nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 22. Junij 2011
Odziv Občine Izola na revizijsko poročilo računskega sodišča
Občina Izola se je danes seznanila z revizijskim poročilom Računskega sodišča RS, ki je revidiralo pravilnost dela poslovanja Občine Izola v letu 2009. Računsko sodišče je o pravilnosti dela poslovanja Občine Izola v letu 2009 izreklo negativno mnenje, ker občina v nekaterih obravnavanih primerih ni poslovala v skladu s predpisi.
Izola.info > Politika Občina Izola
Sreda, 22. Junij 2011
Negativno mnenje računskega sodišča na poslovanje izolske občine za časa Klokočovnika
Računsko sodišče je izreklo negativno mnenje na del poslovanja občine Izola v letu 2009, torej v času prejšnjega župana Tomislava Klokočovnika. Sodišče je revidiralo poslovanje občine v delu, ki se nanaša na ravnanje z nepremičnim premoženjem, namenske prihodke na področju turizma, javna naročila investicijske narave ter zadolževanje.
Primorska.info > Politika Občina Izola
Sreda, 22. Junij 2011
Darko Grad zapušča Klokočovnika in IJN
Izolski občinski svetnik Darko Grad je v torek medijem poslal izjavo o odstopu iz vseh funkcij v stranki Izola je naša, v kateri pojasnjuje, da bo v občinskem svetu odslej deloval kot samostojni svetnik. Tako je prehitel Svet stranke in Izvršni odbor stranke Izola je naša, ki sta na včerajšnji seji sprejela sklep o izključitvi Darka Grada, ki je bil v preteklem mandatu eden od podžupanov.
Izola.info > Politika Izola
Ponedeljek, 13. Junij 2011
Kolenc: “Finančne zagate le do konca leta 2012”
Izolski župan Igor Kolenc pravi, da občina umira na obroke. V mislih ima finančne zagate, ki so se začele v času njegovega predhodnika Tomislava Klokočovnika (z izjemo zadnjega, volilnega leta so že tedaj sprejemali posebne ukrepe za uravnoteženje občinskega proračuna).
Primorske novice > Politika Igor Kolenc
Ponedeljek, 6. Junij 2011
Tudi v Izoli trikrat NE predlaganim reformam
Nedeljskega trojnega referenduma se je v Izoli udeležilo 35,10 % volilnih upravičencev, kar je manj od vseslovenske udeležbe, ki je znašala 40,24 %. Podobno kot v večini volilnih okrajev po Sloveniji, so tudi Izolani prepričljivo izrazili nestrinjanje s sprejetjem treh zakonov, o katerih se je odločalo na nedeljskem referendumu.
Izola.info > Politika Izola
Ponedeljek, 23. Maj 2011
Izolski svetniki pritisnili na Beleta in vzeli še časa za komunalne priveze
Na dnevnem redu 5. redne seje Občinskega sveta občine Izola je bilo poleg projekta opremljanja objektov v lasti občine s fotovoltaičnimi sistemi tudi poročilo o lanskoletnem poslovanju JP Komunale Izola, ki ga je podal njen direktor, Denis Bele. Največ prahu pa je kajpak dvignil nov cenik, ki bi podražil komunalne priveze.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola | Komunala Izola
Sobota, 21. Maj 2011
Cenik komunalnih privezov bodo ponovno preučili
Na včerajšnji seji izolskega občinskega sveta je na najbolj občutljivi točki dnevnega reda prišlo do nepričakovanega zasuka. Napovedane podražitve komunalnih privezov namreč za sedaj še ne bo. Izolski svetniki bodo izoblikovali posebno skupino, ki bo ponovno proučila smortnost podražitve in opravila ekonomsko analizo stroškov za komunalne priveze.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Torek, 10. Maj 2011
Mednarodna dejavnost izolskega župana
Igor Kolenc se je odzval povabilu župana Tolentina Luciana Ruffinija in se udeležil praznovanja obletnice bitke za Tolentino ter prve bitke za združitev Italije. Občini Izola in Tolentino letos praznujeta trideseto obletnico pobratenja, sodelovanje pa sta začeli na kulturnem področju z nastopi mladih glasbenikov.
Primorske novice > Politika Igor Kolenc
Nedelja, 8. Maj 2011
Novi občinski svetnik je Valdi Morato
Po neuradnih podatkih občinske volilne komisije, je zmagovalec nadomestnih volitev v izolski občinski svet postal Valdi Morato (SD). Tokratne volitve so minile v znamenju nizke volilne udeležbe, saj je od 13.292 volilnih upravičencev glasovalo le 1.692, kar znaša skromnih 12,73%.
Izola.info > Politika > Fotoreportaža Izola
Nedelja, 8. Maj 2011
Nadomestne volitve za svetniško mesto
V Izoli danes potekajo nadomestne volitve za člana občinskega sveta, ki se je odprlo po odstopu Draga Misleja (Mef in Izolani). Za sedež v občinskem svetu se na tokratnih volitvah poteguje šest kandidatov. Tokrat bo za volilno enoto štelo celotno območje občine Izola, zmagal pa bo kandidat, ki bo prejel relativno večino glasov.
Izola.info > Politika > Fotoreportaža Občina Izola
Petek, 6. Maj 2011
V boj za občinskega svetnika v Izoli šest kandidatov
V Izoli bodo v nedeljo nadomestne volitve za člana občinskega sveta. Pred časom je namreč odstopil Drago Mislej - Mef (Mef in Izolani). Za izpraznjeno mesto se bo potegovalo šest kandidatov: Ljubo Klanjšček (DeSUS), Miro Vanič (Izola je naša), Boris Mori (LDS), Vanda Zajc (Zares), Valdi Morato (SD) in Iris Prašelj (Oljka).
Primorska.info > Politika Izola
Četrtek, 5. Maj 2011
Iris Prašelj je predstavnica žensk in mladih Izolanov
Vojko Ludvik, predsedn območnega odbora Oljke je uvodoma povedal, da je problematika v Izoli pereča, saj je v Občini sedaj veliko nezaposlenih. Zato so se tudi odločili, da za kandidatko izberejo Iris Prašelj (po izobrazbi ekonomski tehnik) kot predstavnico žensk, nezaposlenih in mladih, ki so v tem obdobju ena izmed najbolj ranljivih družbenih skupin.
Podpalmo.si > Politika Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]