nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Nedelja, 13. September 2015
Diplomatska regata: V Izoli prek 300 gostov
Izola je včeraj že trinajstič zapored gostila tradicionalno diplomatsko regato. Prireditev je tudi letos potekala v športno družbanem duhu, na njej pa so se srečali jadralci, diplomati, politiki in gospodarstveniki, ki so si v sproščenem vzdušju izmenjali mnenja iz izkušnje. Dogajanje s prestižne regate si oglejte v obsežni fotogaleriji.
Regional Obala > Šport Izola
Sreda, 9. September 2015
Športnik meseca Mitja Gasparini: “Selektor se doslej še ni zmotil”
Športnika minulega meseca ni bilo težko izbrati. Izolan Mitja Gasparini je bil gonilna sila slovenskih odbojkarjev, ki so brez poraza postali prvaki evropske lige in se prvič v zgodovini uvrstili v svetovno ligo. Mitja Gasparini v športnem smislu - vsaj v očeh današnje mladine, ki v mestu nima več kakovostnega odbojkarskega kluba - ni tipičen Izolan, saj ne jadra...
Primorske novice > Šport Izola
Torek, 8. September 2015
“Vasko, vidiva se v Riu!”
Srebrna medalja, ki jo je veslač VK Argo Rajko Hrvat osvojil v kategoriji lahkih enojcev na svetovnem prvenstvu v Franciji, je doma. Priletela je sicer z manjšo zamudo, saj so slovenski veslači v nedeljo zvečer zamudili letalo, vendar to ni pokvarilo slavja, ko je Izola včeraj popoldan pozdravila svojega novega šampiona.
Primorske novice > Šport Izola
Nedelja, 6. September 2015
Proti Krki ni šlo po načrtih
Rokometaši Istrabenz plinov Izole s v Novo mesto odpotovali optimistično razpoloženi, a se uvodna tekma ni razpletla po njihovih željah. Do končnice prvega polčasa so bili enakovredni Dolenjcem, potem pa sta sledili dve zaporedni izključitvi. Igralci Krke so to hitro izkoristili in do odmora prišli do štirih golov naskoka – 17:13.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Petek, 4. September 2015
Hrvat srebrn: Velik uspeh Izolana v enojcu!
Slovenski veslač Rajko Hrvat je na svetovnem prvenstvu v francoskem Aiguebelettu osvojil srebrno medaljo med lahkimi enojci. Zmagal je Novozelandec Adam Ling, bron je osvojil Srb Miloš Stanojević. Kar tri četrtine proge je najbolje kazalo Stanojeviću, v zadnjem delu pa sta imela v sprintu več moči Ling in Hrvat, ki sta začela zadržano in bila po četrtini nastopa šele na petem in šestem mestu. V drugem delu sta stvari postavila na svoje mesto.
Regional Obala > Šport Izola
Petek, 4. September 2015
Hrvatu srebro v Franciji
Slovenski veslač Rajko Hrvat je na svetovnem prvenstvu v francoskem Aiguebelettu osvojil srebrno medaljo med lahkimi enojci. Zmagal je Novozelandec Adam Ling, bron je osvojil Srb Miloš Stanojević.
Primorske novice > Šport Izola
Četrtek, 3. September 2015
Izolski rokomet na vse višjem nivoju
Danes so v izolskem Kulturnem domu predstavniki RD Istrabenz plini Izola pripravili novinarsko konferenco, na kateri so javnosti seznanili z dogajanjem v klubu tik pred začetkom nove sezone članske ekipe. Športni kolektiv želijo že dvigujejo na višji nivo organiziranosti, pri čemer pa dajejo vse večji poudarek delu z mladimi.
Regional Obala > Šport RD Istrabenz Plini
Četrtek, 27. Avgust 2015
Rajko Hrvat optimistično na svetovno veslaško prvenstvo
V nedeljo se na jezeru Aiguebelette v Franciji začenja svetovno veslaško prvenstvo. Izolski lahki veslač Rajko Hrvat, bronast z evropskega prvenstva, bo tudi tokrat med favoriti za medalje. Ostaja pa grenak priokus, da se član VK Argo kljub odlični sezoni letos še ne bo mogel potegovati za nastop na olimpijskih igrah.
Primorske novice > Šport Izola
Ponedeljek, 24. Avgust 2015
Razmere na olimpijskih regatnih poljih Žbogarju ustrezajo
Z regato na medalje se je v soboto na morju pred Riom de Janeirom končala predolimpijska regata za vse olimpijske razrede. V floti 20. finnov je olimpijsko regatno polje preverjal tudi Vasilij Žbogar, ki je bil 13. V prvih dneh tekmovanja je bil Izolan med najboljšo deseterico, v zadnjih dneh pa je nekaj mest izgubil in ostal brez finala najboljše deseterice.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Sobota, 22. Avgust 2015
Slovenski jadralci na predolimpijski regati brez boja za medalje
Za jadralci je tudi predzadnji dan predolimpijske regate v Riu. Vasilij Žbogar ter Tina Mrak in Veronika Macarol se niso uvrstili v deseterico najboljših v razredih in boj za medalje. Se pa slovenski jadralci, katerih glavni namen je bil čim bolje spoznati razmere na regatnem polju, s prizorišča olimpijskih iger 2016 vračajo z dvema 13. mestoma.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Ponedeljek, 17. Avgust 2015
Žbogar po prvem dnevu deseti, Mrakova in Macarolova 12.
Slovenski jadralci Vasilij Žbogar v razredu finn ter Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470 so v Riu de Janeiru začeli predolimpijsko regato, ki zaznamuje zadnje leto odštevanja do olimpijskih iger 2016, ki bodo prav v Riu. Žbogar je po prvem dnevu deseti, Mrakova in Macarolova pa 12.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Petek, 7. Avgust 2015
Na tatamijih je vroče
V Izoli te dni poteka tradicionalna poletna šola juda. Udeležba je podobna kot prejšnja leta, vendar tokrat prednjači po kvaliteti, saj na tatamijih trenira tudi več dobitnikov olimpijskih, svetovnih in evropskih medalj. Pred vrati je namreč svetovno prvenstvo, ki se ga bo udeležilo tudi šest slovenskih judoistov.
Primorske novice > Šport Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]