nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 11. December 2015
Izolska finančna katastrofa
Prvi mož Izole Igor Kolenc je prepričan, da je ravnal pravilno, ko ni spoštoval pogodbe, ki jo je s podjetjem Riba sklenil njegov predhodnik Tomislav Klokočovnik (in ji dodal še aneks le nekaj dni pred koncem mandata). Pa vendar mora občina nastrgati milijon evrov in poplačati Ribo. Milijon ob 21 milijonih prihodkov, kolikor jih predvideva letošnji proračun občine, ne bi smel biti usoden, toda v primeru Izole ni tako enostavno.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 9. December 2015
Mačkovšek iz Montpelliera v nemško bundesligo
Slovenski rokometni reprezentant Borut Mačkovšek bo kariero nadaljeval v elitnem nemškem prvenstvu v vrstah Eisenacha. Triindvajsetletni levi zunanji se je odločil za odhod iz francoskega Montpelliera in tamkajšnje slovenske kolonije. Prestop rokometaša iz Izole so potrdili na spletni strani nemškega kluba.
Primorske novice > Šport Izola
Sreda, 9. December 2015
Izolski valobran bo ostal moder
Zid na izolskem valobranu tri, ki so ga Ribari konec oktobra pobarvali v modro, bo takšen tudi ostal. Občina in Komunala, ki upravlja z njim, ga ne bosta vnovič odeli v sivo. Tako so se odločili na ljubo navijaškega društva Ribari, ki deluje že 25 let ter združuje več kot 300 članov in podpornikov. Ti so si izbrali modro, ker velja za barvo Izolanov pa tudi njihovega rokometnega društva in nogometnega kluba.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 8. December 2015
Izolska kažeta na majavih tleh
Istrska kažeta, ki jo je kot turistično-informacijsko točko na Medljanu postavila izolska občina, stoji na zasebnem zemljišču Kodarinovih, ki so lastniki Turistične kmetije Medljan. Občina je z njimi sklenila 12-letno stavbno pravico, čeprav je njihovo zemljišče obremenjeno s hipotekama v višini 144.387 evrov. A to, da Kodarinovi lahko zemljišče izgubijo, se občini ne zdi sporno.
Primorske novice > Turizem Izola
Ponedeljek, 7. December 2015
Agraria je Izoli vrnila košček zgodovine
V nekdanji Mercatorjevi prodajalni v Ulici Prekomorskih brigad v Izoli, ki je veljala za najstarejšo samopostrežno trgovino v Istri, so v soboto uradno odprli Agrariino delikateso, v kateri je kupcem poleg svežega sadja in zelenjave ter delikatesnih izdelkov na voljo tudi vinotoč.
Primorske novice > Družba Izola
Sobota, 5. December 2015
Vasilij Žbogar: “To je bilo to. Aleluja!”
November je v športnem pogledu najbolj zaznamoval jadralec Vasilij Žbogar, ki je na svetovnem prvenstvu (SP) razreda finn na Novi Zelandiji osvojil bronasto medaljo. V dolgi in lovorik polni karieri 40-letnega Izolana je bila to njegova prva medalja s SP, zato je bilo veselje še toliko večje. Vse misli zdaj lahko usmeri v Rio, kamor na treninge odpotuje že prihodnji teden, in kjer bo prihodnje leto lovil že svojo tretjo olimpijsko medaljo.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Sobota, 5. December 2015
Sočutna do beguncev, kot britev do oblasti
Skoraj 77-letna Svetlana Makarovič na Prešernov rojstni dan ni razmišljala o Tem veselem dnevu kulture, češ da je to tudi “grenki in žalostni dan kulture v tej prekleti državi”. Tako je povedala v četrtek, med pogovorom z novinarko Radia Koper Nevo Zajc v izolski mestni knjižnici, kjer so sklenili projekt Primorci beremo 2015 in odprli šesti Pravljični festival.
Primorske novice > Kultura Mestna knjižnica
Sobota, 5. December 2015
V Izoli prva električna polnilna postaja za avtomobile
V izolski občini so bogatejši za prvo javno elektro-polnilno postajo, ki so jo uredili na parkirišču pri ladjedelnici. Gre za zadnji ukrep, ki jih v občini sprejemajo v skrbi za okolje, dosledni pa so tudi glede vozil v občinskem voznem parku.
Primorske novice > Okolje Izola
Petek, 4. December 2015
Izola zasijala v prazničnem sijaju
Danes ob 17. uri so praznične luči prižgali tudi v Izoli. Krajša slovesnost je bila v parku Pietro Coppo, kjer se je oglasil tudi izolski župan Igor Kolenc. Držabni del pa se je preselil na tržnico v smeri proti Ljubljanski in Koprski ulici, kjer so se s svojo ponudbo predstavili lokalni gostinci in drugi ponudniki.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 4. December 2015
Dobrodelnega dogodka v izolskem kulturnem domu ne bo
V.d. direktorja Centra za kulturo, šport in prireditve Boris Kobal je Obalno društvo proti mučenju živali (ODPMŽ) obvestil, da v izolskem kulturnem domu ne bodo danes gostili tradicionalnega dobrodelnega dogodka, na katerem so zbirali denar za zapuščene živali v Istri.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 2. December 2015
Nove naprave za izolsko pediatrijo
Na včerajšnji, že 17. Vinakoprovi dražbi 225-litrskih sodčkov vin letošnjega letnika, so dražitelji zbrali več kot 18.000 evrov za otroški oddelek in oddelek za novorojenčke izolske bolnišnice. Predsednik Vinakoprove uprave Nevio Pucer je povedal, da so do letošnje dražbe zbrali skoraj 260.000 evrov za omenjeni oddelek, včeraj pa je predstojnici oddelka Ireni Cetin Lovšin predal ček za 35.325 evrov.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 2. December 2015
Nič več šušmarjenja s privezi
V Izoli lahko za komunalni privez po novem zaprosijo občani s stalnim prebivališčem, ki so stoodstotni lastniki plovila, to pa je dolgo do deset metrov. Doslej dolžina plovil ni bila omejena. Dogajale pa so se tudi takšne zlorabe, da so priveze za občane dodelili plovilom v večinski lasti vikendašev, ki so jim Izolani posojali ime.
Primorske novice > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]