nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Splošna bolnišnica Izola

Petek, 10. Avgust 2012
Strokovni svet SBI za stabilno vodenje
Direktor Splošne bolnišnice Izola (SBI)Jani Dernič, ki ga utegnejo kmalu razrešiti, je doslej že večkrat omenil, da ga podpira strokovni svet z v. d. direktorja Felicejem Žižo na čelu. “Upam, da bo strokovni svet Derniču pomagal tudi izpeljati (finančni) sanacijski program,” se je za PN nedavno odzval minister za zdravje Tomaž Gantar.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 9. Avgust 2012
V Izoli zdravstvena oskrba poteka nemoteno
Zdravstvena oskrba v Splošni bolnišnici Izola poteka povsem nemoteno, v odgovoru na nedavne objave medijev o finančnih težavah bolnišnice v pisni izjavi sporoča strokovni svet bolnišnice. Za paciente je dobro poskrbljeno tudi v poletnih mesecih, ko poleg domačinov pomoč iščejo tudi prebivalci iz drugih regij Slovenije in tujine, dodaja strokovni svet bolnišnice.
Primorska.info > Gospodarstvo Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 6. Avgust 2012
Gantar: o razrešitvi Derniča se nismo pogovarjali
Minister za zdravje Tomaž Gantar je sprejel nove člane sveta izolske bolnišnice. Dogovorili so se, da bo seja sveta, na kateri bo direktor bolnišnice Jani Dernič predstavil sanacijski načrt bolnišnice, ki je v prvem polletju pridelala 1,2 milijona evrov minusa, 22. avgusta.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 6. Avgust 2012
Člani sveta izolske bolnišnice danes pri ministru
Minister za zdravje Tomaž Gantar se bo dopoldne sestal z novoimenovanimi vladnimi predstavniki v svetu zavoda Splošna bolnišnica Izola. Srečanje je namenjeno razpravi o načinu sodelovanja z ministrstvom za zdravje, so za Slovensko tiskovno agencijo pojasnili na ministrstvu.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 31. Julij 2012
Novi dolgovi, nove menjave
Novoimenovani člani sveta javnega zavoda Splošne bolnišnice Izola (SBI) - Janja Pavšič, Branko Simonovič, Olga Franca in Sara Gomizelj - se bodo v ponedeljek sestali z ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem. Od tega sestanka bodo odvisne prve poteze novega sveta, ki se mora še konstituirati in izbrati predsednika.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 27. Julij 2012
Izolska bolnišnica pred stečajem?
Minister za zdravje Tomaž Gantar je včeraj za TV Slovenijo potrdil, da zaradi izredno slabega finančnega stanja bolnišnice Izola ne izključuje možnosti, da bi zaposleni septembra ostali brez plač. ajvečjo izgubo od slovenskih bolnišnic ima glede na svojo velikost bolnišnica Izola, saj njihova izguba znaša 1,5 milijona evrov. Bolnišnica naj bi bila celo pred stečajem.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 13. Junij 2012
Študentski krvodajalski junaki
"Vsak krvodajalec je junak" je tema letošnje kampanje ob jutrišnjem Svetovnem dnevu krvodajalcev, s temeljno idejo, da lahko z darovanjem krvi vsak posameznik postane heroj. V okviru Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) in skupine PreProstoVoljni na Obali redno potekajo študentske krvodajalske akcije, katerih se udeleži veliko neznanih junakov.
Podpalmo.si > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 29. Marec 2012
V izolski bolnišnici omejili obiske na vseh oddelkih
Zaradi prostorske stiske ter povečane možnosti okužb dihal ter gripi podobnih obolenj hospitaliziranih bolnikov do preklica velja omejitev obiskov na vseh oddelkih. Kot so sporočili iz izolske bolnišnice, so obiski dovoljeni le ožjim svojcem. Pri bolniku naj bo v času obiska le ena zdrava oseba, ki naj si pred vstopom v bolniško sobo in pred izhodom obvezno razkuži roke, svetujejo.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 23. Marec 2012
Odstopil strokovni direktor izolske bolnišnice
Na četrtkovi seji sveta zavoda Splošne bolnišnice Izola je strokovni direktor bolnišnice Duilio Peroša naznanil svoj odstop. S 15. aprilom bo Perošo, ki uradno odstopa iz osebnih razlogov, zamenjal Felice Žiža, poročajo mediji. V izolski bolnišnici, ki naj bi poleg tega lani pridelala za več kot 1,8 milijona evrov izgube, pojasnil danes ne dajejo.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 29. Februar 2012
Stavba dobi izolacijo, nova okna in ogrevanje
Energetska sanacija izolske bolnišnice bo od jutri v polnem zagonu. Sklenili naj bi jo konec avgusta. Denar za naložbo, vredno približno 11 milijonov evrov, bo SBI povečini dobila iz kohezijskih skladov, približno tri milijone pa mora zagotoviti sama, za kar je najela dvajsetletni kredit.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 24. Februar 2012
Namesto prostorov za bivanje gola klet
Po včerajšnjem ogledu ni več dvoma - Prehospitalna enota (PHE) Obala se s koprske Bonifike 1. marca zagotovo ne bo selila v izolsko bolnišnico (SBI). SBI si je namreč v tednu dni premislila in zdaj PHE ponuja le golo klet, brez instalacij in oken. Tudi prostorov, ki jih je kot možne pred tednom že ponujala (imajo vsaj okna, odtoke, priključke za vodo in elektriko), ni spraznila, čeprav so se tako dogovorili. Selitev PHE se torej spet odmika.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 13. Februar 2012
Izolska bolnišnica v službi varnosti za bolnike
Od lanskega poletja se izolska bolnišnica (SBI) poteguje za mednarodni certifikat kakovosti NIAHO. Po obisku mednarodne komisije, ki presoja kakovostno in varno oskrbo bolnikov, skušajo zdaj izpolniti vse predpisane zahteve. Upajo, da bodo ta certifikat pridobili junija letos - kot druga regionalna bolnišnica v državi.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]