nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 21. Januar 2015
Od petka nemoteno po krožišču
Izolsko krožišče, prek katerega se bo mogoče navezati na hitro cesto Koper-Izola, si vozniki še vedno delijo z gradbinci. A če bo uspešno prestal za danes napovedani pregled prometnih inšpektorjev in policistov, ga bodo že v petek prepustili zgolj voznikom.
Primorske novice > Okolje Izola
Nedelja, 21. December 2014
V Jadranu izredno strupena riba
V Jadranskem morju se je pojavila zelo invazivna vrsta strupene ribe. Že majhen grižljaj v njeno meso lahko povzroči paralizo in smrt. Hrvaški inštitut za oceanografijo in ribištvo je na svoji Facebook strani objavil opozorilo vsem ribičem na Jadranskem morju, naj se varujejo ribe vrste srebrnoproga napihovalka (lat.Lagocephalus sceleratus).
Žurnal > Okolje Izola
Sreda, 17. December 2014
Izboljšali so več kot polovico cevi
Projekt hidravličnih izboljšav vodovodnega sistema v Istri, s katerim od konca oktobra leta 2013 v cevovodih izboljšujejo tlak in posledično zmanjšujejo puščanja, se počasi preveša v sklepno etapo. Po naših informacijah je zdaj odprtih devet ali deset gradbišč, z deli pa naj bi končali ob koncu marca. A ko smo informacijo želeli preveriti pri pristojnih, smo naleteli na nerazumljiv molk.
Primorske novice > Okolje Izola
Ponedeljek, 15. December 2014
Skale iz Črnega Kala na izolski valobran
Prejšnji teden so se vendarle začela gradbena dela na nedokončanem izolskem valobranu 3 ob ribiškem pomolu. V Marinvestu pravijo, da so se v podjetju Adriaing zavezali, da bodo valobran dokončali do sredine junija prihodnje leto in za to porabili 560.000 evrov.
Primorske novice > Okolje Izola
Sobota, 13. December 2014
Pristanišče polno do zadnjega kotička
Izolsko občinsko pristanišče je že na prvi pogled bolj polno, kot je bilo do pred dvema mesecema, zlasti vzdolž Sončnega nabrežja. Ob plavajočih pomolih je po novem videti tudi večja plovila. Komunala je uredila približno 60 novih komunalnih priveznih mest, načrtuje jih še vsaj 90.
Primorske novice > Okolje Izola
Nedelja, 7. December 2014
Ribiči aprila ne bodo smeli na sardone in sardele
Sardele in sardoni prvo polovico aprila prihodnje leto ne bodo smeli v mreže naših ribičev. Slovenija namreč zanje prvič uvaja 15-dnevno prepoved ribolova. Zapora velja za vse države ob Jadranu, a pri sosedih bo ta dvakrat daljša kot pri nas. Cilj te urgentne prepovedi je ščititi stalež sardel in sardonov.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 19. November 2014
Končno naj bi začeli graditi valobran v Izoli
Izolski Marinvest mora do septembra prihodnje leto dokončati valobran 3 in urediti pomol B. Gradnjo so napovedali že pred več kot dvema mesecema in medtem spraznili pomol M s privezi za občane, z deli pa še niso začeli. Vleče se zbiranje dovoljenj od države, čeprav so gradbeno dovoljenje za valobran dobili že pred začetkom gradnje leta 2002, pomol B pa ga sploh ne potrebuje. Kljub temu se nadejajo, da bodo še ta teden podpisali gradbeno pogodbo.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 13. November 2014
Hitre ceste Koper-Izola ne bo niti aprila 2015
Kar je zadnje dni viselo v zraku, se je v torek vendarle zgodilo. Koprski CPK, ki se skupaj z Grafistom poteguje za dokončanje trase hitre ceste Koper-Izola, je v torek zoper Dars vložil revizijski zahtevek na državno revizijsko komisijo (DRK). Darsu, ki se nadeja, da bi hitro cesto dokončali do 30. aprila, bo to povzročilo nove zamude, saj se postopki na državni revizijski komisiji lahko vlečejo mesec ali dva. Če pa bo komisija ugodila CPK, bodo te zamude še daljše.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 11. November 2014
Pri Svetilniku se sprehajajo upokojenci, vranjeki in golobi
O izolskem Svetilniku je bilo poleti veliko slišati. Izolane je razjezila urbana oprema, ki jo je tja namestila občina. V teh deževnih novembrskih dneh, ko je sprehajalcev le za vzorec in so vsi tamkajšnji gostinski objekti zaprti, pa se zdi prav urbana oprema tista, ki kljubuje jesenskemu mrtvilu.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Ponedeljek, 10. November 2014
Podprte stavbe ni več
Podprte in nevarne stavbe v Koprski ulici številka 19 v Izoli ni več. Rušitev je naročil eden od dveh dedičev, prvotna lastnika sta namreč že pokojna. Pred tem je gradbena inšpekcija izdala odločbo, s katero je izrekla prepoved uporabe stavbe, ki je grozila, da se bo porušila, in odredila njeno odstranitev.
Primorske novice > Okolje Koprska
Petek, 7. November 2014
Markovec čaka hitro cesto
Dars hitreje zgradi dobra dva kilometra hitre ceste skozi hrib z izjemno trdo kamnino kot po skoraj ravnem površju. Najtrša skala so postopki javnega naročanja. Predor Markovec bodo tako uspeli končati prihodnji mesec, skladno z zadnje postavljenimi časovnimi termini, traso hitre ceste zunaj predora pa morda konec aprila prihodnje leto. Za zamudo krivijo prav izigravanje zakona o javnem naročanju, ki z ničemer ne omejuje vlaganja pritožb.
Primorske novice > Okolje Izola
Ponedeljek, 3. November 2014
Morje bi lahko poplavljalo
Zaradi nizkega zračnega tlaka in močnega južnega vetra bo plimovanje morja v tem tednu povišano. Gladina morja bo najvišja predvidoma v sredo in četrtek ob dnevni plimi, opozarja Agencija za okolje (Arso).
Primorske novice > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]