nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 29. Marec 2016
Žbogar v četrti regati tretji
Na Palma de Mallorci je za jadralkami in jadralci drugi dan regate za pokal princese Sofije, na kateri jadra tudi šest slovenskih predstavnikov, ki se potegujejo za čim boljše uvrstitve, v razredih laser in laser radial pa še za zadnji dve olimpijski vozovnici posameznega razreda.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 29. Marec 2016
Izola spring cup: 230 jadralcev, za Slovence kriterijska regata
Jadralni klub Burja je izpeljal 29. tradicionalno pomladno regato za olimpijske razrede Laser Standard, Laser Radial (dekleta), posadke 470 ter neolimpijske razrede laser 4.7, Laser Radial (moški) in posadke 420.
Regional Obala > Šport JK Burja
Torek, 29. Marec 2016
Vasilij Žbogar na poti do Ria išče izboljšave
Včeraj se je na Palmi de Mallorci začela 47. regata za pokal princese Sofie, na kateri nastopa šest slovenskih predstavnikov. Za Vasilija Žbogarja v razredu finn ter Tino Mrak in Veroniko Macarol v razredu 470 bo regata nova priložnost za preverjanje pripravljenosti in opreme pred letošnjim vrhuncem, olimpijskimi igrami v Riu.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Nedelja, 27. Marec 2016
V Izoli zazvenela Cohenova Hallelujah v izvedbi Allison Crowe
“Čarobno mesto kot je Izola s čarobnimi prebivalci privlači čarobne umetnike,” je za uvod v sobotni koncert Allison Crowe v Manziolijevi palači v Izoli povedala Milka Šmid O'Rilley, sicer tudi pobudnica koncerta, na katerem je kot gost nastopil glasbenik in producent Martin Štibernik.
Primorske novice > Kultura Manziolijeva palača
Sobota, 26. Marec 2016
Sprehod med porcelanom in pohištvom
Praznični utrip v Izoli danes kroji tradicionalni velikonočni sejem starin in domače obrti. Stojnice več kot sto razstavljalcev se razprostirajo od parka Pietro Coppo do Lonke in na obeh straneh Sončnega nabrežja. Dopoldne si je ponudbo ogledovalo precej radovednežev, ki so pasli oči na porcelanu, srebrnini, nakitu, slikah, pohištvu, ročno tkanih preprogah, rokodelskih izdelkih in še marsičem.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 25. Marec 2016
Slovan klonil pred Izolani
Rokometaši iz Izole so podaljšali niz brez poraza na štiri tekme, trikrat so v tem obdobju zmagali in enkrat remizirali, današnji dve točki pa sta še toliko bolj pomembni, saj so igrali proti Slovanu, ekipi, s katero so v spodnjem delu prvenstvene razpredelnice. Primorci so na desetem mestu in so si z zmago zagotovili obstanek, Ljubljančani, ki so izgubili drugič po vrsti, pa na predzadnjem, 13. mestu.
Primorske novice > Šport RD Istrabenz Plini
Petek, 25. Marec 2016
Na kodeljevo prihajamo po točke
Članska vrsta Istrabenz plinov Izole danes odhaja v goste k Slovanu. Predzadnja ekipa na lestvici tri kroge pred koncem prvenstva za našim moštvom zaostaja za pet točk, zato bi si lahko že danes Izolani dokončno zagotovili obstanek v 1. a DRL. Po zmagi nad Koprom bi bila zato že točka v Ljubljani dovolj za novo veliko slavje. Nekaj podobnega je sicer našim fantom že uspelo lani.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Četrtek, 24. Marec 2016
Tisoč parov rok je v Izoli sklenilo živo verigo
Ob 70. obletnici ustanovitve izolske Osnovne šole Vojke Šmuc so danes pripravili zanimiv dogodek, v katerem so se učenci in zaposleni na šoli povezali s svojim mestom. Tega niso storili le simbolično, pač pa dobesedno. Približno tisoč parov rok je namreč ustvarilo živo verigo, ki so jo poimenovali Krog prijateljstva.
Primorske novice > Družba OŠ Vojke Šmuc
Četrtek, 24. Marec 2016
Laibach 26. junija v Izoli
26. junija se bodo Laibach v sklopu najnovejše turneje Naše pesmi, vaše sanje 2016 ustavili tudi v izolskem Arrigoniju. Laibach so se na turnejo po “okupirani Evropi” prvič odpravili leta 1983, še v času hladne vojne, ko so meje in zidovi med državami še obstajale.
Primorske novice > Družba Arrigoni
Sreda, 23. Marec 2016
Hoteli v Slovenski Istri že skoraj polni
Turistični delavci v Slovenski Istri so z zasedenostjo hotelov v času velikonočnih praznikov zadovoljni, saj pričakujejo podobne ali celo malenkost boljše rezultate kot lani. Med gosti bodo prevladovali tujci, v Kopru pa si dobro zasedenost obetajo predvsem na račun velikonočnega rokometnega turnirja.
Regional Obala > Turizem Izola
Nedelja, 20. Marec 2016
O vinu na odru Kulturnega doma
V izolskem Kulturnem domu je Boris Kobal predsinočnjim gostil nadvse zanimivo družbo. Na oder je povabil dve generaciji štirih izolskih družin, ki se preživljajo s pridelavo vina. Skozi sila zanimiv pogovor se je izkazalo, da ne gre zgolj za ekonomsko dejavnost, temveč za globoko povezanost s svojim krajem in zemljo, za filozofijo preživetja in življenja, za zavezanost tradiciji in kulturi, za ponos in nenazadnje za odgovornost do prejšnjih in prihajajočih rodov.
Primorske novice > Družba Kulturni dom
Nedelja, 20. Marec 2016
Neverjetno, nepozabno! Istrabenz plini Izola : Koper 24:22
Rokomet se živi za takšen derbi, kakršnega so nam ga včeraj dočarali rokometaši Istrabenz plinov Izole. Dvanajst minut pred koncem je imel Koper navidez že dobljeno tekmo, saj je vodil z 22:17. Potem pa so naši fantje ob neverjetni podpori s tribun uprizorili ‘comeback of the year’ (povratek leta).
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]