nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 25. April 2016
Batana spet na svojem mestu
Spomladi je na izolskem kopališču Delfin spet videti batano. Potem ko jo je zrušilo lansko julijsko neurje z močnim severozahodnim vetrom, zaradi katerega je klonil eden od dveh nosilnih stebrov, so jo delavci Komunale obnovili in ji zamenjali oba nosilna stebra.
Primorske novice > Okolje Izola
Petek, 22. April 2016
Na 11. redni seji potrjeni načrti in programi javnih zavodov
Na včerajšnji 11. redni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetniki potrdili programe in načrte javnih zavodov za leto 2016. Sprejet je bil tudi sklep o imenovanju predstavnikov ustanovitelja v Javni zavod za spodbujanje podjetništva in razvojne projekte Občine Izola.
Občina Izola > Politika Izola
Četrtek, 21. April 2016
Na Manziolijevem trgu se bo prihodnji petek trlo vinarjev
V mestnem jedru Izole bo v petek, 29. aprila, potekal že peti Festival oranžnih vin - Orange Wine Festival. Na mednarodni prireditvi, posvečeni belim maceriranim vinom, se bo predstavilo prek 60 vinarjev iz petih držav, ob njih pa še več kot 20 kulinaričnih ponudnikov.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 20. April 2016
Varno na kolo letos na novi lokaciji
Policijska postaja Izola bo v sodelovanju z občinskim redarstvom v soboto s tradicionalno preventivno akcijo Varno na kolo opozorila na pomen varne udeležbe kolesarjev v cestnem prometu. Pestro bo tudi v bike parku. Preventiva je namreč eno izmed pomembnih področij policijskega in redarskega delovanja za večjo varnost v prometu.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 19. April 2016
Počastitev dneva upora z izolskimi pevskimi zbori
Občina Izola, Združenje borcev za vrednote NOB Izola in Center za kulturo šport in prireditve Izola vabijo na proslavo v počastitev dneva upora proti okupatorju, ki bo v petek, 22. aprila, ob 19. uri na Manziolijevem trgu.
Občina Izola > Družba Izola
Torek, 19. April 2016
“Preveč je bilo komedij in premalo dram”
Zvonka Radojevič, nova direktorica izolskega Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP), zagotovo obvlada kulturo in prireditve. Čeprav ji je predhodnik Boris Kobal posle predal pred manj kot dvema tednoma, ima novo strategijo centra že povsem razdelano. “Program bomo prilagodili občinstvu, pa ne samo izolskemu, temveč istrskemu, in vključili tudi najmlajše,” napoveduje.
Primorske novice > Družba CKŠP Izola
Petek, 1. April 2016
Zvonka Radojevič potrjena za direktorico CKŠP
Izolski občinski svet je danes soglasno potrdil Zvonko Radojevič za novo direktorico Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP). Zvonko Radojevič so potrdili soglasno, prisotnih je bilo 22 od 23 svetnikov. Nihče ni imel nobenih pripomb, niti opozicijski svetniki. Zvonka Radojevič na seji ni bila prisotna, čeprav sta se njena predhodnika Boris Kobal in Andrej Bertok občinskemu svetu predstavila prav na takšen način.
Primorske novice > Družba CKŠP Izola
Petek, 1. April 2016
Komunala bi zvišala cene
Na sinočnji seji izolskega občinskega sveta je najprej prvi mož Komunale Denis Bele predstavil nov poslovni načrt in dopustil “minimalne” podražitve nekaterih storitev, potem pa so potrdili Zvonko Radojevič za novo direktorico Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP).
Primorske novice > Družba Komunala Izola
Petek, 1. April 2016
Izolo bodo pozelenili: Dobila bo 64 novih dreves
V soboto, 2. aprila, se Izola ponovno pridružuje vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe – Dan za spoštovanje, ki poteka pod okriljem Slovenske filantropije. Spoštovanje bo v Izoli izkazano predvsem okolju. Ta dan se bo uradno začel projekt Izola, zeleno mesto, v okviru katerega bosta Občina Izola in Komunala Izola poskrbeli za dodatno ozelenitev mesta.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 1. April 2016
Izolski center za kulturo dobil direktorico
Izolski občinski svetniki so na četrtkovi redni seji za novo poslovno-programsko direktorico Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP) Izola na podlagi javnega razpisa in predloga komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja imenovali Zvonko Radojevič. Ta bo zavod vodila za petletno obdobje.
Regional Obala > Družba CKŠP Izola
Četrtek, 31. Marec 2016
Najvišji dolgovi v Izoli, največ deložacij v Piranu
Lani je piranska občina zaradi dolgov izselila pet najemnikov iz neprofitnih stanovanj, letos že tri in v postopku za izselitev je še pet najemnikov. V Kopru ne lani ne letos niso nikogar deložirali iz neprofitnega stanovanja, in tudi v Izoli nikomur ne grozi prisilna izselitev, čeprav tam najemniki dolgujejo največ.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 30. Marec 2016
Še letos krožišče na Belvederju
Izola bo kmalu bogatejša za novo krožišče. Uredili naj bi ga pred koncem leta, in sicer na mestu zdajšnjega križišča na Belvederju (na glavni cesti do Strunjana), kjer zavijanje v levo zahteva precej časa in potrpljenja, še zlasti poleti in ob sončnih koncih tedna.
Primorske novice > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]