nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 2. Februar 2011
Gradnja Univerzitetnega kampusa Livade se nadaljuje
Univerza na Primorskem je uspešno zaključila izvedbeni gradbeni del prvega objekta v Univerzitetnem kampusu Livade v Izoli, sporočajo iz izolske občine. Univerza na Primorskem trenutno pripravlja izdelavo projektne dokumentacije za izgradnjo študentskih domov in stavbe B, v predhodni fazi pa bodo na zemljiščih izvajali geološko-geomehanske raziskave, sporočajo iz izolske občine.
Primorska.info > Izobraževanje Izola
Ponedeljek, 29. November 2010
Izolski vrtec Mavrica poka po šivih
Leta 2013 bodo začele veljati določbe pravilnika o normativih in minimalnih tehničnih pogojih za prostor in opremo vrtca, po katerih je v igralnicah potrebno zagotoviti tri kvadratne metre površin na otroka. V enoti Školjka izolskega vrtca Mavrica pa kratkohlačnikom v drugem starostnem obdobju (tri do pet let) omogočajo le dobra dva kvadratna metra.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
Sobota, 27. November 2010
Dr. Bor Rozman na Kariernih korakih v Izoli
Karierni center Univerze na Primorskem Koper (KCUP), v sodelovanju z Mladinskim svetom Izola organizira sklop delavnic Karierni koraki, ki jih izvaja dr. Bor Rozman, prejemnik naziva kadrovski manager 2006 in finalist za priznanje Mladi manager 2009.
Primorska.info > Izobraževanje Izola
Četrtek, 11. November 2010
Srednja gostinska in turistična šola je odprla vrata
V četrtek so na Srednji gostinski in turistični šoli v Izoli pripravili tradicionalni dan odprtih vrat, ko so šolo in proces izobraževanja ponudili na ogled bodočim dijakom, njihovim učiteljem in staršem. Hkrati so predstavili tudi gostinska podjetja z njihovimi kadrovskimi službami, ki so bodočim dijakom ponudili podatke o dejavnosti, možnostih štipendiranja in zaposlitve.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
Ponedeljek, 8. November 2010
Skozi ravno streho zamaka
Pred dnevi so vendarle začeli postavljati ograjo okrog najstarejše in največje izolske šole, OŠ Vojke Šmuc, kar je občina nazadnje napovedala pred dvema mesecema. Sočasno ograjujejo tudi njeno podružnico v Kortah, kjer pa so naložbo - zaradi obsežnosti šolskega območja - razdelili na več etap.
Primorske novice > Izobraževanje OŠ Vojke Šmuc
Sreda, 27. Oktober 2010
“Blagoslovili” prvo stavbo univerzitetnega Kampusa Livade v Izoli
Minuli petek so rektor UP Rado Bohinc, generalni direktor Direktorata za investicije MVZT Mitja Valič, direktor družbe GPG d.d. Boris Dolamič in arhitekt Aljoša Dekleva iz Studia Dekleva Gregorič arhitekti simbolično postavili brinj ali “čepin” na streho prve zgradbe prvega slovenskega univerzitetnega Kampusa Livade v Izoli.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
Četrtek, 14. Oktober 2010
Kresničke za izolske šolarje
V četrtek, 14. oktobra, bo ob 10. uri družba Butan plin, ki sodeluje v vseslovenski akciji Bodi PreViden, učencem prvega in drugega razreda izolske Osnovne šole Vojke Šmuc podarila kresničke, odsevne trakove in odsevne brezrokavnike.
Primorske novice > Izobraževanje OŠ Vojke Šmuc
Četrtek, 7. Oktober 2010
Otvoritev novih oddelkov Vrtca Mavrica, pridobitev ekozastave in zaključek investicije v zunanjo infrastrukturo OŠ Livade
Vrtec Mavrica Izola je danes v Livadah odprl dva nova oddelka, obenem pa dogodek zaznamoval z dvigom "Ekozastave", ki pomeni aktivno ozaveščanje najmlajših o pomenu okoljevarstva.
Podpalmo.si > Izobraževanje OŠ Livade
Sreda, 6. Oktober 2010
V Izoli so razpravljali o nacionalnem programu visokega šolstva
Minulo sredo je bilo v predavalnici UP Visoke šole za zdravstvo Izola javna razprava o osnutku nacionalnega programa za visoko šolstvo za obdobje med leti 2011 do 2020. Razprave so se udeležili poleg rektorja UP Rada Bohinca in ministra za visoko šolstvo Gregorja Golobiča vsi dekani fakultet in ostalih članic UP.
Podpalmo.si > Izobraževanje Izola
Petek, 1. Oktober 2010
Prvi dan za študente
Z današnjim dnem se po slovenskih visokošolskih središčih slovesno začenja študijsko leto 2010/11. Tako vodstva univerz kot študentske organizacije v posameznih univerzitetnih središčih pripravljajo posebne dobrodošlice za brucke in bruce, ki jih bodo spremljali tudi v naslednjih dneh.
Podpalmo.si > Izobraževanje Izola
Četrtek, 30. September 2010
Je cilj pozidana ali ustvarjalna Istra?
V sredo popoldan sta Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Republike Slovenije (MVZT) in Univerza na Primorskem (UP) organizirala posvet o Nacionalnem programu visokega šolstva 2011 - 2020 (NPVŠ) v Izoli, ki sta ga vodila rektor dr. Rado Bohinc in minister Gregor Golobič.
Primorska.info > Izobraževanje Izola
Petek, 10. September 2010
Občina Izola ne dohaja prirastka
Čeprav so izolsko OŠ Livade zgradili pred komaj 16 leti in so jo pred šestimi leti še dogradili, ravnateljica Maja Cetin opozarja, da poka po šivih. Zaradi številnih novogradenj v Livadah in baby boom generacij po letu 2003 letos niso mogli sprejeti vseh prvošolcev. Starše so prosili, naj približno 20 otrok vpišejo v OŠ Vojke Šmuc.
Primorske novice > Izobraževanje OŠ Livade | OŠ Vojke Šmuc
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]