nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 29. Avgust 2011
Danes se začenjajo 14. Združene igre narodov v Izoli
V času od 29. avgusta do 4. septembra bodo v Izoli potekale tradicionalne Združene igre narodov (ZIN), ki letos nosijo naslov "ACTIVATOR". Beseda označuje mladega aktivnega državljana, ki v duhu prostovoljstva aktivira in spodbuja sovrstnike k udejstvovanju v družbi.
Podpalmo.si > Družba Izola
Četrtek, 25. Avgust 2011
Na balinarski stezi praznovala 90. rojstni dan!
Na balinišču pri parku Arrigoni se je zbrala množica ljudi, ki so skupaj praznovali 90. rojstni dan Izolanke Pjerine Deško. Slavljenka je zaželela zbranim, med katerimi je bil tudi izolski podžupan Branko Simonovič, da bi tudi oni dočakali tako častitljivo starost.
Podpalmo.si > Družba Izola
Torek, 23. Avgust 2011
Primorskega Žurnala ni več
Zaradi prilagajanja na spremenjeno ekonomsko okolje bo sedaj samo še ena uredniška izdaja Žurnala24 in Žurnala za vso Slovenijo, pri čemer so zaradi optimizacije stroškov včeraj odpustili 12 redno zaposlenih in približno toliko honorarnih sodelavcev.
Podpalmo.si > Družba Izola
Četrtek, 18. Avgust 2011
Izolani s peticijami proti odločitvam župana
Že nekaj dni je ena izmed glavnih tem v Izoli usoda priljubljenega lokala Pod Figo, ki stoji med parkom Pietro Coppo in Lonko. Nezadovoljni občani podpise v podporo lokalu pričeli zbirati kmalu po županovi odločitvi, da je lokal potrebno iz trenutne lokacije umakniti. Ko se je župan Igor Kolenc vrnil z dopusta, so mu predali približno 1000 podpisov. Župan je takrat obljubil, da bo znova preučil zadevo.
Podpalmo.si > Družba Izola
Sreda, 10. Avgust 2011
Občina Izola tone v rdeče številke
Tudi letos grozi občini izola proračunski primankljaj. Občino lahko reši prodaja nepremičnin, najmanj milijon evrov si po naših podatkih lahko obeta iz tega naslova. Kot kaže bo nujen rebalans proračuna, ki ga je župan Igor Kolenc napovedal pred približno mesecem dni. Občina Izola naj bi bila za zdaj zadolžena za 4,5 milijona evrov.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Torek, 9. Avgust 2011
Starši se zoperstavljajo izolskemu županu
Zaskrbljeni starši otrok vrtca Školjka, skupine Ribica, Polžki, Žogice in Zajčki so pisali izolskemu županu Igorju Kolencu s prošnjo, da naj ne izvede načrtovane selitve otrok v industrijsko cono. O zgodbi smo že pisali, tokrat pa objavljamo vsebino omenjenega pisma.
Podpalmo.si > Izobraževanje Izola
Sreda, 20. Julij 2011
Drzna tatova na mopedu
Včeraj popoldan sta neznanca na skuterju pripeljala za 72-letno Izolanko in ji z vratu iztrgala zlato verižico ter zbežala. Ob tem velja opozoriti na tovrstne predrzne poletne kraje, v katerih so največkrat žrtve turisti in njihove torbe s fotoaparati, mobilniki in dokumenti, ali pa starejši.
Podpalmo.si > Kronika Izola
Ponedeljek, 18. Julij 2011
Kolenc je pred dopustom naredil zmedo s parkirišči in vrtci
Igor Kolenc se je pred tedni v Izoli na svojevrsten način lotil reševanja prostorske stiske. S podjetjem Top Term iz Izole, ki se ukvarja z vodovodnimi, plinskimi in sanitarnimi instalacijami, naj bi podpisali pismo o nameri za najem njihovih prostorov za namene predšolske vzgoje. Ker na občini Izola predvidevajo, da demografske spremembe zaradi povečane rodnosti in priseljevanja ne bodo trajale več let, so se odločili za začasno rešitev. Z odločitvijo pa se ne strinjajo izolski starši.
Podpalmo.si > Družba Igor Kolenc
Sreda, 13. Julij 2011
V Izoli 5 novih oddelkov vrtca in javne sanitarije
Župan Izole Igor Kolenc je pred odhodom na dopust naznanil, da si v teh dneh na Občini prizadevajo rešiti prostorsko stisko v vrtcih in ustvariti pogoje za odprtje petih novih oddelkov. Župan je med drugim tudi omenil, da bodo na stari lokaciji bara "Pod figo" uredili javne sanitarije.
Podpalmo.si > Družba Izola
Ponedeljek, 4. Julij 2011
Mojstri žara pokazali svoje veščine
Na Trgu padlih v Izoli je minuli vikend potekal zanimiv kuharski četveroboj, kjer so se spopadli najboljši izolski mojstri za jedi z žara. Poleg tega je bila za občane izredno atraktivna ponudba čevapčičev po izredno nizki ceni. Prvi dve ekipi sta se uvrstili na finale državnega prvenstva "Žar mojster 2011", ki bo v Ihanu naslednjo soboto, 9. julija.
Podpalmo.si > Družba Trg padlih za svobodo
Petek, 1. Julij 2011
V Izoli svetniki podražili priveze
Po vroči razpravi glede privezov so občinski svetniki nov predlog cenikov dali na glasovanje. Rezultat je bil na koncu 16 za in 2 neodločena. S tem pa ni še rečeno, da bo novi cenik stopil takoj v veljavo, saj je koprski SD posredoval pri resornem ministrstvu in dosegel, da so na Odboru za promet določili, da se ohrani obveznost soglasja ministra za spremembo cen pristojbin komunalnih privezov.
Podpalmo.si > Okolje Občina Izola
Ponedeljek, 27. Junij 2011
Razbijali tudi na državni praznik
Stanovalci Premrlove ulice v Izoli niso imeli mira pred gradbenimi stroji niti za državni praznik. Delavci podjetja Marvas so namreč pognali stroje v strnjenem naselju tudi v soboto zjutraj, na 20. obletnico rojstva Slovenije. Šele po več glasnih pripombah sosedov in grožnjah s policijo so nekaj minut pred 10. uro ugasnili delovne stroje s katerimi vrtajo in poglabljajo zemljišče za namen izgradnje podzemnih garaž in gradnje večstanovanjskega objekta.
Podpalmo.si > Okolje Premrlova
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]