nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 24. December 2015
V nov dom najmanj 53 občanov Občine Izola
Občina Izola je danes v uradnih objavah in na spletni strani objavila prednostno listo prosilcev, ki izpolnjujejo razpisne pogoje za najem neprofitnega stanovanja. Novim najemnikom bo dodeljenih 27 neprofitnih stanovanj, ki so skupaj vredna približno 2,5 mio evrov. Uradna podelitev ključev novim najemnikom se bo odvila v januarju 2016.
Slovensko-morje > Družba Izola
Petek, 18. December 2015
Gianni Gavioli: Imel sem popolno svobodo
Praznovanja 20. rojstnega dneva kultnega izolskega kluba Ambasada Gavioli, ki so ga organizatorji danes popoldne začeli z dnevom odprtih vrat in ga bodo nadaljevali z žurom do zgodnjih jutranjih ur z glavno zvezdo večera Umka, se je udeležil tudi njen stvaritelj, arhitekt Gianni Gavioli, po katerem je klub tudi dobil ime. “Še danes, po tolikih letih, ko vstopim v ta prostor me prevzamejo številna čustva,” je dejal svetovno znani arhitekt, ki je med drugim zakrivil vrsto arhitekturnih podob različnih klubov po svetu, največ pa v rodni Italiji.
Primorske novice > Družba Ambasada Gavioli
Petek, 18. December 2015
Agatha Ruiz de la Prada v Izoli
Minuli konec tedna so v Miljah in v Izoli odprli 4. bienale sodobnega nakita Filo rosso. Izola se je tako po zaslugi galerije Drat že drugič povezala z Miljami in s projektom, ki je v obe mesti pripeljal 80 avtorjev z vsega sveta. V žiriji je bila tudi znana španska modna oblikovalka Agatha Ruiz de la Prada, ki je bila hkrati botra te prireditve. Ugledna gostja je bila prvič v Sloveniji, nad sprejemom in še posebej nad mladimi glasbeniki, ki so nastopili v palači Besenghi, pa čisto očarana.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 18. December 2015
Za Timoteja so le v enem tednu zbrali 3620 evrov
Caprisov mesec dobrodelnosti, v katerem na različne načine zbiramo denar za Ano Jurčić in njenega Timoteja, se počasi izteka. V tem tednu je dobrodelnost doživela vrhunec – zbrali so kar 3620 evrov. V četrtek, 17. decembra, smo na stand-up večeru v Hangar Baru Izola, na katerem je nastopil Boris Kobal, zapel pa zbor Tamariska, kot je povedal sam Kobal, »poskrbeli za to, na kar država pozabi« – na pomoč tistim, ki jo krvavo potrebujejo.
Slovensko-morje > Družba Hangar
Petek, 18. December 2015
Ambasada je upehana, a še pleše
Ura je že odbila polnoč. Industrijsko cesto na obeh robovih cestišča prekrivajo kolone avtomobilov, prispelih z vseh koncev Slovenije ter iz sosednjih držav. Trume ekstravagantno oblečenih in naličenih mladenk in mladeničev romajo v svojo zabaviščno meko. Takšni prizori so bili konec devetdesetih in v minulem desetletju v Izoli ob koncu tedna nekaj povsem običajnega.
Primorske novice > Družba Ambasada Gavioli
Petek, 18. December 2015
Sprejet nov rebalans in Odlok o koncesiji za prenovo in urejanje javne razsvetljave
Na 8. redni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetniki sprejeli nov Odlok o rebalansu proračuna Občine Izola za leto 2015 in Odlok o koncesiji za prenovo in urejanje javne razsvetljave. Sprejet je bil nov predlog Odloka rebalansa proračuna Občine Izola za leto 2015 kjer sta bistveni spremembi pridobitev valobrana 3 in zadolžitev zaradi povračila kupnine in obresti v višini 1,07 mio evrov podjetju Riba, d.o.o. glede na odločbo sodišča.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Četrtek, 17. December 2015
Zaradi Ribe drugi rebalans izolskega proračuna
Do včeraj bi morala izolska občina podjetju Riba plačati 1,070 milijona evrov. A tega ni naredila, ker mora občinski svet najprej sprejeti rebalans letošnjega proračuna. V njem bodo predvideli novo zadolžitev, čeprav je bil župan Igor Kolenc še pred enim tednom prepričan, da to ne bo potrebno.
Primorske novice > Družba Občina Izola
Četrtek, 17. December 2015
Kdor je nadomestilo že plačal, naj gre na davčni urad
Finančni uradi vnovič pošiljajo položnice za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za letošnje leto - tokrat tistim, ki teh obveznosti doslej še niso poravnali. Koprski finančni urad jih je prav v teh dneh naslovil na izolske, koprske, piranske in komenske občane. Nekaj Izolanov pa pravi, da so jim znova poslali položnice, čeprav so nadomestilo že plačali.
Primorske novice > Družba Izola
Četrtek, 17. December 2015
Ni ukrepal takrat, ko bi lahko vsaj zmanjšal škodo
Izolski občinski svet je s 14 glasovi za in osmimi proti potrdil predlog rebalansa proračuna za leto 2015, ki je bil potreben zaradi dober milijon evrov težke pravnomočno izgubljene tožbe proti podjetju Riba. Rok za plačilo je sicer potekel, vendar se je občina dogovorila, da Riba do konca januarja ne bo vložila izvršbe za plačilo tega zneska.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 16. December 2015
Istrski župani za odstranitev žične ograje
Župani slovenskega in hrvaškega dela Istre so po današnjem sestanku na mejnem prehodu Dragonja soglasno zahtevali odstranitev žične ograje, obenem pa so pooblastili župana Istrske županije Valterja Flega, da se o tem pogovori s slovenskim premierom Mirom Cerarjem. S tem, da so pooblastili Flega, so želeli pokazati, da je Istra samo ena.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 16. December 2015
Posebne akcije za posebne priložnosti
Izolska ambasada arhitekture in elektronske glasbe letos praznuje 20. rojstni dan. Ob tej priložnosti bo Ambasada Gavioli tudi odprla svoja vrata, petkov večer pa bodo proslavili kot se za tako obletnico spodobi. Z nastopi priznanih imen iz sveta elektronske glasbe, med njimi največjim slovenskim didžejem, DJ-jem Umekom.
Regional Obala > Družba Ambasada Gavioli
Sreda, 16. December 2015
VDC si ogleduje nekdanjo trgovino v Livadah
V javnem socialnovarstvenem zavodu VDC Koper, kjer imajo sedem enot in eno stanovanjsko skupnost, nameravajo združiti izolsko in portoroško enoto. V teh kriznih časih bi s tem lahko nekoliko privarčevali. Toda najprej morajo najti primeren prostor; ogledujejo si nekdanjo Mercatorjevo trgovino v Livadah.
Primorske novice > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]