nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 27. Marec 2015
Hitra cesta Jagodje - Lucija pridobiva negativna mnenja
Dars napoveduje, da bi obalno hitro cesto Jagodje – Lucija lahko začeli graditi že prihodnje leto, a kot poroča časnik Delo, so se okoliški prebivalci pričeli zavedati, za kakšen poseg gre. Hitri cesti zato nasprotuje in se o njeni smotrnosti sprašuje vse več ljudi.
Regional Obala > Okolje Izola
Sreda, 25. Marec 2015
Tudi izolska občina odločno proti plinskim terminalom
Po tem, ko je italijansko okoljsko ministrstvo v februarju izdalo zeleno luč za plinski terminal v Žavljah, so se včeraj na javni tribuni v Kopru ponovno sestali župani slovenskih in italijanskih občin, da bi skupaj izrazili odločno nasprotovanje izgradnji plinskih terminalov v tržaškem zalivu.
Izola.info > Okolje Občina Izola
Sreda, 25. Marec 2015
Komunala ne odpelje napačno odloženih odpadkov
Ne pretiravamo veliko, če napišemo, da se stanovalci in lastniki oziroma najemniki poslovnih prostorov v objektu na Cesti v Jagodje 2 utapljajo v smeteh. Komunala je ekološki otok spraznila šele po enajstih dneh, in s tem presegla zadnji rekord s konca lanskega leta, ko so na praznjenje zabojnikov čakali deset dni.
Primorske novice > Okolje Komunala Izola
Torek, 24. Marec 2015
Skupaj ostro proti terminalu v Žavljah
Na javni tribuni Mestne občine Koper v Pretorski palači so se na temo problematike izgradnje plinskega terminala v Žavljah zbrali predstavniki občin Koper, Izola, Piran, Ankaran,Trst in Dolina, obalni poslanci v državnem zboru ter predstavniki drugih zainteresiranih javnosti. Ob robu tribune so podpisali izjavo, s katero izražajo svoje nasprotovanje načrtovanemu plinskemu terminalu.
Regional Obala > Okolje Izola
Petek, 20. Marec 2015
Pripombe tudi na novo krožišče v Izoli
Nekateri vozniki so prepričani, da ima tudi novo krožišče v Izoli (pod traso hitre ceste) kar nekaj pomanjkljivosti. Sporen se jim zdi naklon cestišča, čudijo pa jih tudi nekateri radiji izvozov in uvozov, ki po njihovih besedah ne upoštevajo prometno varnostnih predpisov.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 10. Marec 2015
Dražba v Izoli tudi v drugo neuspešna
Za danes predvideno dražbo objekta na Oktobrski ulici v Izoli nihče ni vplačal 280.000 evrov varščine, tako da dražbe ni bilo, je pojasnil stečajni upravitelj Stavbenika Valter Stepan. Kljub temu bodo verjetno že v naslednjih nekaj mesecih razpisali ponovno dražbo, je napovedal Stepan, ki meni, da bi morali objekt v letošnjem letu vendarle prodati.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 3. Marec 2015
Izolske palme napadata rilčkar in vrtač
V Izoli se je v zadnjem času posušilo kar nekaj palm, pri čemer so se nekateri občani spraševali, katerih škodljivec jih je napadel tokrat. Kot so pojasnili na izolski Komunali, predvsem visoke žumere napadata tako palmov rilčkar kot palmov vrtač.
Regional Obala > Okolje Izola
Torek, 3. Marec 2015
Kolenc na ministrstvu o obalni cesti
Župan Občine Izola, mag. Igor Kolenc se je danes na Ministrstvu za infrastrukturo na kratko sestal z ministrom Petrom Gašperšičem na temo obalne ceste med Izolo in Koprom, nato pa sestanek nadaljeval z državnim sekretarjem Klemnom Grebenškom ter predstavniki DRI, d.o.o. in ministrstva.
Slovensko-morje > Okolje Izola
Četrtek, 19. Februar 2015
Španska jeguljica uči slovensko sardelico
“Ribiči se od osamosvojitve Slovenije soočamo z vedno novimi omejitvami ribolova. V zaščitenih rezervatih je to dobro. Vendar pa bi bilo boljše, če bi ribiče vključili, ko takšne ukrepe pripravljajo. Doslej tega ni bilo,” pravi izolski ribič Sandi Radolovič. Da je povezovanje lahko uspešno, kaže model soupravljanja v ribištvu, ki ga imajo v Kataloniji.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 10. Februar 2015
Po hitri cesti še pred poletjem
Junija se bomo, kot kaže, vozili po hitri cesti Koper-Izola. Predsednik uprave Darsa Matjaž Knez in direktor Cestnega podjetja Nova Gorica (CGP) Kristjan Mugerli sta podpisala pogodbo o dokončanju del na trasi hitre ceste. Pogodba je vredna 2,698.257 evrov. Gradnjo hitre ceste in predora Markovec so doslej spremljale številne težave. Gradilo ju je šest podjetij, kar pet pa jih je šlo v tečaj: SCT, Primorje, Kraški zidar, Cestno podjetje Maribor in avstrijski Alpine Bau.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 10. Februar 2015
Hidravlične izboljšave na Južni cesti in v vasi Korte
V petek so se pričela dela obnove vodovodnega omrežja na Južni cesti. Hidravlične izboljšave bodo urejene od krožnega krožišča pri Kajuhovi ulici pa do križišča s cesto A. Včeraj so se dela pričela tudi v vasi Korte.
Izola.info > Okolje Izola
Sreda, 21. Januar 2015
Do Šareda in Malije kmalu brez ovir
Na izolskem podeželju so vendarle končali s hidravličnimi izboljšavami vodovodnega omrežja. Z njimi so se ukvarjali vse od lanskega julija in jih opravili sredi Šareda, ob glavni cesti Šared-Malija in na odcepu do malijskega rezervoarja.
Primorske novice > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]