nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 18. Marec 2016
Izolsko SDS je centrala razpustila
Izolska SDS je ostala brez glave. Lokalno vodstvo je razpustila krovna stranka. Ker pa naj bi njen dopis prišel prepozno, je prišlo do prave komedije zmešnjav, saj naj bi v Izoli vmes že sami poiskali zamenjavo za predsednika Saša Glavaša. Na njegovo mesto naj bi imenovali Leopolda Žolgarja.
Primorske novice > Politika Izola
Petek, 18. Marec 2016
Premiera izolskega filma: V njem tudi Rudi Bučar
Danes dopoldne se je v Art kinu Odeon odvila predstavitev novega promocijskega filma Izole in nove celostne grafične podobe Turističnega združenja Izola. V letu 2016 se bodo v združenju namreč osredotočili na digitalno obliko promocije, ki sloni na sodobnih oblikovalskih pristopih.
Regional Obala > Kultura Kino Odeon
Četrtek, 17. Marec 2016
SBI: “Napeljave ponovno preverjamo”
Po odkritju neverjetne tehnične napake v urgentnem centru v Šempetru so v izolski urgenci začeli preverjati napeljave. Peter Golob, vodja urgentne dejavnosti v izolski bolnišnici: “Po tragičnem dogodku v šempetrskem urgentnem centru smo danes, kot zahteva zdravstveno ministrstvo, začeli tudi v našem urgentnem centru ponovno preverjati vse te napeljave...
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sobota, 12. Marec 2016
Za slovo od Barcelone zmaga na regati za medalje
Z regato za medalje se je v Barceloni končalo odprto prvenstvo v olimpijskem enosedu finnu. Po štirih zaporednih odličjih na prvenstvih stare celine je Vasilij Žbogar tokrat ostal brez medalje, bil je 6.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Petek, 4. Marec 2016
Evropsko prvenstvi za Žbogarja le etapni cilj do olimpijskih iger
Z meritvami danes, s prvima regatama pa v ponedeljek, se v Barceloni začenja evropsko prvenstvo v razredu finn. To bo prvo večje tekmovanje v tem razredu v letošnji sezoni in za številne evropske reprezentance tudi kriterijsko za olimpijske igre. Vasilij Žbogar ima vozovnico za Rio de Janeiro že zagotovljeno, zato bo prvenstvo izkoristil za piljenje forme.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Petek, 4. Marec 2016
Nova vpadnica odprta!
S simbolno odstranitvijo signalizacije o zapori ceste so opoldne dokončno predali v uporabo krožišče pri izolski komunali in vpadnico, na katero se navezuje. S tem v Izoli niso le zaključili cikla izgradnje krožišč v mestu, pač pa bo nova pridobitev omogočila sprostitev širšega investicijskega cikla, je prepričan župan Igor Kolenc.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 4. Marec 2016
Občinski svetniki sprejeli proračun Občine Izola
Na včerajšnji izredni seji so izolski občinski svetniki potrdili proračun Občine Izola za leto 2016. Ta predvideva 20,5 milijonov evrov prihodkov in 20,6 milijona evrov odhodkov. Občina Izola se lahko v letu 2016 dolgoročno zadolži za izvedbo investicij do višine 1.1 milijona evrov in za upravljanje z dolgom do višine 4 milijone evrov.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Četrtek, 3. Marec 2016
V drugem polčasu precej bolje
Gostovanje Istrabenz plinov Izole v Celju se je končalo s porazom s 36:18. Ob čvrsti domači obrambi so imeli gostje težave že od uvodnih minut. Sredi polčasa je bil izid 11:3 (vse tri gole za naše je zabil Elvin Čosić), do odhoda na odmor pa se je rezultat še ‘podvojil’. Kljub veliki razliki se Izolani niso predali, ampak so se v nadajevanju precej bolj enakopravno kosali z domačini.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Četrtek, 3. Marec 2016
Jutri bodo v Izoli odprli krožišče
Novo krožišče pri izolski Komunali bodo odprli jutri ob 12. uri. Po današnjem tehničnem pregledu so dobili uporabno dovoljenje. Z gradbenimi deli na krožišču so končali 3. februarja. Zatem so se lotili papirologije ter pripravili geodetske posnetke območja in projekt izvedenih del.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 3. Marec 2016
Prihodnje leto že dela na HC Jagodje-Lucija?
“Naj za eno leto poskusijo ukiniti vinjetni sistem na hitri cesti med Škofijami in Izolo ter ugotovijo, za kolikšen izpad prihodkov bi šlo,” je na torkovem posvetu svetov koprskih KS, ki čutijo vplive hitre ceste v Istri, predlagal koprski občinski svetnik Bojan Tavčar (SMC). “Zdajšnja zakonodaja nam tega ne omogoča,” odgovarjajo na ministrstvu za infrastrukturo.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 3. Marec 2016
Delavcem Delmarja po kapljicah nekaj denarja
Nekdanji delavci propadlega izolskega Delmarja so po poldrugem letu od stečaja podjetja v torek dobili drugih 30 odstotkov svojih prednostnih terjatev. Do podjetja jim je zdaj ostalo še približno 250.000 evrov terjatev. Stečajni upravitelj Andrej Marinc pravi, da bodo delavci preostale terjatve dobili v prihodnjih mesecih, a v dveh izplačilih.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 2. Marec 2016
Novi trener Maribora je Darko Milanič
Novi trener Maribora je pričakovano Darko Milanič, ki je Mariborčane vodil do poletja leta 2013, ko je odšel v graški Sturm. Milanič je na klopi trinajstkratnih slovenskih državnih prvakov nasledil Krunoslava Jurčića. Prva tekma 48-letnega Darka Milaniča ob vrnitvi v vrste aktualnih slovenskih državnih prvakov bo v soboto, ko bo v Ljudskem vrtu gostovala vodilna ekipa Prve lige Telekom Slovenije Olimpija.
Primorske novice > Šport Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]