nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 1. Julij 2013
Utrinki iz Praznika oljk, vina in rib
Pretekli konec tedna je v Izoli potekala tradicionalna prireditev Praznik oljk, vina in rib, ki je tudi tokrat stojnice v ulicah izolskega starega mestnega jedra napolnila z lokalnimi dobrotami. Letošnja, že 11. izvedba je bila prvotno načrtovana že pred mesecem dni, a je bila zaradi muhastega vremena prestavljena.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Torek, 18. Junij 2013
Na izolskem derbiju tokrat slavili Ribari
V soboto popoldne je v športni dvorani v Kraški potekalo druženje izolskih rokometašev in njihovih zvestih navijačev Ribarjev. Podobno kot leto poprej, so se tudi tokrat med seboj pomerili na igrišču, najprej v malem nogometu, nato pa še na pravi rokometni tekmi.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini | Ribari Izola
Četrtek, 13. Junij 2013
Simbioza mističnih podob in poetičnega valovanja v Kavarni Zvon
V petek so v Kavarni Zvon pripravili razstavo izbranih pastelnih slik avtorice Bojane Boh iz ciklusa »Svetloba v geometriji snovi«. Odprtje razstave so pospremile poezije izolske pesnice Patricije Sosič, ki je poleg sodelovanja v zbirki izolskih pesnic »Bilke v burji, Fuscelli nella bora«, svoje poezije objavila v pesniški zbirki »Na Sipinah časa«.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kavarna Zvon
Torek, 11. Junij 2013
V Galeriji Salsaverde strežejo tudi Beli sladoled
V izolski Galeriji Salsaverde z vsako novo razstavo svoje zveste obiskovalce presenetijo z izvirnostjo predstavitve umetnikov in njihovih umetniških del. Tudi v soboto so bili prisotni ob odprtju razstave umetniškega dvojca, ki se skriva za imenom »Beli sladoled«, priča pristnemu uličnemu performansu, ki ga je najprej pričarala glasbeni dvojec Erič, nato pa so se pred ogledom razstavljenih del posladkali s sladoledom iz avtomata.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde
Ponedeljek, 10. Junij 2013
Kino Otok se je poslovil do naslednjega filmskega poletja
Z zadnjimi nedeljskimi projekcijami in zaključkom v izolskem Kulturnem domu se je končala letošnja 9. izvedba filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema 2013. Festival je tudi tokrat postregel z obilico filmov, številnimi filmski gosti in pestrim spremljevalnim programom za obiskovalce ter Izolo utrdil na zemljevidu pomembnih festivalskih prestolnic filma.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Sobota, 8. Junij 2013
Po včerajšnjih krivicah, je danes čas za filmski upor
Kino otok danes nadaljuje svojo pot z vetrom v jadra filmskega upora. V Art kinu Odeon se je že dopoldne odvil prvi od letošnjih poglobljenih pogovorov, v katerem sta Karpo Godina in Želimir Žilnik razmišljala o vztrajnosti filmskega upora. Včeraj je na Manziolijevem trgu obiskovalce navdušil film Diego Star, danes pa bodo obiskovalci kina pod zvezdami videli zmagovalca lanskega filmskega festivala v Locarnu, film Dekle od nikoder, ki prihaja v družbi filmske botrice Neve Zajc.
Izola.info > Gospodarstvo > Fotoreportaža Izola
Petek, 7. Junij 2013
Začenja se zanimiv festivalski vikend
Včeraj je letošnji festival Kino Otok – Isola Cinema 2013 doživel tudi uradno otvoritev, nato pa je ob poklonu pokojnemu ustvarjalcu Silvanu Furlanu, večer pripadel veliki slovenski filmski divi iz začetka 20. stoletja – Iti Rini. Obiskovalci festivala bodo lahko ob koncu tedna uživali ob številnih filmskih projekcijah; od jutranje kavice pa vse do do poznih večernih ur, ko se bo festivalsko dogajanje po stari navadi raztegnilo v sproščeno druženje na Svetilniku.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Sreda, 5. Junij 2013
Manziolijev trg obiskala pomembna imena slovenskega filma
Drugi festivalski dan je potekal v znamenju 65. obletnice prvega slovenskega celovečernega igranega filma iz leta 1948. Film »Na svoji zemlji« je bil tudi prvi slovenski film, ki se je predstavil na filmskem festivalu v Cannesu. Ob tej priložnosti smo v Izoli gostili igralca Štefko Drolc in Aleksandra Valiča ter direktorja fotografije Ivana Marinčka, ki so sodelovali v filmu o dogajanju na Primorskem v zadnjih letih osvobodilnega boja med 2. svetovno vojno.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Torek, 4. Junij 2013
Izola je že devetič postala filmski otok
Včeraj se je na izolskem Manziolijevem trgu pričel 9. filmski festival Kino Otok – Isola Cinema 2013. Tudi letos je festival odprla brezplačna projekcija za domačine, tokrat so organizatorji za uvod uvrstili film italijanskega režiserja Ermanna Olmija »Vas iz kartona«. Festival bo do nedelje na ustaljenih lokacijah ponudil pester filmski spored ter bogat spremljevalni program.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Sreda, 29. Maj 2013
V pričakovanju 9. filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema
Od 3. do 9. junija bo Izola gostila že deveto izvedbo festivala Kino Otok – Isola Cinema. Festival, ki se je že dodobra usidral v izolski predpoletni utrip, tudi letos prinaša široko paleto filmskih doživetij ob festivalskih gostih iz celega sveta. Evolucija festivala vselej prinaša nekaj novosti, letos predvsem s poudarkom na približevanju filmskega sveta najmlajšim generacijam.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kino Odeon
Torek, 21. Maj 2013
Odlično vzdušje na zadnji domači tekmi, manjkala je le pika na i
Rokometaši RD Istrabenz plini Izola so se v soboto zadnjič v tej sezoni predstavili pred svojimi zvestimi navijači Ribari. Gostili so ekipo iz Sevnice, ki je ob koncu tekme prišla do malce presenetljive zmage, kar pa ni preveč zmotilo prazničnega rokometnega vzdušja v izolski športni dvorani.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Torek, 23. April 2013
Rokometaši so si s točko zagotovili obstanek med prvoligaši
Izolski rokometaši so si s sobotnim remijem proti gostom iz Ormoža tudi matematično že zagotovili obstanek med slovensko rokometno elito. Kljub temu nad tokratno predstavo ne morejo biti preveč navdušeni, saj so gostje predvsem po zaslugi medle izolske obrambe, zlahka prihajali do zadetkov ter si konec koncev točko zaslužili, z malo sreče pa bi lahko v Ormož odnesli tudi celoten izplen.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]