nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 2. Januar 2013
Policija naj bi ovadila nekdanjega župana Tomislava Klokočovnika
Koprska policija je zaradi sporne oddaje gradbenih poslov v eni izmed obalnih občin ovadila štiri osebe zaradi suma storitve 20 kaznivih dejanj. Policisti so na podlagi prijave iz leta 2011 preverili naložbe ene izmed obalnih občin, ki jih je ta izvajala v letu 2010, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.
RTV SLO > Kronika Izola
Sreda, 5. December 2012
Ilegalec z gliserjem od Izole do Kanegre
Ilegalci običajno potujejo proti zahodu, se pa zgodi, da kakšen ubere tudi obratno smer. Takšen primer so v teh dneh obravnavali bujski policisti, saj je tja po morju iz Slovenije pripotoval makedonski državljan. Makedonski državljan, star 36 let, je v Sloveniji bival nezakonito, zaradi nekaterih nujnih opravkov pa je iskal način, kako bi neopazno prišel na Hrvaško.
Primorske novice > Kronika Izola
Četrtek, 11. Oktober 2012
Kraja avtomobila in vroča kri v Jagodju
Na izolski policijski postaji je 43-letni državljan Nemčije prijavil, da so mu na Levstikovi ulici ukradli VW Tuareg, črne barve, dizel, letnik 2006, reg. št. TRV1997 (D). Avto je bil zaklenjen, njegova vrednost pa znaša približno 30.000 evrov.
Izola.info > Kronika Policijska postaja
Petek, 28. September 2012
Pomorski policisti rešili izčrpanega deskarja
Včeraj popoldan so iz izolskega avtokampa malo pred 17. uro policiste obvestili, da opazujejo deskarja, ki ne more dvignit jadra. Deskar se je nahajal približno 400 m od obale, po hitri intervenciji so ga policisti nepoškodovanega pripeljali na obalo.
Izola.info > Kronika Policijska postaja
Petek, 28. September 2012
Pogrešajo 57-letnega Borisa Grebla iz Izole
Včeraj, 27. septembra so svojci obvestili, da pogrešajo 57-letnega Borisa Grebla, iz Izole. Pogrešani je visok 175 centimetrov, srednje postave, kratkih sivih las, ima modre oči, otečeno desno nogo, nazadnje je imel na sebi črne platnene hlače.
Izola.info > Kronika Policijska postaja
Petek, 14. September 2012
Priprli požigalca iz Kopra
Policija je v torek zvečer odvzela prostost 29-letnemu Koprčanu, ki so ga gasilci pred tem zasačili pri podtikanju požarov v izolskem zaledju in ga zadržali do prihoda policije. Požigalca so policisti pridržali in ga po zaslišanju v četrtek privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Koprčan naj bi avgusta podtaknil še en požar.
Primorska.info > Kronika Izola
Četrtek, 13. September 2012
Neurje v Izoli: odkrite strehe in poškodovana plovila
Neurje je Izolanom včeraj med 20. uro in polnočjo povzročilo precej preglavic. Odkrivalo je strehe hiš, veter je med drugim poškodoval tudi streho cerkve na Manziolijevem trgu in streho srednje šole Pietro Coppo v Zustovičevi ulici. Poškodovanih je tudi pet plovil.
Primorske novice > Kronika Izola
Ponedeljek, 10. September 2012
Policisti pod drobnogled vzeli predelana kolesa z motorjem
Začetek šolskega leta vsako leto na naše ceste in mestne ulice privede večje število voznikov enoslednih vozil, ki vozila uporabljajo tudi za prevoz v šolo. Ker v tem obdobju policisti še z večjo intenziteto bdijo nad varnim prihodom v šole, so koprski prometni policisti prejšnji teden izvedli poostren nadzor nad vozniki koles z motorjem, ki smejo doseči največjo hitrost 25 km/h, njihovim voznikom pa ni potrebno uporabljati varnostnih čelad ter registrirati vozila.
Izola.info > Kronika Izola
Torek, 7. Avgust 2012
Izolan zaradi vlomov in tatvin v priporu
Policisti so 45-letnemu Izolanu odvzeli prostost zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve vlomov velikih tatvin in vlomov v stanovanjske hiše v letih 2011 in 2012, na območju Izole, Strunjana, Lucije in Kopra. Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Kopru so na njegovem domačem naslovu opravili tudi hišno preiskavo.
Izola.info > Kronika Policijska postaja
Torek, 31. Julij 2012
Družino so že preselili
Po sobotnem požaru je izolska občina preselila družino iz pogorelega stanovanja in ga začela popravljati. Drugi dve družini ostajata v hiši. Na Rižanskem vodovodu so za PN zatrdili, da je hidrant v bližini hiše včeraj deloval, gasilci pa pojasnjujejo, da ga v soboto najprej niso mogli odpreti, nato pa trije možje vijaka na hidrantu niso mogli odviti.
Primorske novice > Kronika Izola
Petek, 20. Julij 2012
Izolska palma je pristala v morju
V obdobju, ko odstranjujejo posušene koprske palme, so se vandali lotili njihovih sorodnic na izolskem Svetilniku in eno v noči na torek s posodo vred vrgli v morje. Da so jo, težko eno tono, komunalni delavci lahko dvignili, so morali pripeljati tovornjak z manjšim dvigalom
Primorske novice > Kronika Izola
Nedelja, 15. Julij 2012
Tri plavalce odneslo od obale
Po podatkih Uprave Rs za zasčito in reševanje je ob 12.27, tristo metrov od obale izolskega svetilnika odneslo tri plavalce, ki pa se zaradi močnega vetra niso mogli vrniti. Na pomoč se je takoj odpravil čoln pristaniške kapitanije Koper, a se je kopalcem uspelo rešiti še pred njihovim prihodom.
Žurnal > Kronika Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]