nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 21. Januar 2016
Cena je zdrsnila na dva milijona evrov
Stečajni upravitelj Stavbenika bo v nizu dražb prihodnji mesec skušal najti kupca za več sklopov premoženje propadlega koprskega gradbinca. Največji uspeh pa bi bil, če bi uspel končno le prodati nedokončan objekt v Izoli, tokrat je naprodaj za dva milijona evrov. Morda bo namreč od kupnine kaj ostalo tudi za poplačilo nekdanjih zaposlenih.
Primorske novice > Družba Izola
Četrtek, 14. Januar 2016
Župnik je posekal borovce, stanovalci jezni
Izolska župnija ima v Livadah v lasti skoraj 2000 kvadratnih metrov zemljišč, tudi zelenico ob bloku na Marušičevi 3, kjer je pred kratkim posekala šest borovcev. Za tak poseg so se odločili, ker jih je na nevarna drevesa opozoril upravnik bloka, pravi župnik Janez Kobal.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 13. Januar 2016
Delavske hranilnice še ni v Izoli
Po prvotnih napovedih bi morala ljubljanska Delavska hranilnica enoto v Izoli odpreti že lani jeseni. A se to ni zgodilo. “Prostore v Izoli urejamo z nekaj zamude,” priznava prvi mož hranilnice Jože Stegne. Razlogov ne navaja in ne omenja niti, kdaj načrtujejo odprtje nove enote.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 8. Januar 2016
Izolsko krožišče bo nared s petmesečno zamudo
Po več kot petmesečnem premoru so izolsko krožišče pri Komunali, ki bo omogočalo dostop do hitre ceste Koper-Izola, vendarle spet začeli graditi. Občina pričakuje, da ga bo koprski Grafist končal še ta mesec in da bo 1. februarja po njem že stekel promet. Če bi občina pravočasno zaprosila za gradbeno dovoljenje, bi bilo krožišče nared že avgusta.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 7. Januar 2016
Izolski radar je bil žrtev petarde, a se bo kmalu vrnil
Stacionarni radar ob izolski občinski cesti Simonov zaliv-Belvedere je bil v iztekajočih se dneh lanskega leta najbrž žrtev petarde. A to še ne pomeni, da bodo vozniki tam poslej lahko vozili brezskrbno. Občina je novo ohišje radarja že vrnila na nekdanje mesto, kmalu bo tudi radar, ki pa je v teh dneh še na popravilu.
Primorske novice > Družba Izola
Četrtek, 7. Januar 2016
Februarja denar za delavce Delmarja
Nekdanji delavci Delmarja, ki je v stečaju od septembra leta 2014, bodo kmalu dobili še del poplačila. Stečajni upravitelj jim bo februarja izplačal drugih 30 odstotkov prednostnih terjatev. Nekdanji zaposleni, skupaj jih je približno sto, so drugi del poplačila že nestrpno čakali. Oktobra lani, dobro leto po stečaju, so dobili prvih 30 odstotkov poplačila, kar je pomenilo dobrih 186.000 evrov, kmalu pa lahko pričakujejo še novih 30 odstotkov.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 6. Januar 2016
V Izoli so odprli hotel za pse in mačke
Izola je dobila hotel za pse in muce. Uredila ga je veterinarka Lara Kralj v obrtno-stanovanjski coni, kjer je za skoraj trikrat povečala svoje zmogljivosti in tudi zaposlila dodaten kader - od sedmih zaposlenih sta dva veterinarja in dva tehnika. Samostojna veterinarka je zadnje desetletje, pred tem se je kalila v veterinarski ambulanti v Škocjanu ob boku pokojnega priznanega izolskega veterinarja Jadrana Gombača.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 5. Januar 2016
V Izoli še brez novega proračuna
V izolski občini naj bi proračun za letošnje leto dobili šele prihodnji mesec. Zato je župan Igor Kolenc še pred iztekom lanskega leta sprejel sklep o začasnem financiranju občine. Sklep velja do konca marca. Začasno financiranje temelji na proračunu za lansko leto. V treh mesecih lahko občina porabi največ 3,8 milijona evrov. Skoraj toliko denarja naj bi tudi dobila - z (ne)davčnimi in kapitalskimi prihodki.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 5. Januar 2016
Nesrečno padel in umrl
V nedeljo nekaj po enajsti uri zvečer je mimoidoči z izolskega svetilnika poklical policiste in jim povedal, da na tleh negibno leži moški. Policisti so pri svetilniku res našli moškega, ki je ležal na tleh brez znakov življenja. Na kraj so prihiteli tudi reševalci in zdravnik, ki je potrdil, da je moški mrtev. Policisti na truplu niso našli znakov nasilja, po prvih ugotovitvah pa naj bi moški umrl zaradi počenega lobanjskega dna.
Primorske novice > Kronika Izola
Ponedeljek, 4. Januar 2016
Prvi novorojenček v Istri je Rei
Tudi v izolski porodnišnici so dočakali prvega letošnjega novorojenčka. Ime mu je Rei, rodil pa se je včeraj, 3. januarja 2016, okoli 4. ure. Novorojenčka Reia in njegovo mamico, ki prihaja iz izolske občine, so danes obiskali izolski župan Igor Kolenc, piranski župan Peter Bossman, ankaranski župan Gregor Strmčnik in koprski podžupan Peter Bolčič.
Primorske novice > Družba Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 4. Januar 2016
Istrski odpadki potujejo po vsej državi in še dlje
V vseh štirih istrskih občinah ustvarijo gospodinjstva približno 36.500 ton odpadkov na leto. Dobrih 16.000 ton jih zberejo po ločenih frakcijah, preostalih 20.000 ton ostankov pa komunalna podjetja razvozijo po vsej državi. Najdlje, vse do Gradca v Avstriji, se peljejo odpadki iz Izole. Letos pa se obeta nekaj sprememb.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 31. December 2015
Od Wajdušne do Talina (foto)
V Izoli, mestu mnogih izjemnih športnikov, so se v torek zvečer zbrali vsi tisti športniki, trenerji in športni delavci z obeh strani meje, ki so v iztekajočem se letu na Primorskem pustili najgloblji pečat. Prireditev je minila v sproščenem vzdušju, kar se ob koncu leta tudi spodobi, sploh ker je bila primorska športna bera letos res bogata.
Primorske novice > Šport Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]