nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 3. September 2014
Diplomatska regata 2014 bo letos 13. septembra
Naslednjo soboto se bodo v Izoli ponovno zbrali diplomati, politiki, gospodarstveniki in jadralci na tradicionalni, letos dvanajsti Diplomatski regati. Neformalno druženje ob slovenski obali je postal dogodek, ki je z velikimi črkami zapisan na koledarjih skoraj vseh diplomatsko – konzularnih predstavništvih, akreditiranih v Sloveniji. Letos se bo regate udeležila, že drugič, jadrnica Esimit Europa 2, ki tekmuje pod zastavo in pokroviteljstvom Evropske Unije.
Slovensko-morje > Šport Izola
Petek, 22. Avgust 2014
V Izoli izbrali najboljši sladoled
20.8.2014 so na tiskovni konferenci, ki je potekala na Belvederju, razglasili zmagovalca 1. ocenjevanja za naboljši sladoled v Izoli. Zmago, sestavljeno iz strokovne ocene (70 %) in glasu ljudstva (30 %) in s tem častni naziv za najboljši sladoled v Izoli za leto 2014, si je prislužila Gostilna Istra Istria.
Slovensko-morje > Družba Izola
Petek, 1. Avgust 2014
Izola pod volti
Poletje bo v Izoli zaznamoval tudi prav poseben dogodek, ko bodo izolski volti zažareli v soju glasbe in vina. Na spoznavanje prenovljenih izolskih podhodov oz. voltov lepo vabljeni v soboto, 9. avgusta, ob 20.00 uri. Volti ali ulični podhodi so povzdignjeni prehodi z enega na drugo stran ulice. S svojimi temnimi predeli so v preteklosti strašili otroke in vabili zaljubljence, so mesto srečevanja, kot nekakšni kažipoti starega mesta. Po nekaj desetletjih so bili letos izolski volti urejeni – dobili so novo fasado, sporočilne table s citati izolskega statuta in pa razsvetljavo.
Slovensko-morje > Družba Izola
Ponedeljek, 14. Julij 2014
V Izoli peška podlegla poškodbam
Ob 8.41 so gasilci JZ GB Koper intervenirali na Smrekarjevi ulici v Izoli, kjer je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena peška in tovorno vozilo. Kolesarka je podlegla poškodbam.
Slovensko-morje > Kronika Izola
Sreda, 25. Junij 2014
Izolski policisti raziskali rop in več drugih kaznivih dejanj
Neznanec se je 18. junija 2014 okoli 12.00 s kolesom pripeljal na Veluščkovo ulico v Izoli. Tam je najprej odšel v stanovanjski blok, kjer je na hodniku v pritličju vzel gasilni aparat in si ga protipravno prilastil.
Slovensko-morje > Kronika Policijska postaja
Petek, 6. Junij 2014
Zaključek natečaja Psički za čisto Izolo
Danes, ko obeležujemo svetovni dan okolja, so otroci iz treh izolskih osnovnih šol v parke in na zelenice postavili opozorilne table, ki lastnike psov pozivajo k pobiranju pasjih iztrebkov. Učenci so v likovnem natečaju Psički za čisto Izolo, ki ga je pripravila Komunala Izola, izdelali table, s katerimi lastnike psov opozarjajo, da morajo na sprehodu s psom imeti vrečko ali lopatko za pobiranje pasjih iztrebkov ter iztrebke seveda tudi pobrati in odložiti v koše, ki so za to namenjeni.
Slovensko-morje > Družba Izola
Ponedeljek, 26. Maj 2014
Objavljen natečaj za izbor Županovega vina za leto 2014
Občina Izola je objavila javni natečaj za izbor Županovega vina Občine Izola za leto 2014. Na natečaju lahko sodelujejo registrirani vinarji, vinogradniki in vinske kleti s stalnim prebivališčem v občini Izola, ki so vpisani v register pridelovalcev grozdja in vina pri pristojnem upravnem organu. Županovo vino 2014 bo razglašeno v okviru Praznika oljk, vina in rib, 13. junija.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Torek, 20. Maj 2014
Food Revolution Day 2014, pustil pečat v Izoli
V organizaciji društva Planet Zemlja se je danes v Izoli uspešno zaključil že drugi Food revolution day v Sloveniji. Dogodka se je udeležilo veliko zainteresiranih obiskovalcev, ki so med stojnicami izmenjevali recepte, pridobivali nasvete, okušali hrano in se spoznavali z lokalnimi pridelovalci. Dogodek, katerega vsebina je bila letos posvečena predvsem otrokom, je potekal v sodelovanju s Turističnim združenjem Izola in projektom Kilometer nič.
Slovensko-morje > Družba Izola
Petek, 16. Maj 2014
Food Revolution Day v Izoli
V soboto, 17. maja, se bo v Izoli odvil dogodek Food Revolution Day (FRD), svetovni dan prehranskega aktivizma, praznik dobre, sveže in prave hrane. Letošnji dogodek v Izoli združuje dva pomembna projekta: gibanje Food revolution in pa Kilometer nič. Obiskovalci bodo lahko med 8.00 in 13.00 uro okušali lokalno in ekološko pridelano hrano in se spoznavali z recepti za pripravo hitrih, a zdravih domačih obrokov.
Slovensko-morje > Družba Izola
Sobota, 10. Maj 2014
Vasilij Žbogar srebrn na evropskem prvenstvu
Z regato za kolajne se je danes zaključilo odprto evropsko prvenstvo najelitnejšega jadralnega razreda finn, na katerem sta poleg vseh najboljših svetovnih jadralcev nastopila tudi Slovenca Vasilij Žbogar in Gašper Vinčec. Najuspešnejši slovenski jadralec vseh časov Vasilij Žbogar je prvenstvo zaključil na drugem mestu, kar so njegove tretje zaporedne stopničke na prvenstvih stare celine.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Četrtek, 8. Maj 2014
Žbogar po polovici prvenstva še vedno med najboljšimi
V La Rochellu se je končal tretji tekmovalni dan letošnjega evropskega prvenstva v razredu Finn, kjer nastopata tudi dva Slovenca, branilec evropske krone Izolan Vasilij Žbogar ter Koprčan Gašper Vinčec. Po petih odjadranih plovih Vasilij Žbogar zaseda 4., Gašper Vinčec pa 30. mesto. V prepričljivem vodstvu je Britanec Giles Scott.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 6. Maj 2014
Odličen začetek Vasilija Žbogarja na evropskem prvenstvu
V francoskem obalnem mestu La Rochelle, kjer se odvija evropsko prvenstvo jadralnega razreda Finn, se je danes končno jadralo. Po včerajšnjem brezvetrju so danes organizatorji uspeli izpeljati 2 plova. Branilec naslova Vasilij Žbogar je dan zaključil s 3. in 2. mestom, kar ga uvršča na skupno 2. mesto, Gašper Vinčec pa je z 11. in 39. mestom po drugem dnevu 13..
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]