nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 18. September 2014
Izolski športni klubi odpirajo vrata
V soboto, 20. septembra, bodo izolski športni klubi ponovno odprli svoja vrata. Predstavitve pod okriljem Športne zveze Izola in Centra za kulturo, šport in prireditve Izola bodo potekale en mesec, vse do 19. oktobra. Okoli 170 ur programov bo občanom ponujeno na 17 športnih objektih, svoja vrata bo odprlo 16 izolskih športnih društev, vse aktivnosti pa bodo brezplačne.
Izola.info > Šport Izola
Petek, 12. September 2014
Izolski rokometaši novo sezono pričeli s polovičnim uspehom
Rokometaši RD Istrabenz plini Izola so pretekli konec tedna v prvem krogu 1. NLB Leasing lige v domači dvorani klonili proti ekipi iz Ribnice (17:26), sredi tedna pa so v Hrpeljah uspešno opravili s prvo pokalno oviro. V 1/32 finala so ugnali domačine Jadran 2009 Hrpelje Kozina z rezultatom 26 : 32.
Izola.info > Šport RD Istrabenz Plini
Četrtek, 11. September 2014
V Portorožu se je pričel lov na vesne
V portoroškem avditoriju se je včeraj začel 17. Festival slovenskega filma, festivalsko bero celovečernih filmov v tekmovalnem programu pa je odprl film Pot v raj režiserja Blaža Završnika. Do nedelje se bo na festivalu zvrstil letni pregled slovenskih celovečernih in kratkih igranih, dokumentarnih ter animiranih filmov, ki se bodo potegovali za festivalske nagrade vesne.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Izola
Sreda, 10. September 2014
V soboto v Izoli obeležujemo 67. obletnico priključitve Primorske matični domovini
Z geslom »Skupaj v novo življenje!« bomo v soboto v Izoli obeležili 67. obletnico priključitve Primorske matični domovini. Letos mineva tudi 71 let od ustanovitve IX. Korpusa, Prekomorskih brigad in Skupnosti partizanskih učiteljev. Vsi so bili ključnega pomena za boj proti okupatorju med drugo svetovno vojno in za priključitev Primorske matični domovini.
Izola.info > Družba Izola
Sreda, 10. September 2014
Šola za šalo – gledališka šola za mlade
Center za kulturo, šport in prireditve Izola in Kosovelov dom Sežana, kulturni center Krasa, razpisujeta vpis v gledališko šolo za mlade v sezoni 2014-15 »ŠOLA ZA ŠALO«. Gledališko šolo bo vodil Boris Kobal, slovenski režiser, igralec in humorist.
Izola.info > Družba CKŠP Izola
Ponedeljek, 8. September 2014
Utrip morja: Fotgrafska razstava Polone Ponikvar v MKI
Tudi letos se Mestna knjižnica Izola pridružuje mnogim ustanovam in društvom v Sloveniji in v Evropi pri projektu Dnevi evropske kulturne dediščine. Letošnjo skupna tema je »Dediščina gre v šole«. Z njo organizatorji želimo izpostaviti pomen izobraževanja o dediščini. Pri evropskem projektu sodelujejo muzeji, galerije, arhivi, zavodi s področja kulture, knjižnice, območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti, lokalne in krajevne skupnosti, nevladne organizacije, vrtci, šole in zavzeti posamezniki.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Petek, 5. September 2014
Občina objavila javni razpis za štipendije
Občina Izola je objavila javni razpis štipendij za študijsko leto 2014/2015. Upravičenci do sofinanciranja stroškov izobraževanja so redni in izredni študenti, ki se izobražujejo doma ali v tujini po dodiplomskih študijskih programih vključno od drugega letnika dalje ali podiplomskih študijskih programih z javno veljavnostjo na področju elektrotehnike, strojništva, računalništva in informatike.
Izola.info > Izobraževanje Občina Izola
Ponedeljek, 1. September 2014
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade
Zadnji avgustovski konec tedna je v Izoli minil v znamenju številnih prireditev. Naključen obiskovalec našega mesta je vsaj za nekaj dni lahko dobil občutek, da mesto vre od pisane palete preštevilnih dogodkov, namenjenih širokemu spektru okusov in potreb. Marsikdo je pripomnil, da se je Izola končno prebudila iz dolgega spanca in upajmo, da je temu res tako.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Petek, 22. Avgust 2014
Vesna Makarov, mlada mamica in modna oblikovalka
V mesecu avgustu vabimo k ogledu nove slikarske razstave na stenah izolske Mestne knjižnice. Predstavlja se Vesna Makarov, mlada mamica in modna oblikovalka, doma iz Tržiča, ki že pet let živi in ustvarja v Piranu. Izdeluje ročno potiskane tekstilne torbe, potiskane majice in nakit.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 20. Avgust 2014
Razstava Ružice Mujič v izolski Mestni knjižnici
V mesecu avgustu nas je z razstavo svojih izdelkov v vitrini ustvarjalnosti presenetila in razveselila gospa Ružica Mujič iz Medošev. Rodila se je v Slavoniji, kjer ima še sestro in brata. V rodnem Djakovu (50 km od Slavonskega broda) je obiskovala osnovno šolo in se potem začela učiti za kuharico, saj jo je vse v zvezi s kuhanjem neizmerno veselilo.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 20. Avgust 2014
Konec tedna na Ribiški praznik!
V petek, 22. in soboto, 23. avgusta bo v Izoli potekal tradicionalni Ribiški praznik, ki že vrsto desetletij zaokrožuje višek izolskega poletnega utripa. V organizaciji Centra za kulturo, šport in prireditve bo prireditev poleg gostinske ponudbe in glasbe v živo, ponudila tudi program športnih aktivnosti ter tradicionalni krst mladih veslačev in jadralcev.
Izola.info > Družba Izola
Sreda, 13. Avgust 2014
Nesreča na obalni pešpoti; policija poziva morebitne očividce
Včeraj, v ponedeljek 12. avgusta so bili policisti ob 20:48 obveščeni o hujši prometni nesreči na pešpoti med Izolo in Koprom. V nesreči sta bila udeležena 18-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem in neznani moški na rolerjih, ki je po dogodku zapustil kraj nesreče, ne da bi nudil pomoč poškodovanemu vozniku. Policisti pozivajo vse, ki bi o tej nesreči karkoli vedeli, naj pokličejo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.
Izola.info > Kronika Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]