nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 9. Maj 2012
Izola Art predstavlja galerije in ateljeje starega mestnega jedra
Od konca aprila lahko sprehajalci na izolski Lonki na razstavljenih informativnih panojih najdejo informacije o umetniških galerijah in ateljejih, ki se nahajajo v izolskem starem mestnem jedru. Postavljena razstava nosi naslov Izola Art »Izola z umetnostjo v duši«, njeno izvedbo pa je omogočila Občina Izola.
Izola.info > Turizem > Fotoreportaža Lonka
Ponedeljek, 7. Maj 2012
Novi lokalni turistični vodiči v vseh treh obalnih občinah
S preizkusom v praktičnem vodenju po obalnih mestih in zaledju Slovenske Istre, je v nedeljo uspešno opravila vse obveznosti šesta generacija udeležencev strokovnega tečaja za lokalne turistične vodnike. Tečaj, ki ga v skladu z Odlokom o lokalnem turističnem vodenju organizira Turistično združenje Portorož, je letos opravilo 17 udeležencev in udeleženk.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Sreda, 2. Maj 2012
Morski datlji kljub prepovedi še vedno iskana specialiteta v gostinskih obratih na Obali
Obiskovalci gostinskih obratov na Obali še vedno povprašujejo po morskih datljih, pa tudi ponudba teh sicer zavarovanih školjk "pod mizo" še obstaja. Tako je pokazala anketa, ki so jo v okviru projekta "Morski datlji? Ne, hvala" minuli teden predstavili študentje fakultete Turistica v sodelovanju s piransko enoto Zavoda RS za varstvo narave.
Primorska.info > Turizem Izola
Petek, 20. April 2012
Španci jih niso zadovoljili
Za zaprtimi vrati so se včeraj z občinskimi svetniki srečali predstavniki španske turistične verige Melia Hotels International. V Izoli so pred časom že bili in si ogledali območje, ki se jim zdi zanimivo. "Zdaj so želeli svoje ugotovitve predstaviti županu, a se je Igor Kolenc odločil, da se z njimi ne bo pogovarjal sam, temveč skupaj s svetniki," razlagajo na občini.
Žurnal > Turizem Občina Izola
Sreda, 4. April 2012
Preveč megle okrog Svetilnika?
Na nedavni razpis občine za upravljanje s stavbo na Svetilniku se je kot edini prijavil Marco Doimo iz italijanskega Codroipa v bližini Vidma. Namesto da bi podpisal petletno najemno pogodbo, pa je umaknil prijavo na razpis.
Primorske novice > Turizem Svetilnik
Ponedeljek, 2. April 2012
Izolanke tretje na državnem tekmovanju Mladi za turizem preko socialnega podjetništva do brezplačne šolnine
Nacionalno turistično združenje je v sodelovanju z Turistično gostinsko zbornico Slovenije, 29. marca, organiziralo 17. Konferenco državnega tekmovanja Mladi za turizem, na kateri je sedem ekip srednjih gostinsko-turističnih šol predstavilo raziskovalne naloge na temo »Razvoj socialnega podjetništva v turizmu«.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Sreda, 28. Marec 2012
Tri milijone nočitev v hotelu Delfin
Hotel Delfin v Izoli, ki bo letos dopolnil 30 let delovanja, je v torek obeležil več kot tri milijone nočitev. Prireditve sta se udeležila tudi podpredsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Mirko Miklavčič in župan Izole Igor Kolenc. Tam so izžrebali trimilijontega gosta.
Primorska.info > Turizem Hotel Delfin
Sreda, 15. Februar 2012
V Izoli nov degustacijski info center
Občina Izola je na Ljubljanski 17 uredila nove prostore, ki bodo primarno namenjeni degustacijskemu info centru, kjer bodo obiskovalci lahko poskusili najboljša vina Slovenske Istre in druge tipične izdelke.
Primorska.info > Turizem Izola
Sreda, 1. Februar 2012
V Izoli informacije in vino na istem mestu
Ugibanj o tem, ali bo izolskemu Turistično-informacijskemu centru (TIC) v novih prostorih na Ljubljanski 17 delal družbo Konzorcij vin Istre, je konec. Župan Igor Kolenc se v to sicer ne spušča, medtem ko direktor Turističnega združenja Izola Danilo Markočič potrjuje, da se poleg turističnih delavcev na Ljubljansko selijo tudi vinarji. Po županovih besedah pa se TIC prihodnje leto utegne spet seliti.
Primorske novice > Turizem TIC Izola
Ponedeljek, 30. Januar 2012
V Izoli bo iz bunkerja zrasel hotel
Nedokončani objekt v Kraški ulici, Izolanom znan kot bunker, bo izolska družba Galeb končno dokončala. To vključuje dozidavo in nadzidavo, namesto 500 kvadratnih metrov obsežnega zaklonišča pa bodo v njem uredili športne površine, najverjetneje fitnes.
Primorske novice > Turizem Izola
Četrtek, 26. Januar 2012
Lokalno gastro partnerstvo
Gostinski in turistični deležniki v Izoli so se lani jeseni ob svetovnem dnevu turizma s pismom o nameri zavezali, da bo v ponudbi tamkajšnjih gostiln in restavracij čim več lokalno pridelanih sestavin. Vseh pet izolskih hotelskih podjetij, tamkajšnja območna obrtno-podjetniška zbornica, koprska Agraria, oljkarska zadruga Oleum Nostrum, Konzorcij vin Istre, izolska občina in izolsko turistično združenje, so se zavezali, da bodo v kar največji meri uveljavljali koncept “km 0” in gostom ponujali jedi iz živil vrhunske kakovosti s polno sledljivostjo, ki jih bodo prevzemali neposredno od bližnjih pridelovalcev.
Primorske novice > Turizem Izola
Sreda, 25. Januar 2012
V Izoli ciljajo na ruske goste
V izolski občini bodo letos za prireditve namenili 221.000 evrov, 43 odstotkov več kot lani (omogočili bodo več kot 50 od skupaj 120 prireditev čez vse leto). Kot je na včerajšnji tiskovni konferenci povedal župan Igor Kolenc, se zavedajo, da je turizem vodilna panoga.
Primorske novice > Turizem Občina Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]