali, da bodo v odkup ponudili tako pristaniško infrastrukturo kot nepremičnine. Prvi mož Portinga (neformalni upravljalec marine) Enrico Galassi pravi, da marino še vedno prodajajo, pa vendar ne skriva zadovoljstva ob pogledu na priveze, zasedene skoraj do zadnjega kotička.
Primorske novice > Turizem Marina Izola
Četrtek, 17. November 2011
Kako podaljšati turistično sezono?
Občina Izola in Turistično združenje Izola, g.i.z. sta včeraj v Simonovem zalivu organizirala drugo srečanje gostinskih in turističnih delavcev v občini Izola, ki se ga je udeležilo približno 40 predstavnikov hotelov, gostiln, restavracij, turističnih agencij in drugih ponudnikov turističnih storitev v občini.
Izola.info > Turizem Občina Izola
Sobota, 8. Oktober 2011
Na Obali tudi septembra veliko obiskovalcev
Turistični delavci v Slovenski Istri si lahko manejo roke, saj je lepo vreme tudi v septembru zagotovilo veliko število turistov. Najbolj zadovoljni so v občini Piran, kjer so zabeležili največje število septembrskih nočitev v zadnjih 10 letih. Podatki za Izolo pa kažejo kar 14-odsoten porast nočitev v primerjavi z lanskim septembrom.
Primorska.info > Turizem Izola
Četrtek, 29. September 2011
Bodo turistični delavci zaspali na lovorikah?
Bera letošnje turistične sezone tudi zavoljo lepega vremena in podaljšanega poletja bo kot kaže rekordna. A za vogalom nočitveno uspešne sezone se skrivajo pasti, ki bodo morda vidne že prihodnje leto.
Podpalmo.si > Turizem Izola
Torek, 27. September 2011
V Izoli podpisali pismo o nameri »Kilometer nič«
Ob Svetovnem dnevu turizma, ki ga obeležujemo na današnji dan, je deset predstavnikov izolskih hotelirjev, gostincev in ponudnikov domačih izdelkov podpisalo pismo o nameri »Kilometer nič«, s katerim ugotavljajo, da imajo skupen interes pri promociji ponudbe lokalnih kmetijskih izdelkov, ki so ekološke ali integrirane pridelave in kot taki uvrščeni v kategorijo zdravih živil višje kakovosti.
Izola.info > Turizem Izola
Torek, 27. September 2011
Koncert Vlada Kreslina češnjica na torti bogatega obsejemskega programa
Spremljevalni program letošnjega navtičnega sejma Slovenian Boat show 2011 pod geslom »Marina in mesto Izola - Z roko v roki« je v času sejma ponudil široko paleto prireditev, ki so ob čisto pravem poletnem vzdušju, kljub meteorološki jeseni, sicer pregovorno zaspani jesenski Izoli v njena jadra zapihali osvežilni kulturni in zabavni vetrič.
Izola.info > Turizem > Fotoreportaža Izola
Ponedeljek, 26. September 2011
Slovenian Boat Show 2011 ob slikovitem nedeljskem popoldnevu
V nedeljo se je od Izole in njenih obiskovalcev poslovil navtični sejem Slovenian Boat Show 2011. Na prireditvi, kjer se je v sončnem, skorajda poletnem vremenu od srede do nedelje predstavilo okoli 50 razstavljavcev smo doživeli tudi premierne predstavitve plovil, prvič pa je sejem več kot uspešno s spremljevalnim programom dodobra popestril izolski mestni utrip.
Izola.info > Turizem > Fotoreportaža Marina Izola
Četrtek, 22. September 2011
Nagrada naj kopališče tudi Simonovemu zalivu
Prejemniki letošnjih nagrad naj kopališče, ki so jih danes podelili v Ljubljani, so Simonov zaliv, Laguna - mestna plaža Ljubljana, Vodno mesto Atlantis, Terme Snovik, Termalni center wellness park Laško in Terme Čatež. Prvič pa so podelili tudi nagrade za naj kampe.
Primorska.info > Turizem Simonov zaliv
Četrtek, 22. September 2011
Od projekta novega kontinenta do Rudija Bučarja in Istrabenda
Eden od svežih konceptov letošnjega navtičnega sejma v Izoli nosi ime »Marina in mesto Izola - Z roko v roki«. Gre za simbiozo med sejemskim in obsejemskim dogajanjem, s čimer se večina sorodnih prireditev ne more ponašati. V sredo je tako v Manziolijevi palači potekala izjemno zanimiva razstava »Arhitektura in voda«, arhitekta Aleša Šeliga, zvečer pa je na Manziolijevem trgu nastopil Rudi Bučar z zasedbo Istrabend.
Izola.info > Turizem > Fotoreportaža Manziolijev trg | Rudi Bučar | Manziolijeva palača
Četrtek, 22. September 2011
Izola do nedelje v znamenju navtičnega sejma
V izolski marini je svoja vrata obiskovalcem odprl navtični sejem Slovenian Boat Show 2011. Ob svečanem uvodu so sejem uradno otvorili minister za promet Patrick Vlačič, izolski župan Igor Kolenc, direktor Marine Izola Enrico Galassi in vodja Slovenian Boat Showa Matjaž France.
Izola.info > Turizem > Fotoreportaža Marina Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]