nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Mestna knjižnica Izola

Petek, 22. Marec 2013
Ure pravljic v Izoli
Tudi v Mestni knjižnici Izola prirejamo ure pravljic. Namenjene so otrokom od četrtega leta dalje. Začnejo se vsak torek ob petih popoldne in trajajo približno eno uro. Potekajo od začetka oktobra do konca aprila in so brezplačne.
Podpalmo.si > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 13. Marec 2013
So ženske in ženske, vsaka je edinstvena
V Mestni knjižnici Izola so ob dnevu žena gostili novinarko, blogerko in pisateljico Mileno Miklavčič, ki je predstavila svoj roman »Ženske«. Knjiga niza intimne zgodbe žensk zdajšnjega časa, tistih, s katerimi se srečujemo domala na vsakem koraku - doma, v službi, na ulici, med prijateljicami. Te ženske so srečne, nesrečne, jezne, ljubljene in zaljubljene, nagajive in strastne, ljubosumne in maščevalne, predvsem pa resnične.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 12. Marec 2013
Zaklad iz »Kašlerja« predstavljen v izolski knjižnici
Ciklus štirih arheoloških predavanj, ki se bodo letošnjo pomlad zvrstila v izolski mestni knjižnici v okviru izobraževanj Borze znanja Izola in v sodelovanju z Univerzo na Primorskem, Znanstveno raziskovalnim središčem – Inštitutom za dediščino Sredozemlja, je v četrtek, 7. marca inavgurirala dr. Maša Sakara Sučević, kustodinja za arheologijo iz koprskega pokrajinskega muzeja, ki je predstavila »Kašlerski« zaklad, prazgodovinsko naselbino v zaledju Izole.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 27. Februar 2013
V Mestni knjižnici Izola podprli FONTANO
Mestna knjižnica Izola je 5. februarja obiskovalce povabila na literarni večer v podporo Literarni reviji Fontana Koper. V Mestni knjižnici Izola smo se za ta literarni večer odločili zato, ker želimo podpreti nadaljnji obstoj te revije, ki pomembno bogati naš istrski kulturni prostor in ker se ne strinjamo z današnjim mačehovskim odnosom politike do kulture, ki je vse bolj zapostavljena.
Podpalmo.si > Kultura Mestna knjižnica
Sreda, 6. Februar 2013
Piranski utrinki Barbare Kožar
V februarju vas vabimo k ogledu nove fotografske razstave z naslovom Piranski utrinki. V kotičku ustvarjalnosti v Mestni knjižnici Izola je tokrat naša gostja Pirančanka Barbara Kožar. Barbara Kožar je po poklicu učiteljica in knjižničarka. Poleg tega je študentka tik pred diplomo na Fakulteti za management. Po duši je zaljubljena v Piran in njegove lepote, zato je zadnja leta njen najljubši hobi fotografiranje...
Podpalmo.si > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 15. Januar 2013
Kiara: roman o ljubezni in žalovanju
Mestna knjižnica Izola tudi v letošnjem letu nadaljuje z nizom literarnih večerov. Na januarskem je v Izoli rojena režiserka Ksenija Murari predstavila svoj knjižni prvenec »Kiara«, knjigo pa bralci lahko najdejo tudi na policah Mestne knjižnice Izola.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Petek, 11. Januar 2013
Katarina Kleibencetl v Mestni knjižnici Izola
V januarju ste vabljeni k ogledu nove likovne razstave kotička ustvarjalnosti Mestne knjižnice Izola. Svoje barvne ilustracije na temo otroških pesmi učitelja in pesnika Janka Kleibencetla, svojega dedka, je predstavila njegova vnukinja, Katarina Kleibencetl, likovna pedagoginja in avtorica likovnega priročnika za osnovnošolske otroke.
Podpalmo.si > Družba Mestna knjižnica
Petek, 7. December 2012
Pravljice o sožitju z naravo
Na 3. Primorskem pravljičnem festivalu, ki bo v Izoli še do sobote, so predstavili tudi knjigo brazilskih ljudskih pripovedi Krakajoči papagaj. Krakajoče papagaje so v Mestni knjižnice predstavile prevajalka Špela Pahor, ilustratorka Laura Ličer in prevajalka spremne besede Tea Štoka.
Primorske novice > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 5. December 2012
Slovensko leposlovje je privlačno tudi za Izolane
Konec novembra se je v desetih primorskih knjižnicah zaključil 6. projekt Primorci beremo. V Izoli se je projekt, ki se je pričel 23. aprila ob svetovnem dnevu knjige, zaključil s petkovo sklepno prireditvijo v Mestni knjižnici. Na literarnem večeru z gostjo Nežo Maurer, je vsem udeležencem bralnega projekta, ki so prebrali vsaj pet proznih del in eno pesniško zbirko, ravnateljica Marina Hrs podelila priznanja in knjižne nagrade.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sobota, 1. December 2012
Uvod v Primorski pravljični festival s pripovedovalko Anjo Štefan
V izolski Mestni knjižnici se je v četrtek pričel Primorski pravljični festival, ki v izolske decembrske dni že tretje leto prinaša čaroben svet pravljičarstva in pripovedništva. Zgodbe iz ust izvrstnih interpretatorjev pripovednega izročila navdušujejo tako otroke kakor tudi odrasle. Uvod letošnjega festivala, ki je pred tremi leti nastal na pobudo Aljoše Križ, je pripadel pisateljici in raziskovalki pripovednega izročila Anji Štefan, ki je s svojim toplim in živim pristopom očarala obiskovalce.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Mestna knjižnica
Sreda, 9. Maj 2012
Teden vseživljenjskega učenja v Mestni knjižnici Izola
V ponedeljek, 14. maja, se uradno začenja 17. Teden vseživljenjskega učenja (TVU), osrednja slovenska prireditev za promocijo kulture učenja. Teden vseživljenjskega učenja je najvidnejša promocijska manifestacija na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajuje Andragoški center Slovenije in poteka v sodelovanju s stotinami institucij, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja.
Izola.info > Izobraževanje Mestna knjižnica
Sreda, 25. April 2012
Izolani še zmeraj veliko preberemo, pa tudi ustvarjalnosti nam ne manjka
Ob svetovnem dnevu knjige so bili v Mestni knjižnici Izola še kako aktivni. Na novinarski konferenci so predstavili letošnjo, že šesto akcijo Primorci beremo, v sklopu katere deset primorskih knjižnic ponuja v branje dela slovenskih avtorjev. Ob predstavitvi bralnega projekta, ki je v Izoli v prejšnjih letih naletel na odličen odziv, so pripravili tudi literarno-pogovorni večer z izolsko pesnico Patricijo Sosič, ob koncu pa so podelili še nagrade za svoje najbolj zveste bralce.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Mestna knjižnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]