nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 18. December 2015
Gianni Gavioli: Imel sem popolno svobodo
Praznovanja 20. rojstnega dneva kultnega izolskega kluba Ambasada Gavioli, ki so ga organizatorji danes popoldne začeli z dnevom odprtih vrat in ga bodo nadaljevali z žurom do zgodnjih jutranjih ur z glavno zvezdo večera Umka, se je udeležil tudi njen stvaritelj, arhitekt Gianni Gavioli, po katerem je klub tudi dobil ime. “Še danes, po tolikih letih, ko vstopim v ta prostor me prevzamejo številna čustva,” je dejal svetovno znani arhitekt, ki je med drugim zakrivil vrsto arhitekturnih podob različnih klubov po svetu, največ pa v rodni Italiji.
Primorske novice > Družba Ambasada Gavioli
Petek, 18. December 2015
Agatha Ruiz de la Prada v Izoli
Minuli konec tedna so v Miljah in v Izoli odprli 4. bienale sodobnega nakita Filo rosso. Izola se je tako po zaslugi galerije Drat že drugič povezala z Miljami in s projektom, ki je v obe mesti pripeljal 80 avtorjev z vsega sveta. V žiriji je bila tudi znana španska modna oblikovalka Agatha Ruiz de la Prada, ki je bila hkrati botra te prireditve. Ugledna gostja je bila prvič v Sloveniji, nad sprejemom in še posebej nad mladimi glasbeniki, ki so nastopili v palači Besenghi, pa čisto očarana.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 18. December 2015
Jutri nastop Pihalnega orkestra Izola
Tudi letošnji Dan samostojnosti bodo v Izoli počastili z nastopom Pihalnega orkestra Izola, jutri ob 19. uri v športni dvorani Livade. Vstop bo prost. Na tokratnem nastopu pa jih ne bo pospremil šolski pihalni orkester glasbene šole, ker bodo počastili tudi svojo 140. obletnico, ki jim je poleti prinesla občinsko nagrado.
Primorske novice > Kultura Pihalni Orkester
Petek, 18. December 2015
Ambasada je upehana, a še pleše
Ura je že odbila polnoč. Industrijsko cesto na obeh robovih cestišča prekrivajo kolone avtomobilov, prispelih z vseh koncev Slovenije ter iz sosednjih držav. Trume ekstravagantno oblečenih in naličenih mladenk in mladeničev romajo v svojo zabaviščno meko. Takšni prizori so bili konec devetdesetih in v minulem desetletju v Izoli ob koncu tedna nekaj povsem običajnega.
Primorske novice > Družba Ambasada Gavioli
Petek, 18. December 2015
Gasparini spet odličen
Tokratna sreda v evropskih pokalih je bila delovna za štiri primorske odbojkarje. Na tujem je s 14 točkami spet blestel Mitja Gasparini, doma pa so se napredovanja v osmino finala pokala Challenge veselili Kamničani.
Primorske novice > Šport Izola
Četrtek, 17. December 2015
Zaradi Ribe drugi rebalans izolskega proračuna
Do včeraj bi morala izolska občina podjetju Riba plačati 1,070 milijona evrov. A tega ni naredila, ker mora občinski svet najprej sprejeti rebalans letošnjega proračuna. V njem bodo predvideli novo zadolžitev, čeprav je bil župan Igor Kolenc še pred enim tednom prepričan, da to ne bo potrebno.
Primorske novice > Družba Občina Izola
Četrtek, 17. December 2015
Kdor je nadomestilo že plačal, naj gre na davčni urad
Finančni uradi vnovič pošiljajo položnice za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za letošnje leto - tokrat tistim, ki teh obveznosti doslej še niso poravnali. Koprski finančni urad jih je prav v teh dneh naslovil na izolske, koprske, piranske in komenske občane. Nekaj Izolanov pa pravi, da so jim znova poslali položnice, čeprav so nadomestilo že plačali.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 16. December 2015
VDC si ogleduje nekdanjo trgovino v Livadah
V javnem socialnovarstvenem zavodu VDC Koper, kjer imajo sedem enot in eno stanovanjsko skupnost, nameravajo združiti izolsko in portoroško enoto. V teh kriznih časih bi s tem lahko nekoliko privarčevali. Toda najprej morajo najti primeren prostor; ogledujejo si nekdanjo Mercatorjevo trgovino v Livadah.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 15. December 2015
Obalna cesta, največja pridobitev Izole v zadnjem letu
Izolski župan Igor Kolenc še kar zagotavlja, da se bo po izteku tega mandata umaknil, češ da bi županovanje morali tudi pri nas omejiti na dva zaporedna mandata - tako kot v Italiji. “Ko delo postane rutina, ni dobro,” utemeljuje. Za največji dosežek po lanskih volitvah šteje pridobitev obalne ceste. Odnos s koalicijo in delom opozicije ocenjuje kot konstruktiven, vendar mu v opoziciji očitajo, da ni pripravljen sprejemati kompromisov in da zapravlja preveč denarja.
Primorske novice > Družba Igor Kolenc
Petek, 11. December 2015
Sodobni nakit v Miljah in Izoli
Ob 17.30 bodo v Muzeju sodobnih umetnosti in v Občinski umetniški galeriji v Miljah odprli četrti mednarodni natečaj FiloRosso, posvečen sodobnemu nakitu. Dogodek se nato z organiziranim prevozom seli na slovensko stran, v Izolo, kjer bo odprtje razstave ob 19.30 v mestni palači na Verdijevi ulici in v galeriji Drat.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 11. December 2015
Kortežani še bolj “hot” kot kolegi z Unca
Kar nekaj let je med gasilci iz Kort zorela zamisel, da bi odvrgli oblačila, stopili pred fotografski objektiv in izdali koledar. Letos so se opogumili in v teh dneh je izdelek prišel iz tiskarne. Izkupiček od prodaje bodo namenili za nakup gasilske opreme ter za pomoč devetletnemu Timoteju, ki ima cerebralno paralizo, in njegovi mami.
Primorske novice > Družba PGD Korte
Petek, 11. December 2015
Milijon za Ribo bo udaril vsakega Izolana
V petih dneh mora izolska občina podjetju Riba plačati 1,07 milijona evrov, kar pomeni pet odstotkov celotnih proračunskih prihodkov. Znesek mora poravnati v enem obroku. Izolski župan Igor Kolenc zagotavlja, da občina denar ima. “Vzeli bomo povsod malo. Da to ne bo imelo finančnih posledic, pa bi bilo iluzorno pričakovati. Plačilni roki občine se bodo podaljšali, za koliko, še ne vemo,” napoveduje izolski župan Igor Kolenc.
Primorske novice > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]