nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 5. Junij 2015
Predor Markovec je odprt
Premier Miro Cerar in predsednik uprave Darsa Matjaž Knez sta popoldne po krajši slovesnosti z rezanjem traku tudi uradno prometu predala petkilometrski odsek hitre ceste Koper-Izola s predorom Markovec. Cerar je priznal, da so na izgradnjo predora čakali predolgo. Napovedal je spremembo zakonodaje, da se ne bi ponovila zavlačevanja s postopki.
Regional Obala > Okolje Izola
Petek, 5. Junij 2015
Obalna cesta poslej v rokah občin
Vlada je izpolnila obljubi, ki ju je dala istrskim občinam. Včeraj je prenesla upravljanje obalne ceste na koprsko in izolsko občino ter za izolsko obvoznico določila, da ne bo del hitre ceste Koper-Izola, kot je bilo sprva načrtovano.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 19. Maj 2015
V petek “dan odprtih vrat”
Dela v predoru Markovec in na hitri cesti Koper-Izola so končana, nov tehnični pregled bo sledil v četrtek, so sporočili z Darsa. Ob tem poudarjajo, da trenutna ocena investicijske vrednosti do dokončanja znaša 166,8 milijona evrov z DDV.
Primorske novice > Okolje Izola
Ponedeljek, 11. Maj 2015
Minister predlaga, da se obalna cesta prekategorizira v občinsko cesto
Ministra za za infrastrukturo Petra Gašperšiča so danes v Ljubljani obiskali predstavniki istrskih občin, ki želijo, da se obalna državna cesta po odprtju predora Markovec zapre za motorni promet, za novi odsek na hitri cesti Koper-Izola pa ni treba plačevati cestnine.
Primorske novice > Okolje Izola
Ponedeljek, 4. Maj 2015
Oranžno, a ne nevarno morje
Morje ob obali v Simonovem zalivu je bilo danes živooranžne barve. Čeprav so mimoidoči zmigovali z rameni, češ da je gotovo kakšna barka spustila odplake v morje, to ne drži. Oranžnorjave zaplate na morju namreč povzroča cvetenje morske iskrnice, kar je v tem času pogost pojav tudi v našem morju.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 29. April 2015
Hitra cesta Jagodje-Lucija po poteh predora Markovec
Podobna zgodba, kot smo jo spremljali pri gradnji predora Markovec in hitre ceste Koper – Izola, se dogaja tudi na odseku Jagodje – Lucija. Na izbiro projektanta so se namreč pritožila neizbrana podjetja, zato projektne dokumentacije za traso še ne bodo dopolnili.
Regional Obala > Okolje Izola
Petek, 17. April 2015
Občina Izola pripravlja akt za območje IPA 3
Občina Izola je objavila sklep o pripravi občinskega prostorskega načrta za območje IPA 3, to je danes degradirani prostor med Dantejevo ulico, srednjo šolo in nekdanjo tovarno Riba. Interes občine je, da se na obravnavanem območju uredi park in kulturne vsebine s poudarkom na škveru in repliki nekdanjega vodnjaka oziroma pralnice.
Slovensko-morje > Okolje Občina Izola
Sreda, 15. April 2015
Urbani opremi so škodila neurja
Ni se še obrnilo leto, kar so na izolski Svetilnik namestili urbano opremo, pa je ta že videti zanemarjena in poškodovana. So v občinski upravi pozabili, da so zanjo na Svetilniku in v bližnjih ulicah porabili približno 700 tisočakov?
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 14. April 2015
V primežu pritožb tudi trasa do Lucije
Dars je vnovič odločil, da bo projektno dokumentacijo za traso hitre ceste Jagodje-Lucija dopolnila deveterica podjetij PNZ, PA-NG, LUZ, Econo, Promico, Geoinženiring, GI ZRMK, Arhitektura in Igikon. Odločitev je ponovil, čeprav jo je neizbrani trojček z Irgo Consultingom na čelu izpodbijal na državni revizijski komisiji, saj je pripravil cenejšo ponudbo.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 14. April 2015
"Zaprtje obalne ceste bomo zahtevali, ne prosili!"
Odločitev Ministrstva za infrastrukturo, ki je minuli teden odločilo, da trasa novega odseka hitre ceste Koper-Izola s predorom Markovec ne bo izvzeta iz venjetnega sistema, je na Obali poskrbela za precej nejevolje. A občine pravijo, da ne bodo vrgle puške v koruzo in zahtevale, naj se nemudoma prične prekategorizacija obalne ceste.
Regional Obala > Okolje Izola
Ponedeljek, 30. Marec 2015
Trgovine in pisarne namesto Stavbenikovih hal
Mercator, ki je na dražbi Primorja v stečaju kupil nekdanje Stavbenikove hale, si je ob izolskem krožišču s hitro cesto zamislil večjo trgovino. Občina pa želi, da tam zraste poslovno-trgovsko središče. Če bo Mercator ugodil izolski občini, svoje trgovine ne bo mogel zgraditi v šestih do osmih mesecih, kot se je sprva nadejal. To pa pomeni tudi, da si kupcev ne more obetati že v zadnjih dneh letošnje turistične sezone, ko bi imel največ prometa.
Primorske novice > Okolje Izola
Sobota, 28. Marec 2015
Ne urbana, pač pa zanemarjena oprema
V začetku junija lani, ko so na Svetilnik namestili urbano opremo, so bili na nogah mnogi Izolani. Z oglatimi oblikami in klopcami brez primernih naslonjal naj bi bila celo nevarna in neuporabna za obiskovalce, med katerimi prevladujejo starejši in družine z majhnimi otroki.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]