nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 24. April 2014
Avstrijski režiser umrl za malarijo
Med snemanjem filma v Liberiji je ponoči zaradi malarije umrl avstrijski režiser Michael Glawogger. 54-letni režiser je bil med drugim znan po dokumentarcu Glorija kurb, ki ga je predstavil tudi na filmskem festivalu Kino Otok v Izoli.
Primorske novice > Kultura Izola
Nedelja, 20. April 2014
Človek - zgolj barvna gmota
Slikarja Simona Kocjančiča zanima in vznemirja človek: na njegovi prvi razstavi leta 2006 so prevladovale figure, na postavitvi Čas za igro, ki je od 20. aprila na ogled v galeriji Insula, je v ospredju podoba.
Primorske novice > Kultura Galerija Insula
Sreda, 9. April 2014
Domači animirani film je živ!
Čeprav domači ustvarjalci animiranega filma krizo občutijo dlje kakor traja globalna recesija, je tovrstne kakovostne ustvarjalnosti pri nas precej. In čeprav se v vsej zgodovini lahko pohvalimo zgolj z enim slovenskim animiranim celovečernim filmom, Socializacijo bika, bo program 1. Revije slovenskega animiranega filma, ki bo v petek in soboto v Izoli, nadvse bogat.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Petek, 4. April 2014
V Izolo se vrača animirani film
Izola bo po nekajletnem premoru ponovno gostila pregled slovenskega kratkega animiranega filma. Celostno tovrstna produkcija ni bila predstavljena vse od leta 2006, z Revijo slovenskega animiranega filma bosta to vrzel zapolnila Društvo slovenskega animiranega filma in Art kino Odeon Izola, kjer bodo 11. in 12. aprila zavrteli več kot 60 filmov.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Petek, 28. Marec 2014
Pomorščaki so pogosto novi sužnji
Frédérick Pelletier, avtor filma Diego Star, se je v sredo vrnil v Izolo, da bi spregovoril o globalnem problemu izkoriščanja delavcev, predvsem pomorščakov. “Biti mornar je enako kakor biti zapornik, le da te tu pa tam plačajo,” je Pelletier poudaril eno od udarnih misli glavnega junaka in v pogovoru s socialnim antropologom Tomažem Gregorcem razkril mnoge manj poznane vidike izkoriščanja delavcev na ladjah.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Torek, 25. Marec 2014
Kino Odeon zaključil praznovanje 10. obletnice
Izolski Art kino Odeon je jeseni praznoval svojo 10. obletnico delovanja. Niz dogodkov ki so obeležili praznovanje, so v petek zaključili s filmom režiserke Sabine Đogič »Kaj ti je film«, ki mu je sledil pogovor o pomenu avtorskega filma. Ob koncu so se obiskovalci posladkali še s slastno torto, v katero sta zarezala direktor CKŠP Izola Andrej Bertok in vodja izolskega kina Petra Božič.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kino Odeon
Petek, 21. Marec 2014
Brez pokovke - s filmom naprej!
Petra Božič, vodja izolskega Artkina Odeon, ki letos praznuje desetletnico delovanja, nima dvomov. Kino, kakršnega si zamišlja in se ga trudi uveljaviti kot programska vodja, gledalca ne spusti iz dvorane ne da bi mu ponudil vsebine za razmislek.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Ponedeljek, 17. Marec 2014
Istra tu in tam - trenutki ustvarjalnih navdihov
V mesecu marcu ste vabljeni v Mestno knjižnico Izola k ogledu novih razstav v kotičku ustvarjalnosti. Tokrat se predstavljajo trije člani Študijskega krožka Beseda Slovenske Istre: Ivan Novak iz Ospa, Marija Koren iz Podgorja in Danila Tuljak iz Doline pri Trstu, poleg njih pa svoja dela razstavljata še sestri Franca in Santina Mislei iz Trsta. Ker prihajajo ustvarjalci z obeh strani meje, se razstava imenuje Istra tu in tam – trenutki ustvarjalnih navdihov.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 11. Marec 2014
Poezija in zvoki Groze sveta
Na predvečer dneva žena je v izolskem Kulturnem domu nastopila umetnica, ki je ob svoji bogati umetniški zapuščini, s svojo neposrednostjo, čvrstimi moralnimi nazori in nestrinjanjem z družbenimi razmerami, že mnogokrat trčila ob ustaljene stereotipe Slovencev. Tokrat je Svetlana Makarovič ob zvokih izpod prstov Zlatka Kaučiča, v predstavi Horror Mundi / Groza sveta, interpretirala svoje najbolj grozljive pesmi.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kulturni dom
Petek, 7. Marec 2014
Tuaregi med nami
Ta teden so v izolski Mestni knjižnici že drugič gostili Miro Delavec Touhami in njenega soproga, Tuarega Abdela Touhamija. Tokrat sta predstavila Mirino novo knjigo »Taraut en tenere – Hči puščave«, posvečeno Tuaregom. To je prva knjiga o Tuaregih v slovenščini, razdeljena je na več poglavij, v katerih je prikazana zgodovina ene najstarejših kultur na svetu, njihov način življenja, vrednote, biseri iz zakladnice ljudskega izročila ter Mirini popotniški zapiski in razmišljanja iz dnevnika.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 4. Marec 2014
Odsevi življenjskih zgodb s sončne strani Slovenije
Včeraj smo v Mestni knjižnici Izola priredili zanimiv literarni večer s predstavitvijo knjige »Na sončni strani Slovenije« avtoric Mimi Podkrižnik in Mateje Gruden. Knjigo je izdala založba Buča v zbirki Vzporedna Slovenija, ima skoraj 200 strani in prinaša portrete 40 ustvarjalnih ljudi, ki delujejo na področju Slovenije, pa tudi v tujini.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Četrtek, 27. Februar 2014
Izola - mesto filma
Filmska kultura in vzgoja imata v Izoli velik potencial, meni minister za kulturo Uroš Grilc. Včeraj se je v Izoli srečal z županom Igorjem Kolencem ter predstavniki festivala Kino Otok in Centra za kulturo, šport in prireditve. Po Grilčevem mnenju je ministrstvo za kulturo v zadnjem času naredilo dva pomembna koraka, ki bosta tudi Izoli dala nov zagon na področju filmske kulture in vzgoje.
Primorske novice > Kultura Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]