nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 21. Januar 2016
Izplačila upnikom predvidoma do konca februarja
Za zdaj ni bilo pritožb na načrt poznejše prednostne razdelitve v stečajnem postopku izolskega Delmarja, tako da stečajni upravitelj Andrej Marinc ocenjuje, da bo upnikom denar lahko razdelil še pred koncem februarja. Stečaj sicer po njegovih ocenah poteka kar hitro.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 20. Januar 2016
Proračun izole šele marca: Bojijo se ga v društvih, denarja je manj
Izolski župan Igor Kolenc je za marec napovedal proračunsko sejo, pred katero niso povsem brezskrbna nekatera izolska društva. Kot je napovedal Kolenc, je zaradi finančnih težav občine denarja manj, precej manj od dosedanjih 20 milijonov evrov.
Regional Obala > Družba Izola
Četrtek, 14. Januar 2016
E-novice ali Novice iz Izole
Občina Izola bo jutri, v petek, 15. januarja 2016, pričela s pošiljanjem dvotedenskih novic po elektronski pošti. E-novice ali Novice iz Izole se bodo na elektronske naslove pošiljale predvidoma vsak drugi petek. Občina Izola si je za enega od ciljev v letu 2016 zadala boljšo informiranost in obveščenost širše javnosti.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Sreda, 13. Januar 2016
Delavske hranilnice še ni v Izoli
Po prvotnih napovedih bi morala ljubljanska Delavska hranilnica enoto v Izoli odpreti že lani jeseni. A se to ni zgodilo. “Prostore v Izoli urejamo z nekaj zamude,” priznava prvi mož hranilnice Jože Stegne. Razlogov ne navaja in ne omenja niti, kdaj načrtujejo odprtje nove enote.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 8. Januar 2016
Ne čakajte na maj, pridite že jutri
Zakaj bi čakali na maj, če si ga lahko pričaramo že na samem začetku mladega leta 2016? To je osnovna želja, misel in obenem naslov Dobrodelnega koncerta, ki bo v Kulturnem domu v Izoli v soboto, 9. januarja, ob 20.00. Vstopnina je 10 evrov.
Regional Obala > Družba Izola
Četrtek, 7. Januar 2016
Izolski radar je bil žrtev petarde, a se bo kmalu vrnil
Stacionarni radar ob izolski občinski cesti Simonov zaliv-Belvedere je bil v iztekajočih se dneh lanskega leta najbrž žrtev petarde. A to še ne pomeni, da bodo vozniki tam poslej lahko vozili brezskrbno. Občina je novo ohišje radarja že vrnila na nekdanje mesto, kmalu bo tudi radar, ki pa je v teh dneh še na popravilu.
Primorske novice > Družba Izola
Četrtek, 7. Januar 2016
Februarja denar za delavce Delmarja
Nekdanji delavci Delmarja, ki je v stečaju od septembra leta 2014, bodo kmalu dobili še del poplačila. Stečajni upravitelj jim bo februarja izplačal drugih 30 odstotkov prednostnih terjatev. Nekdanji zaposleni, skupaj jih je približno sto, so drugi del poplačila že nestrpno čakali. Oktobra lani, dobro leto po stečaju, so dobili prvih 30 odstotkov poplačila, kar je pomenilo dobrih 186.000 evrov, kmalu pa lahko pričakujejo še novih 30 odstotkov.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 6. Januar 2016
V Izoli so odprli hotel za pse in mačke
Izola je dobila hotel za pse in muce. Uredila ga je veterinarka Lara Kralj v obrtno-stanovanjski coni, kjer je za skoraj trikrat povečala svoje zmogljivosti in tudi zaposlila dodaten kader - od sedmih zaposlenih sta dva veterinarja in dva tehnika. Samostojna veterinarka je zadnje desetletje, pred tem se je kalila v veterinarski ambulanti v Škocjanu ob boku pokojnega priznanega izolskega veterinarja Jadrana Gombača.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 5. Januar 2016
V Izoli še brez novega proračuna
V izolski občini naj bi proračun za letošnje leto dobili šele prihodnji mesec. Zato je župan Igor Kolenc še pred iztekom lanskega leta sprejel sklep o začasnem financiranju občine. Sklep velja do konca marca. Začasno financiranje temelji na proračunu za lansko leto. V treh mesecih lahko občina porabi največ 3,8 milijona evrov. Skoraj toliko denarja naj bi tudi dobila - z (ne)davčnimi in kapitalskimi prihodki.
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 4. Januar 2016
Prvi novorojenček v Istri je Rei
Tudi v izolski porodnišnici so dočakali prvega letošnjega novorojenčka. Ime mu je Rei, rodil pa se je včeraj, 3. januarja 2016, okoli 4. ure. Novorojenčka Reia in njegovo mamico, ki prihaja iz izolske občine, so danes obiskali izolski župan Igor Kolenc, piranski župan Peter Bossman, ankaranski župan Gregor Strmčnik in koprski podžupan Peter Bolčič.
Primorske novice > Družba Splošna bolnišnica
Torek, 29. December 2015
Namesto nakupa voščilnic letos darujejo živalim
V Javnem podjetju Komunala Izola so konec leta tako kot lani sklenili z dobrodelnostjo. Tokrat so namesto nakupa novoletnih voščilnic za poslovne partnerje sredstva v višini 500 evrov donirali Društvu za dobrobit živali Izola, ki jih bo v celoti porabilo za reševanje zavrženih živali.
Regional Obala > Družba Komunala Izola
Ponedeljek, 28. December 2015
Občina Izola pridobila podporno točko programa ADRION
Občina Izola je uradno postala projektni partner v strateškem projektu podporne točke EUSAIR (Strategije EU za Jadransko-jonsko regijo) »Facility point« v okviru transnacionalnega programa ADRION. Jadransko-jonska regija, v kateri živi več kot 70 milijonov ljudi, združuje območje, ki ga prvenstveno določata jadranski in jonski morski bazen. Sestavlja jo osem držav: štiri države članice EU (Hrvaška, Grčija, Italija in Slovenija) ter štiri države, ki niso članice EU (Albanija, Bosna in Hercegovina, Črna gora in Srbija).
Slovensko-morje > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]