nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Nedelja, 10. November 2013
Fotografska razstava z glasbenim pridihom
V četrtek so v izolski galeriji Alga odprli razstavo fotografa Jožeta Požrla. Sklop fotografij pod geslom »S Canonom nad jazzerje« prinaša portretne utrinke, ki jih je Jože zabeležil na koncertih jazz glasbenikov. Otvoritev razstave je popestril nastop obalne glasbene zasedbe Toxine.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Alga
Sobota, 26. Oktober 2013
V Izoli razstava posterjev Loesje
V izolski Galeriji Salsaverde bodo drevi odprli razstavo Loesje istoimenske mednarodne nevladne organizacije poster-aktivistov, kot se sami označujejo. Iskrive opazke o svetu, predstavljene v preprosti obliki črnega besedila na belem papirju, bodo v Izoli na ogled še vse do 26. novembra.
Primorske novice > Kultura Galerija Salsaverde
Četrtek, 24. Oktober 2013
Vsa leta so najboljša!
Kdor misli, da je naslov nove plošče Draga Misleja - Mefa Najboljša leta kakorkoli nostalgičen, se pošteno moti. Primorski kantavtor je znova nanizal glasbene zgodbe, ki so v preteklost zazrte le toliko, kolikor so se neizbežno tamkaj zgodile. Mef gre naprej, kam, pa bo nazorno pokazal z okrepljenim novo-starim Narodnoosvobodilnim bendom v petek, 25. oktobra, v Gledališču Koper.
Primorske novice > Kultura Drago Mislej - Mef
Sreda, 23. Oktober 2013
Drugi val izolskega filmskega krožka Zarja
V izolskem Kinu Odeon je v petek potekala projekcija igranih in animiranih filmov, ki so nastajali v filmskem krožku Zarja med leti 1976 in 1980. Podobno kot lani, ko smo lahko občudovali začetne stvaritve ustvarjalcev iz Zarje, se je tudi letos s prisotnimi avtorji in njihovim mentorjem Konijem Steinbacherjem pogovarjala voditeljica večera Neva Zajc.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kino Odeon
Petek, 18. Oktober 2013
Pesem me mora nagovoriti
Nova plošča Klarise Jovanović in zasedbe Della Segodba, naslovljena Medinteran (da, med in teran in Sredozemlje!), bo 22. oktobra zaživela tudi na odru Kluba Cankarjevega doma. Klarisa Jovanović, pevka, pesnica in prevajalka, jo bo predstavila v imenitni glasbeni družbi - z multiinstrumentalistom Vaskom Atanasovskim, kitaristom Luko Ropretom, Igorjem Bezgetom na arabski lutnji in sarodu, kontrabasistom Žigo Golobom, violinistko Jeleno Ždrale in tolkalcem Marjanom Stanićem.
Primorske novice > Kultura Izola
Sreda, 2. Oktober 2013
V izolski Art kino Odeon prihaja Razredni sovražnik
V petek, 4. oktobra bodo ob 20:30 v izolskem Art kinu Odeon, ob prisotnosti režiserja Roka Bička ter nekaterih igralcev, prvič predvajali film Razredni sovražnik. Po nagradi filmskih kritikov na beneškem festivalu, je film na nedavnem Festivalu slovenskega filma v Portorožu zmagal po izboru žirije in občinstva, poleg tega pa je prejel še vesno za najboljšo glavno moško vlogo, stransko žensko vlogo, fotografijo in kostumografijo.
Izola.info > Kultura Kino Odeon
Ponedeljek, 16. September 2013
Festival slovenskega filma se je zaključil z zmagoslavjem Razrednega sovražnika
Z večerno slovesno podelitvijo najvišjih slovenskih filmskih priznanj vesen, se je včeraj v portoroškem Avditoriju zaključil 16. Festival slovenskega filma. V kategoriji celovečernih filmov je slavil film režiserja Roka Bička »Razredni Sovražnik«, ki je poleg žirije najbolj prepričal tudi gledalce. Med dokumentarnimi filmi je vesno odnesel »Priletni parazit ali kdo je Marko Brecelj«, v režiji Janeza Burgerja.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Izola
Četrtek, 12. September 2013
Portorož gosti 16. Festival slovenskega filma
V Portorožu se je včeraj tudi uradno začel 16. Festival slovenskega filma, ki bo v nedeljo zmagovalce okronal s festivalskimi nagradami - vesnami. Na slavnostni otvoritvi je minister za kulturo Uroš Grilc podelil Badjurovo nagrado za življenjsko delo Karpu Godini, prvi predstavljeni celovečerec pa je bil film Razredni sovražnik, režiserja Roka Bička, ki je na nedavnem beneškem festivalu prejel nagrado filmskih kritikov.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Izola
Torek, 10. September 2013
V galeriji Salsaverde razstavlja Katja Smerdu
V soboto so v izolski galeriji Salsaverde odprli razstavo ene izmed najbolj svežih in prodornih domačih avtoric mlajše generacije. Izolanka Katja Smerdu, ki je na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje diplomirala in magistrirala iz smeri kiparstva, se je predstavila z zbirko del brez naslova.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde
Torek, 27. Avgust 2013
Letni kino Arrigoni gosti obalno premiero filma Adria blues
V izolskem letnem kinu Arrigoni Izola bodo v soboto, 31. avgusta ob 20.30 predvajali najnovejši film režiserja Miroslava Mandića, »Adria blues«. Obalne premiere se bodo udeležil tudi režiser filma ter nekateri igralci. Projekciji bo sledil pogovor z režiserjem, ki se je pravkar vrnil s predstavitve filma na Sarajevskem filmskem festivalu.
Izola.info > Kultura Kino Odeon | Arrigoni
Torek, 27. Avgust 2013
Izola v znamenju gledališke ustvarjalnosti
Mednarodne poletne gledališke delavnice, ki jih organizira Javni sklad RS za ljubiteljske dejavnosti v sodelovanju z Območno izpostavo Izola in Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola že 15 let, so v Izolo pripeljale osemdeset ljubiteljev gledališke umetnosti. Poletne gledališke delavnice predstavljajo edinstveno priložnost pridobiti in dopolniti osnovno gledališko znanje.
Slovensko-morje > Kultura JSKD Izola
Torek, 20. Avgust 2013
Violinski glasbeni večer v cerkvi Marije Alietske
Izolska cerkev Marije Alietske je bila v prejšnjem tednu kar dvakrat v »ospredju dogajanja«. Potem ko je pred praznikom Marijinega vnebovzetja gostila slovesnost ob procesiji strunjanske Marije, se je v soboto v cerkvi odvil »Violinski glasbeni večer«, na katerem se je predstavila ruska violinistka Inga Ulokina.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Cerkev Marije Alietske
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]