nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 23. April 2012
ZD Izola ovadil Gordano Živčec Kalan
Odvetniška družba Monike Mavsar je na podlagi sklepa, ki ga je 6. aprila sprejel svet zavoda Zdravstvenega doma (ZD) Izola, na Okrožno državno tožilstvo v Kopru vložila kazensko ovadbo zoper nekdanjo v.d. direktorice ZD Izola Gordano Živčec Kalan.
Primorska.info > Zdravstvo Zdravstveni dom
Četrtek, 29. Marec 2012
V izolski bolnišnici omejili obiske na vseh oddelkih
Zaradi prostorske stiske ter povečane možnosti okužb dihal ter gripi podobnih obolenj hospitaliziranih bolnikov do preklica velja omejitev obiskov na vseh oddelkih. Kot so sporočili iz izolske bolnišnice, so obiski dovoljeni le ožjim svojcem. Pri bolniku naj bo v času obiska le ena zdrava oseba, ki naj si pred vstopom v bolniško sobo in pred izhodom obvezno razkuži roke, svetujejo.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 23. Marec 2012
Odstopil strokovni direktor izolske bolnišnice
Na četrtkovi seji sveta zavoda Splošne bolnišnice Izola je strokovni direktor bolnišnice Duilio Peroša naznanil svoj odstop. S 15. aprilom bo Perošo, ki uradno odstopa iz osebnih razlogov, zamenjal Felice Žiža, poročajo mediji. V izolski bolnišnici, ki naj bi poleg tega lani pridelala za več kot 1,8 milijona evrov izgube, pojasnil danes ne dajejo.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 29. Februar 2012
Stavba dobi izolacijo, nova okna in ogrevanje
Energetska sanacija izolske bolnišnice bo od jutri v polnem zagonu. Sklenili naj bi jo konec avgusta. Denar za naložbo, vredno približno 11 milijonov evrov, bo SBI povečini dobila iz kohezijskih skladov, približno tri milijone pa mora zagotoviti sama, za kar je najela dvajsetletni kredit.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 24. Februar 2012
Namesto prostorov za bivanje gola klet
Po včerajšnjem ogledu ni več dvoma - Prehospitalna enota (PHE) Obala se s koprske Bonifike 1. marca zagotovo ne bo selila v izolsko bolnišnico (SBI). SBI si je namreč v tednu dni premislila in zdaj PHE ponuja le golo klet, brez instalacij in oken. Tudi prostorov, ki jih je kot možne pred tednom že ponujala (imajo vsaj okna, odtoke, priključke za vodo in elektriko), ni spraznila, čeprav so se tako dogovorili. Selitev PHE se torej spet odmika.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 13. Februar 2012
Izolska bolnišnica v službi varnosti za bolnike
Od lanskega poletja se izolska bolnišnica (SBI) poteguje za mednarodni certifikat kakovosti NIAHO. Po obisku mednarodne komisije, ki presoja kakovostno in varno oskrbo bolnikov, skušajo zdaj izpolniti vse predpisane zahteve. Upajo, da bodo ta certifikat pridobili junija letos - kot druga regionalna bolnišnica v državi.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 26. Januar 2012
Novogradnja za urgenco
Po zagotovilih zdravstvenega ministrstva naj bi Istra konec prihodnjega leta dobila urgentni center ob izolski bolnišnici (SBI). Po prvih ocenah naj bi naložba stala od tri do štiri milijone evrov. Na gradnjo urgentnega centra trije zdravstveni domovi (ZD) v Istri čakajo že skoraj dve leti, vendar se gradnja nenehno odmika. Gre za urgentni center za potrebe osnovnega zdravstva, denar pa naj bi zdravstveno ministrstvo dobilo iz evropskih skladov.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 20. Januar 2012
Obalna prehospitalna enota naj bi se v Izolo vrnila 1. marca
Vodje obalnih zdravstvenih domov so danes le dosegli dogovor, ki po besedah predstavnika ministrstva za zdravje Petra Bohinca ohranja obstoj Centralne urgentne službe (CUS) v slovenski Istri. Tako so sklenili, da se Prehospitalna enota do 1. marca preseli in začne delovati v prostorih izolske bolnišnice.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica | Zdravstveni dom
Četrtek, 19. Januar 2012
Dežurni zagotavljajo, da so pomembna le življenja ljudi
Do konca tedna bo koprski zdravstveni dom (ZD) čakal na odgovor izolskega in piranskega glede zagotovitve v pogodbi opredeljenih razmer za delo centralne urgentne službe (CUS) v (SBI). Spor se zdaj lomi na reševalnem vozilu, ki ga izolski ZD, ko dežurajo Koprčani, noče več parkirati ob SBI.
Primorske novice > Zdravstvo Zdravstveni dom
Četrtek, 19. Januar 2012
“Z rešilcem vozili tudi na čevapčiče”
Direktor izolskega zdravstvenega doma trdi, da so reševalno vozilo odvzeli tudi zaradi zlorab. “Z našim reševalnim vozilom, ki smo ga zagotavljali za potrebe centralne obalne urgentne službe, so se dogajale tudi zlorabe. Zdravniki so zahtevali, naj jih tehnik pelje celo na čevapčiče, v trgovino, tudi na mrliški ogled,” trdi Evgenij Komljanec, direktor izolskega zdravstvenega doma.
Žurnal > Zdravstvo Zdravstveni dom
Sobota, 24. December 2011
Hercegovčevo bo nadomestila Sobanova
Predšolsko ambulanto Lejle Hercegovac, ki je bila izvoljena kot poslanka v državni zbor, bo prevzela pediatrinja Martina Soban. V Zdravstvenem domu Izola pravijo, da bodo do popolnega prevzema pediatrične ambulante zagotovili redne zamenjave z drugimi zdravniki, in dodajajo, da uporabniki zdravniških storitev nimajo razlogov za skrb.
Primorske novice > Zdravstvo Zdravstveni dom
Četrtek, 15. December 2011
Reševalci se bodo po dveh tednih vrnili k bolnišnici
Prehospitalna enota (PHE) Obala, ki sicer sodi h koprskemu zdravstvenemu domu, se bo prihodnji petek, 23. decembra, spet preselila nazaj, vendar v izolsko bolnišnico (SBI). Gre za zdaj sicer še neuradno novico in najnovejši dogovor, ki so ga sklenili danes na sestanku na koprski enoti Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS).
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]