nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 13. Oktober 2010
Glasovnice se ujemajo, krivci se lovijo...
Občinska volilna komisija je danes končala s štetjem, iskanjem in ugotavljanjem glasovnic. Potem, ko je sprva nekaj glasovnic manjkalo, so kasneje ugotovili, da gre za napako, sprva manjkajoče glasovnice pa so se čez noč nenadoma znašle v zaklenjeni omari.
Obala.net > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 11. Oktober 2010
Zapleti s 60-timi glasovnicami
Ko smo že mislili, da je vsega konec se je ustavilo. Še vedno ne poznamo rezultata na največjem volišču, OŠ Livade kjer se je zapletlo potem, ko so ugotovili da pogrešajo 60 praznih glasovnic. V zraku je tako še več kot tisoč glasov.
Obala.net > Politika Izola
Nedelja, 10. Oktober 2010
Avtomobil ušel v morje
Zvečer so policiste poklicali iz izolske marine, kjer je v morje zapeljal avtomobil. Na kraj smo takoj poslali našo patruljo, gasilce in reševalce. Gasilci so s seboj pripeljali potapljača, ki se je takoj potopil. Kmalu je ugotovil, da gre za belega kranjskega Audija, ki je bil na srečo prazen.
Obala.net > Kronika Marina Izola
Petek, 8. Oktober 2010
Skoraj vse stranke se bojijo Klokočovnikovih "predčasnih volilcev"
Izolske stranke in liste: DeSUS, Istra- Istria, LDS, Lista Združeni za Izolo, Oljka, Socialni demokrati, SDS in ZARES so v skupnem pismu za javnost zaskrbljeni zaradi »umazane predvolilne kampanje« v Piranu in sumijo, da se na predčasnih volitvah v Izoli dogajajo podobne stvari.
Obala.net > Politika Izola
Sreda, 6. Oktober 2010
Korte, Šared, Malija: Vse drugo!
Tako bi lahko povzeli rezultat včerajšnjega soočenja kandidatov v Zadružnem domu Korte. Kandidati za izolskega župana so se soočili s hitom letošnjih volitev: Težavami podeželja. Na Šaredu čakajo prostorski plan in vaški dom, v Kortah plačujejo položnice ki jih nebi smeli in so nekod še Dvori, oboji pa čakajo, kdaj bo do njih pripeljala boljša cesta. Kandidati so obljubili večjo pozornost do zapostavljenega podeželja in slišati je bilo veliko zanimivih besed.
Obala.net > Politika Zadružni dom Korte
Sreda, 29. September 2010
Jaka Hudales drugi na svetu!
Jaka Hudales, član izolskega kickboxing kluba KiT, sodi med najperspektivnejše mlajše slovenske in svetovne tekmovalce. Še kot 13 letnik je osvojil naslov Evropskega prvaka, na Svetovnem prvenstvu v Napoliju je pristal na 5. mestu. Lanski nastop na Evropskem prvenstvu v Puli je kronal z osvojitvijo 2. mesta. Zbirki medalj je dodal srebrno medaljo na zadnjem Svetovnem prvenstvu v Beogradu.
Obala.net > Šport Jaka Hudales | KIT
Petek, 17. September 2010
Mefu in Izolanom ni do oblasti
Drago Mislej Mef ne bo kandidiral za župana, je pa prvi na seznamu liste Izolanov. Na njej so znanstveniki, inovatorji, pedagoški delavci, finančniki, socialni delavci, zdravniki, kulturniki, športniki, upokojenci in novinarji. "Ni nam do oblasti, nam je pa do odločanja in soodločanja", so napisali v predstavitvi in pričakujejo, da bodo rezultat (dosedaj so imeli dva svetnika) bistveno izboljšali.
Obala.net > Politika Izola
Petek, 17. September 2010
Strogo varovano asvaltiranje v marini
Zgodilo se je v torek zjutraj, ko so se delavci lotili priprav na asfaltiranje dela zemljišča med marino in na novo podrtim zidom tovarne Argo. Delavci gradbenega podjetja so začeli postavljati ograjo za katero bi izvedli asfaltiranje, delavci marine pa so na isto mesto vračali plovila, ki so jih, zaradi rušenja zidu, umaknili. In ker je asfaltiranje preko bark nemogoče je seveda nastal problem.
Obala.net > Okolje Marina Izola
Četrtek, 16. September 2010
Izola: Osmerec za župana, list tokrat manj
Izola se po burnem preteklem mandatu, ko so po dveh letih morali ponoviti volitve v Občinski svet ponovno pripravlja na volitve. Letošnja novost je "odsotnost" Popovičeve Slovenija je naša med županskimi kandidati in združevanje nekaterih manjših list, pa tudi "umik" Brede Pečan in Draga Misleja Mefa iz vrst županskih kandidatov.
Obala.net > Politika Izola
Sreda, 15. September 2010
Občina Izola ni za Boat Show
Letos zvezde navtičnim razstavljalcem v Izoli niso naklonjene. Potem, ko se je Boat showu odpovedal direktor Marine Enrico Galassi, so organizatorji naleteli na nerazumevanje tudi na Občini, ki je sprva izdala dovoljenje za sejem bliže mestnemu središču. Nato pa se je zapletlo pri raznih dovoljenjih.
Obala.net > Družba Občina Izola
Torek, 14. September 2010
Bakle u giru
Športno, kulturno in izobraževalno društvo Jaz sem najboljši letos že 8. organizira večerni pohod z baklami, ki so ga poimenovali Baklada 2010. Pot bo potekala iz Izole v Portorož po stari železniški progi. Zgodilo se bo v soboto, 18. septembra ob 19.59 s štartom na parkirišču ob križišču v Jagodju.
Obala.net > Družba Izola
Ponedeljek, 13. September 2010
Izolski SD na volitve z Bredo Pečan na prvem mestu
Izolski Socialni demokrati so v petek na volilni konvenciji stranke potrdili listo kandidatk in kandidatov za občinski svet ter ponovno izrazili podporo neodvisnemu kandidatu za župana Izole mag. Igorju Kolencu. Želijo si več svetniških mest.
Obala.net > Politika Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]