nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 4. Oktober 2011
Svetniki podprli Izolske poti in ribiško infrastrukturo
Na sedmi seji izolskega občinskega sveta so svetniki podprli dva gospodarska projekta, ki sta pomembna za podeželje in ribištvo. Svetniki so podprli projekt izolskih poti, ki je ocenjen na 136. 000 evrov, pri tem pa občina Izola financira skoraj 75 odstotkov projekta.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 3. Oktober 2011
Je fotovoltaika primarnega pomena za Izolo?
Peta točka na 7. redni seji OS Izola je bil finančno najtežja – fotovoltaika. Kolenc je opozoril svetnike o pomembnosti investicije in poudaril, da finančni rezultati glede fotovoltaične elektrarne bodo vidne šele čez nekaj let in bo občini omogočal nek konstanten prihodek. Z izjemo enega svetnika so vsi podprli ta projekt težak več kot milijon evrov, čeprav je občina Izola na začasnem financiranju.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 3. Oktober 2011
Reorganizacija občinske uprave trd oreh za Občino Izola
Marko Unterlechner je prejšnji teden, pri predzadnji točki 7. seje OS Izola, predstavil preureditev občinske uprave in njene nove urade. Zaposleni bodo prerazporejeni v novem sistemu, ki naj bi bil bolj operativen. Silvano Sau, pripadnik italijanske narodnosti je predlagal, da se s sprejetjem predloga počaka za 10 ali 15 dni, da se lahko preuči detaljno zadeve.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Petek, 30. September 2011
7. redna seja Občinskega sveta Občine Izola
Na včerajšnji 7. redni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetnice in svetniki obravnavali 14 točk dnevnega reda, med drugimi tudi osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta za vzhodno območje industrijske cone, investicijsko dokumentacijo za fotovoltaične elektrarne, novelacijo dokumenta identifikacije investicijskega projekta »Izolske poti« ter investicijsko dokumentacijo za drugo fazo ribiške infrastrukture.
Izola.info > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 12. September 2011
Kdo v resnici vlada v Izoli? Župan ali skupine posameznikov?
Igor Kolenc (podpira ga SD, formalno ne pripada nobeni stranki) sedi na izolskem županskem stolu manj kot leto, pa že daje vtis, da mu vajeti občinske uprave polzijo iz rok. V zadnjih štirih mesecih je v najmanj štirih primerih povsem spremenil stališče, ki ga je prej goreče zagovarjal, in ugodil posameznim civilnim skupinam. Kdo torej vlada v Izoli, župan z občinskim svetom ali ulica?
Primorske novice > Politika Igor Kolenc
Petek, 12. Avgust 2011
IJN nezadovoljna z delom Kolenca; Za Perota prek 1000 podpisov
Po nameri izolske občine, da štiri enote vrtca Mavrica enote Školjka preselil v prvo nadstropje industrijske hale v izolski industrijski coni, so se oglasili tudi v Svetniški skupini in stranki Izola je naša.
Primorska.info > Politika Igor Kolenc
Sreda, 10. Avgust 2011
Občina Izola tone v rdeče številke
Tudi letos grozi občini izola proračunski primankljaj. Občino lahko reši prodaja nepremičnin, najmanj milijon evrov si po naših podatkih lahko obeta iz tega naslova. Kot kaže bo nujen rebalans proračuna, ki ga je župan Igor Kolenc napovedal pred približno mesecem dni. Občina Izola naj bi bila za zdaj zadolžena za 4,5 milijona evrov.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Četrtek, 21. Julij 2011
Od ponedeljka Občina Izola le še na dveh lokacijah
Danes se pričenja selitev dejavnosti občinske uprave iz Verdijeve ulice na Postojnsko ulico, kar pomeni, da bo predvidoma od ponedeljka dalje občinska uprava delovala le še na dveh lokacijah. Po tem, ko se je januarja na Postojnsko ulico že preselil Občinski inšpektorat, se danes z Verdijeve ulice selita še preostali službi, to sta Urad za družbene dejavnosti in Oddelek za finance in računovodstvo.
Izola.info > Politika Občina Izola
Petek, 8. Julij 2011
Kje so novi podjetniki?
Opozicija je do tistega, ki je na oblasti, vselej kritična. Gledanje županu pod prste je že njena naloga. Kako delo Igorja Kolenca ocenjujejo v strankah Izola je naša (IJN) in SDS, smo vprašali vodjo svetniškega kluba IJN Alojza Zorka in predsednika izolske SDS Nevija Franka.
Primorske novice > Politika Izola
Petek, 8. Julij 2011
Igor Kolenc: “Izola mora privabiti tuj kapital, ker v Sloveniji ni denarja”
Izolski župan Igor Kolenc pravi, da bo večina zadev, s katerimi se zdaj ukvarja občinska uprava, vidnih šele, ko bodo “sedle”. Nasprotno je že opaziti reševanje drobnih, a nič manj pomembnih težav občanov, ki segajo tudi v leto 1967.
Primorske novice > Politika Igor Kolenc
Četrtek, 7. Julij 2011
Pečanova in Brulc za sodelovanje med občinami
Podporo kandidatni listi Socialnih demokratov na volitvah v nedeljo, sta na današnji novinarski konferenci v Kopru izrazila poslanca in župana z dvema mandatoma Breda Pečan v Izoli in Mirko Brulc v Novi Gorici.
Primorska.info > Politika Izola
Torek, 5. Julij 2011
Izolska občinska uprava z novim direktorjem
Iz Občine Izola sporočajo, da bo v kratkem prišlo do spremembe v vrhu občinske uprave, kjer bo dosedanjega direktorja občinske uprave Romana Cvetka nasledil Marko Unterlechner, ki je do sedaj opravljal funkcijo svetovalca župana. Druga novost je selitev občinske uprave iz Verdijeve v Postonjsko ulico.
Izola.info > Politika Občina Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]