nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Splošna bolnišnica Izola

Četrtek, 26. Januar 2012
Novogradnja za urgenco
Po zagotovilih zdravstvenega ministrstva naj bi Istra konec prihodnjega leta dobila urgentni center ob izolski bolnišnici (SBI). Po prvih ocenah naj bi naložba stala od tri do štiri milijone evrov. Na gradnjo urgentnega centra trije zdravstveni domovi (ZD) v Istri čakajo že skoraj dve leti, vendar se gradnja nenehno odmika. Gre za urgentni center za potrebe osnovnega zdravstva, denar pa naj bi zdravstveno ministrstvo dobilo iz evropskih skladov.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 20. Januar 2012
Obalna prehospitalna enota naj bi se v Izolo vrnila 1. marca
Vodje obalnih zdravstvenih domov so danes le dosegli dogovor, ki po besedah predstavnika ministrstva za zdravje Petra Bohinca ohranja obstoj Centralne urgentne službe (CUS) v slovenski Istri. Tako so sklenili, da se Prehospitalna enota do 1. marca preseli in začne delovati v prostorih izolske bolnišnice.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica | Zdravstveni dom
Nedelja, 15. Januar 2012
Ob izolski bolnišnici ponekod parkirnina že v ponedeljek, povsod pa marca
Ob izolski bolnišnici (SBI) bodo na dveh parkiriščih začeli pobirati parkirnino že v ponedeljek zjutraj, na vseh parkiriščih ob stavbi pa v začetku marca. Le 15 minut parkiranja bo brezplačnih, za ostali čas (od ene do 24 ur) pa bo treba odšteti en evro. Parkiranje bodo plačevali vsi - zaposleni in bolniki. Izjeme so le invalidi s parkirno karto.
Primorske novice > Družba Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 2. Januar 2012
Obisk novorojenčkov
1. januarja so podžupani Mestne občine Koper, občine Izola in občine Piran Danijel Cep, Branko Simonovič in Meira Hot obiskali novorojenčke v izolski porodnišnici. S plišastimi igračkami so obdarili osem otrok, medtem ko sta zadnje rojeni v lanskem letu in prvorojeni letošnjega leta prejela sliki akademske slikarke Ljerke Kovač.
Podpalmo.si > Družba Splošna bolnišnica
Četrtek, 29. December 2011
Obdarili pediatrični oddelek SB Izola
Decembra so Splošno bolnico Izola, že tradicionalno presenetili člani Lions Cluba Koper Obala. V sodelovanju z družbami Banka Koper, Actual in Ram 2, so poskrbeli za prednovoletno obdaritev na pediatričnem oddelku. Cilj akcije je bil popestritev ter modernizacija razmer, v katerih preživljajo dneve najmlajši pacienti.
Slovensko-morje > Družba Splošna bolnišnica
Petek, 23. December 2011
Radio Center obdaroval otroke izolske bolnišnice
Radio Center je v sklopu prireditve Sladka Istra prodajal slaščice, izkupiček pa je namenil otroškemu oddelku izolske bolnišnice. V tem predprazničnem obdobju sta male nadebudneže v bolnišnici obiskala tudi Polona Požgan in Sašo Papp, med otroci priljubljena radijska voditelja.
Podpalmo.si > Družba Splošna bolnišnica
Četrtek, 15. December 2011
Reševalci se bodo po dveh tednih vrnili k bolnišnici
Prehospitalna enota (PHE) Obala, ki sicer sodi h koprskemu zdravstvenemu domu, se bo prihodnji petek, 23. decembra, spet preselila nazaj, vendar v izolsko bolnišnico (SBI). Gre za zdaj sicer še neuradno novico in najnovejši dogovor, ki so ga sklenili danes na sestanku na koprski enoti Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS).
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 9. December 2011
Izolska prehospitalna enota se seli v Koper
V skladu z napovedmi so v Zdravstvenem domu (ZD) Koper danes začeli s selitvijo prehospitalne enote iz Izole v Koper, je potrdil direktor ZD Koper Matevž Ravnikar. Na ministrstvu za zdravje selitev še naprej označujejo za nepremišljeno in enostransko akcijo ZD Koper.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 9. December 2011
Izguba v bolnišnici Izola gotovo bo
Izolska bolnišnica (SBI) bo tudi letos končala z izgubo. Ali bo ta 2,15 milijona evrov ali 1,7 milijona, je odvisno od zdravstvene zavarovalnice (ZZZS), ki jim s sklepom nedavne arbitraže dolguje 450.000 evrov.
Izola.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 6. December 2011
Bo do bolnišnice vozila “trola”?
Bolniki in obiskovalci v Splošni bolnišnici Izola (SBI), pa tudi dijaki in študenti zdravstvenih šol vedno pogosteje tarnajo zaradi pomanjkljivosti javnega prevoza do bolnišnice. Tisti, ki se tja pripeljejo z avtomobili, se hudujejo zaradi pomanjkanja parkirnih mest, hkrati pa jih skrbi napoved, da bodo za parkiranje ob SBI morali plačati.
Primorske novice > Družba Splošna bolnišnica
Torek, 6. December 2011
Prehospitalna enota naj bi se iz Izole v Koper selila v petek
Vodstvo Zdravstvenega doma (ZD) Koper vztraja pri selitvi prehospitalne enote iz Izole v Koper. Selitev naj bi se po besedah direktorja ZD Koper Matevža Ravnikarja zgodila v petek. Pri tem Ravnikar brani strokovnost odločitve in zagotavlja, da se dostopni čas do Izole in Pirana ne bo bistveno podaljšal. Selitev je na Obali naletela na močan odpor.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 29. November 2011
Pobuda za ureditev javnega prometa do izolske bolnišnice
Direktor Splošne bolnišnice Izola in župani vseh treh obalnih mest so sprožili pobudo, s katero bi bila zagotovljena pogostejša frekvenca prevozov do bolnišnice. V okviru iskanja celostne rešitve prometne ureditve ob Splošni bolnišnici Izola je direktor bolnišnice, Jani Dernič v preteklem tednu sklical sestanek, na katerega so bili vabljeni župani treh obalnih občin in predstavnik ministrstva za promet, s ciljem izboljšanja dostopnosti Splošne bolnišnice Izola z javnim prevozom.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]