nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Mestna knjižnica Izola

Sreda, 7. December 2011
Izolski bralci preko projekta Primorci beremo posrkali kar 765 slovenskih leposlovnih del
V izolski Mestni knjižnici se je v petek s slovesno podelitvijo priznanj zaključil letošnji projekt Primorci beremo 2011. Izolska knjižnica je v projekt, ki je potekal v desetih primorskih knjižnicah vključena že peto leto, letošnji projekt pa je zaključilo 61 izolskih bralcev, ki so skupaj prebrali 765 knjig iz nabora 55 proznih del in 15 pesniških zbirk slovenskih ustvarjalcev. Gost zaključnega večera je bil prof. dr. Marko Pavliha, pogovor z gostom pa je vodila Ingrid Celestina iz koprske založbe Libris.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Mestna knjižnica
Ponedeljek, 13. Junij 2011
Eksotična borza znanja v Izoli
Organizator Mestna knjižnica Izola - Borza znanja Izola se je letos že drugič zapovrstjo predstavila na sejmu znanja na Lonki v Izoli. Sejem znanja je izobraževalno ustvarjalni dogodek, na katerem se širši javnosti predstavijo člani borz znanja iz cele Slovenije.
Obala.net > Izobraževanje Mestna knjižnica | Lonka
Sreda, 8. Junij 2011
Primorci bomo že peto leto brali Slovence
Ta teden se ponovno začne projekt »Primorci beremo«. Deset primorskih knjižnic, med katerimi je tudi Mestna knjižnica Izola s skupnim projektom vabijo bralce, da se jim pridružijo v branju del slovenskih avtorjev in slovenskega leposlovja. Bralni projekt bo trajal od 9. junija do 20. novembra 2011.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 26. April 2011
Razstava kuharskih predmetov za velikonočno peko
“To je prva velikonočna razstava take vrste,” pravi že dolgoletni zbiratelj starih predmetov Janez Janežič, ki delček svojega zbirateljstva razstavlja v izolski mestni knjižnici na temo kuharskih pripomočkov za velikonočno peko.“Predmeti izpovedujejo kraj, zgodbe in čas, so dokument naših prednikov,” dodaja zbiratelj Janez Janežič iz Kopra. Z ženo MarijoJanežič imata številne dragocene zbirke raznih predmetov, ki sta jih s strastjo zbirala desetletja.
Primorske novice > Družba Mestna knjižnica
Petek, 22. April 2011
Zanimivi Izolani so radi v družbi dobrih bralcev
Tokratni Večer z zanimivimi Izolani, na katerem je voditeljica Nataša Benčič gostila kulturno delavko Aljošo Križ, so v izolski Mestni knjižnici izkoristili tudi za podelitev nagrad za naj bralke in bralce, ob Dnevih slovenske knjige. Poleg najmlajše naj bralke Tjaše Skok in naj bralca Jožeta Vodovnika, je nagrado za naj bralno družino prejela družina Perne.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Mestna knjižnica | Nataša Benčič
Ponedeljek, 14. Februar 2011
Predstavitev pesniške zbirke trinajstih izolskih ustvarjalk
V zbirki, ki je nastala na pobudo Dorine Beržan, se bratijo stihi trinajstih Izolank, ki svoje najglobje občutke izražajo v pesmih. Zbirko je založila Mestna knjižnica Izola, ki je zbirko tudi založila
Primorske novice > Kultura Mestna knjižnica
Petek, 14. Januar 2011
Igor Kolenc ima raje besedo »izziv« kot pa »problem«
V izolski mestni knjižnici je v četrtek Nataša Benčič gostila že 53. gosta. Tokrat je na večerni klepet z zanimivimi Izolani povabila novopečenega župana, mag. Igorja Kolenca. Skok iz gospodarstva v politiko nekoga, ki je bil politično gledano relativno zelen, je bil za mnoge nepričakovan, tudi sam se še pred dobrega pol leta ni predstavljal na položaju župana izolske občine.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Mestna knjižnica | Nataša Benčič | Občina Izola | Igor Kolenc
Sreda, 29. December 2010
Rex na platnih Marjana Kralja
Mestna knjižnica Izola je minuli teden pripravila razstavo slik Izolana Marjana Kralja in predstavitev njegove prve knjige oziroma likovne monografije z biografskimi elementi Moje sledi. Monografija predstavlja slikarjev opus slik, na katerih je upodobil morje, Izolo, krajino, jadrnice, akte, tihožitja, abstrakcije in seveda tudi ladjo Rex, ki ji je Marjan Kralj posvetil precej svojega življenja.
Podpalmo.si > Kultura Mestna knjižnica | Atelje Rex
Ponedeljek, 27. December 2010
Izolska mestna knjižnica je zaradi prostorske stiske brez mladinskega oddelka
Izolska mestna knjižnica se razprostira le na 700 kvadratnih metrih površine, čeprav bi jih po normativih potrebovala kar 1400. Zaradi prostorske stiske ji ne samo zmanjkuje prostora za knjige, ampak nima niti mladinskega oddelka za osnovnošolce zadnje triade in srednješolce, kar včasih povzroča kratke stike med mladimi in drugimi obiskovalci knjižnice.
Primorske novice > Družba Mestna knjižnica
Ponedeljek, 6. December 2010
Izolani smo še vedno ljubitelji dobrih knjig
V Mestni knjižnici Izola je v petek potekal zaključni večer projekta Primorci beremo 2010. Letos je bilo v izboru bralnega projekta na voljo 54 proznih del in 10 pesniških zbirk slovenskih ustvarjalcev. Projekt, ki je trajal od 9. junija do 20. novembra se je v Izoli zaključil z literarnim večerom, kjer smo Izolani gostili pesnika in publicista Cirila Zlobca. Vsem, ki so s prebranimi petimi proznimi deli in eno pesniško zbirko projekt zaključili, so podelili priznanja in knjižne nagrade.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Mestna knjižnica
Petek, 3. December 2010
Na otvoritvi Primorskega pravljičnega festivala
V prostorih izolske mestne knjižnice smo v četrtek prisostvovali otvoritvi prvega Primorskega pravljičnega festivala. V štirih dneh bo več kot 20 pripovedovalcev navduševalo z različnimi pravljicami in pripovedmi, v ločenem programu za otroke in odrasle. V večernih urah bodo potekali tudi pogovori o narodnem izročilu in pripovedništvu, na ogled pa bodo tudi razstave.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Mestna knjižnica
Četrtek, 2. December 2010
Na pravljico do torka vsak dan
Mesto bo zaživelo s pripovedmi, pogovori, lutkami in ilustracijami. Pripovedovanje pravljic bo potekalo v slovenskem in italijanskem jeziku. Festival odpira svoja vrata danes ob 10. uri v mestni knjižnici, v štirih dneh pa bo več kot 20 pripovedovalcev otroke navduševalo z različnimi pravljicami in pripovedmi. Za odrasle bodo v večernih urah potekali pogovori o narodnem izročilu in pripovedništvu, manjkale pa ne bodo niti razstave.
Žurnal > Kultura Mestna knjižnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]