nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 15. December 2015
Obalna cesta, največja pridobitev Izole v zadnjem letu
Izolski župan Igor Kolenc še kar zagotavlja, da se bo po izteku tega mandata umaknil, češ da bi županovanje morali tudi pri nas omejiti na dva zaporedna mandata - tako kot v Italiji. “Ko delo postane rutina, ni dobro,” utemeljuje. Za največji dosežek po lanskih volitvah šteje pridobitev obalne ceste. Odnos s koalicijo in delom opozicije ocenjuje kot konstruktiven, vendar mu v opoziciji očitajo, da ni pripravljen sprejemati kompromisov in da zapravlja preveč denarja.
Primorske novice > Družba Igor Kolenc
Petek, 11. December 2015
Sodobni nakit v Miljah in Izoli
Ob 17.30 bodo v Muzeju sodobnih umetnosti in v Občinski umetniški galeriji v Miljah odprli četrti mednarodni natečaj FiloRosso, posvečen sodobnemu nakitu. Dogodek se nato z organiziranim prevozom seli na slovensko stran, v Izolo, kjer bo odprtje razstave ob 19.30 v mestni palači na Verdijevi ulici in v galeriji Drat.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 11. December 2015
 Najemniki neprofitnih stanovanj znani še pred novim letom
Občina Izola je zaključila z izdajo odločb prosilcem, ki so se prijavili na javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem in bo v kratkem objavila tudi prednostno listo. Na podlagi te bo oddanih 27 stanovanj, občina je namreč od objave razpisa do danes pridobila in uredila še tri dodatna stanovanja. Občina Izola je v maju objavila javni razpis za oddajo najmanj 24 neprofitnih stanovanj, na katerega je prispelo 285 vlog.
Slovensko-morje > Družba Izola
Petek, 11. December 2015
Kortežani še bolj “hot” kot kolegi z Unca
Kar nekaj let je med gasilci iz Kort zorela zamisel, da bi odvrgli oblačila, stopili pred fotografski objektiv in izdali koledar. Letos so se opogumili in v teh dneh je izdelek prišel iz tiskarne. Izkupiček od prodaje bodo namenili za nakup gasilske opreme ter za pomoč devetletnemu Timoteju, ki ima cerebralno paralizo, in njegovi mami.
Primorske novice > Družba PGD Korte
Petek, 11. December 2015
Milijon za Ribo bo udaril vsakega Izolana
V petih dneh mora izolska občina podjetju Riba plačati 1,07 milijona evrov, kar pomeni pet odstotkov celotnih proračunskih prihodkov. Znesek mora poravnati v enem obroku. Izolski župan Igor Kolenc zagotavlja, da občina denar ima. “Vzeli bomo povsod malo. Da to ne bo imelo finančnih posledic, pa bi bilo iluzorno pričakovati. Plačilni roki občine se bodo podaljšali, za koliko, še ne vemo,” napoveduje izolski župan Igor Kolenc.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 11. December 2015
Izolska finančna katastrofa
Prvi mož Izole Igor Kolenc je prepričan, da je ravnal pravilno, ko ni spoštoval pogodbe, ki jo je s podjetjem Riba sklenil njegov predhodnik Tomislav Klokočovnik (in ji dodal še aneks le nekaj dni pred koncem mandata). Pa vendar mora občina nastrgati milijon evrov in poplačati Ribo. Milijon ob 21 milijonih prihodkov, kolikor jih predvideva letošnji proračun občine, ne bi smel biti usoden, toda v primeru Izole ni tako enostavno.
Primorske novice > Družba Izola
Četrtek, 10. December 2015
Županova aroganca Izoli povzroča nepopravljivo škodo!
Po odločitvi vrhovnega sodišča, ki je potrdilo sodbo koprskega okrajnega sodišča v primeru Riba d.o.o., so se v Izoli razvnele politične strasti. Kolenc krivdo za vračilo kupnine podjetju Riba z dvoletnimi zamudnimi obrestmi prevrača na prejšnjega župana Klokočovnika. Slednji trdi, da je bil krivde v primeru prodaje zemljišč že dvakrat opran, za nastalo situacijo – v kateri utegne Izola podjetju Riba plačati še slab milijon evrov odškodnine – pa krivi aroganco sedanjega župana Kolenca.
Regional Obala > Družba Izola
Ponedeljek, 7. December 2015
Agraria je Izoli vrnila košček zgodovine
V nekdanji Mercatorjevi prodajalni v Ulici Prekomorskih brigad v Izoli, ki je veljala za najstarejšo samopostrežno trgovino v Istri, so v soboto uradno odprli Agrariino delikateso, v kateri je kupcem poleg svežega sadja in zelenjave ter delikatesnih izdelkov na voljo tudi vinotoč.
Primorske novice > Družba Izola
Sobota, 5. December 2015
Če ne želijo blokiranih računov, morajo plačati 1,3 milijona evrov!
Občina Izola se je znašla v velikih težavah Višje sodišče je potrdilo sodbo okrajnega in občini naložilo vračilo 890.000 evrov kupnine za zemljišča podjetju Riba d.o.o. Občina bo morala plačati tudi dvoletne zamudne obresti in 17 tisočakov sodnih stroškov, skupaj okrog 1,3 milijona evrov. A to še ni vse, po prvem uspehu na sodišču bo sedaj podjetje od občine terjalo še slab milijon evrov za poslovno škodo, ki so jo utrpeli.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 4. December 2015
Izola zasijala v prazničnem sijaju
Danes ob 17. uri so praznične luči prižgali tudi v Izoli. Krajša slovesnost je bila v parku Pietro Coppo, kjer se je oglasil tudi izolski župan Igor Kolenc. Držabni del pa se je preselil na tržnico v smeri proti Ljubljanski in Koprski ulici, kjer so se s svojo ponudbo predstavili lokalni gostinci in drugi ponudniki.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 4. December 2015
Dobrodelnega dogodka v izolskem kulturnem domu ne bo
V.d. direktorja Centra za kulturo, šport in prireditve Boris Kobal je Obalno društvo proti mučenju živali (ODPMŽ) obvestil, da v izolskem kulturnem domu ne bodo danes gostili tradicionalnega dobrodelnega dogodka, na katerem so zbirali denar za zapuščene živali v Istri.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 2. December 2015
Nič več šušmarjenja s privezi
V Izoli lahko za komunalni privez po novem zaprosijo občani s stalnim prebivališčem, ki so stoodstotni lastniki plovila, to pa je dolgo do deset metrov. Doslej dolžina plovil ni bila omejena. Dogajale pa so se tudi takšne zlorabe, da so priveze za občane dodelili plovilom v večinski lasti vikendašev, ki so jim Izolani posojali ime.
Primorske novice > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]