nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 7. Junij 2012
Ulična košarka kmalu na Obali
Na Obali se bo v soboto, 16. junija 2012 zgodil prvi kvalifikacijski turnir v ulični košarki, ki se bo od 9. ure naprej odvijal na izolskem parkirišču pred Lonki. Tekmovalci se bodo pomerili v šestih starostnih kategorijah, pod koši pa se bodo »udarili« tako fantje kot dekleta. Poleg Izole bosta kvalifikacijska turnirja gostili tudi Ljubljana in Maribor, prve štiri ekipe z vsakega turnirja pa se bodo uvrstile na finalno tekmovanje za naslov državnega prvaka, ki se bo 1. julija odvijalo na Gospodarskem razstavišču v naši prestolnici.
Primorska.info > Šport Lonka
Sreda, 6. Junij 2012
Odstranili kamnite koše za odpadke
Na včerajšnji novinarski konferenci je direktor Krajinskega parka Strunjan, Marko Starman predstavil pomen pravilnega pristopa obiskovalcev pri ohranitvi reda in čistoče na tako pomembnem območju, kot je Krajinski park Strunjan.
Primorska.info > Okolje Izola
Ponedeljek, 4. Junij 2012
Izola gostila novo jadralno regato
V soboto se je pred Izolo v organizaciji jadralnega kluba MIPC odvijala še zadnja regata v spomladanskem delu Pokala Slovenije 2012 pod imenom Izola Cup 2012. Regata je bila namenjena regatno-potovalnim jadrnicem. V lahkem vetru se je na regatno polje podalo kar 25 jadrnic, ki so jadrale na privetrno-zavetrni progi.
Primorska.info > Šport Izola
Nedelja, 3. Junij 2012
Obalna kopališča v pripravah na sezono
Na kopališčih na Obali so v minulih tednih potekala vzdrževalna dela pred vstopom v poletno sezono. Ta se za nekatera od njih začenja ta konec tedna. Novosti so po navedbah upravljavcev predvsem vsebinske, torej bogatejši program in ponudba.
Primorska.info > Turizem Izola
Četrtek, 24. Maj 2012
V Izoli začetek turistične sezone s peko sardel
To soboto bodo v Izoli uradno odprli letošnjo turistično sezono, pri tem pa nameravajo še naprej promovirati ponudbo lokalnih proizvodov. Tako bodo uvedli tudi tržnico kmetijskih presežkov. Župan Igor Kolenc opozarja, da mora izolski turizem igrati na karto kakovosti in ne na količini. Letos si v Izoli kljub temu obetajo okoli 350.000 nočitev.
Primorska.info > Turizem Izola
Četrtek, 3. Maj 2012
Hudales uspešen tudi na Nizozemskem
V soboto, 28.4.2012, je v Amsterdamu potekalo mednarodno tekmovanje Dutch open 2012, ki se ga je udeležilo okrog 600 tekmovalcev in 18 držav. Med njimi je barve kluba KiT Izola zastopal mladi Jaka Hudales, ki se je pomeril tako v svoji mladinski kot tudi članski konkurenci. Po dvojni evropski kroni je Jaka Hudales minuli vikend dodal še dvojno zmago na odprtem prvenstvu Nizozemske.
Primorska.info > Šport Jaka Hudales
Četrtek, 3. Maj 2012
Izolski zdravstveni dom zoper Živčec Kalanovo še z odškodninsko tožbo
Ker nekdanja v. d. direktorice Zdravstvenega doma (ZD) Izola Gordana Živčec Kalan do konca aprila ni poravnala odškodninskega zahtevka v višini dobrih 84.000 evrov, so v ZD Izola danes zoper njo vložili tožbo.
Primorska.info > Zdravstvo Zdravstveni dom
Sreda, 2. Maj 2012
Morski datlji kljub prepovedi še vedno iskana specialiteta v gostinskih obratih na Obali
Obiskovalci gostinskih obratov na Obali še vedno povprašujejo po morskih datljih, pa tudi ponudba teh sicer zavarovanih školjk "pod mizo" še obstaja. Tako je pokazala anketa, ki so jo v okviru projekta "Morski datlji? Ne, hvala" minuli teden predstavili študentje fakultete Turistica v sodelovanju s piransko enoto Zavoda RS za varstvo narave.
Primorska.info > Turizem Izola
Sreda, 25. April 2012
Hudales na evropskem prestolu v taekwondoju
Obalni mojster borilnih veščin Jaka Hudales je na evropskem prvenstvu v taekwondoju osvojil posamični in ekipni naslov evropskega mladinskega prvaka. Minuli vikend se je v Mariboru odvijalo evropsko prvenstvo v taekwondoju po ITF verziji, kjer se je za odličja potegovalo 31 reprezentanc s stare celine s 490 predstavniki. Tam je obalne oz. slovenske barve zastopal tudi Jaka Hudales, ki je dosegel dvojno zmagoslavje.
Primorska.info > Šport Jaka Hudales
Ponedeljek, 23. April 2012
ZD Izola ovadil Gordano Živčec Kalan
Odvetniška družba Monike Mavsar je na podlagi sklepa, ki ga je 6. aprila sprejel svet zavoda Zdravstvenega doma (ZD) Izola, na Okrožno državno tožilstvo v Kopru vložila kazensko ovadbo zoper nekdanjo v.d. direktorice ZD Izola Gordano Živčec Kalan.
Primorska.info > Zdravstvo Zdravstveni dom
Četrtek, 29. Marec 2012
V izolski bolnišnici omejili obiske na vseh oddelkih
Zaradi prostorske stiske ter povečane možnosti okužb dihal ter gripi podobnih obolenj hospitaliziranih bolnikov do preklica velja omejitev obiskov na vseh oddelkih. Kot so sporočili iz izolske bolnišnice, so obiski dovoljeni le ožjim svojcem. Pri bolniku naj bo v času obiska le ena zdrava oseba, ki naj si pred vstopom v bolniško sobo in pred izhodom obvezno razkuži roke, svetujejo.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 28. Marec 2012
Tri milijone nočitev v hotelu Delfin
Hotel Delfin v Izoli, ki bo letos dopolnil 30 let delovanja, je v torek obeležil več kot tri milijone nočitev. Prireditve sta se udeležila tudi podpredsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Mirko Miklavčič in župan Izole Igor Kolenc. Tam so izžrebali trimilijontega gosta.
Primorska.info > Turizem Hotel Delfin
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]