nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 29. November 2011
Začenja se predčasno glasovanje
Volilke in volilci, ki v nedeljo ne bodo mogli na volišče, lahko od danes do četrtka med 9. in 17. uro svojo volilno pravico na predčasnih parlamentarnih volitvah udejanjijo s predčasnim glasovanjem na sedežih okrajnih volilnih komisij.
Primorske novice > Politika Izola
Četrtek, 24. November 2011
Še danes mogoče zahtevati glasovanje po pošti
Volivci, ki bodo na dan predčasnih državnozborskih volitev 4. decembra v bolnišnici, zdravilišču, domu za ostarele ali v zaporu, lahko glasujejo po pošti. Zahtevo za takšno glasovanje lahko vložijo še danes.
Primorska.info > Politika Izola
Sobota, 19. November 2011
SDS v Izoli: Ljubljana ne ve, kaj je dobro za Obalo
V četrtek, 17. novembra, se je v Manziolijevi palači v občini Izola odvijala okrogla miza na temo Gospodarski razvoj, inovativnost ter ustvarjanje novih delovnih mest. Gostje okrogle mize so bili prof.dr.Žiga Turk, profesor na univerzi v Ljubljani, nekdanji minister za razvoj v vladi RS in generalni sekretar skupine modrecev Evropskega sveta za razmislek o prihodnosti Evrope, Edi Pobega, kandidat Slovenske demokratske stranke za poslanca v občini Izola ter Nevijo Frank, predsednik Primorske regijske koordinacije SDS, ki je vodil okroglo mizo.
Primorska.info > Politika Izola
Sreda, 16. November 2011
Klokočovnik za Jankovića, IJN ne bo podprla nikogar
V stranki IJN so sporočili svojo odločitev, da uradno na predčasnih volitvah ne bodo podprli nikogar. Kot je znano bo zaradi prijateljstva in drugih vezi predsednik stranke, Dr. Tomislav Klokočovnik v Izoli podprl Zorana Jankoviča oziroma kandidatko Pozitivne Slovenije, mag. Lejla Hercegovac, dr. med., spec. ped. Stranka pa se je odločila, da bo prepustila prosto presojo svojim članom, vendar z določenimi napotki, ki so v skladu z usmeritvijo stranke.
Podpalmo.si > Politika Izola
Ponedeljek, 14. November 2011
Branko Simonovič predstavil kandidaturo za poslanca
Na četrtkovi tiskovni konferenci v Izoli je predsednik območne organizacije DeSUS, Branko Simonovič predstavil svojo kandidaturo za poslanca Državnega zbora. Kot je povedal, je bila zanj odločitev za kandidaturo dejansko preprosta, saj Slovenija in Slovenska Istra potrebuje nov zagon. Nov zagon potrebuje ne le slovensko gospodarstvo, ampak tudi socialna država.
Primorska.info > Politika Izola
Četrtek, 10. November 2011
Dušan Kumer: Na krizo nismo bili pripravljeni!
Bivša županja Izole Breda Pečan bo pri 65. letih poskušala osvojiti že svoj četrti poslanski mandat. Podporo ji je izrazil Dušan Kumer, dosedanji vodja poslanske skupine Socialnih demokratov.
Podpalmo.si > Politika Izola
Četrtek, 10. November 2011
Izola pred sodišči
Občina Izola v 169 sodnih postopkih nastopa kot tožena ali tožeča stranka. Od tega je 78 sodnih zadev, med katerimi je občina desetkrat v vlogi tožnice, 91 postopkov pred sodišči pa je izvršb, med katerimi je ena zoper občino.
Obala.net > Politika Občina Izola
Torek, 8. November 2011
Zares v Izoli predstavil socialno ekonomijo
V Izoli je lokalni odbor stranke "Zares - socialno liberalni" predstavil kandidate za poslance v Slovenski Istri. Predstavili so tudi svoj program, ki temelji na socialni ekonomiji. Med kandidati za poslanca sta poleg Franca Jurija še Etbin Tavčar, krajinski arhitekt in bivši javni uslužbenec kobilarne Lipica, ki je bil je kaznovan zaradi svojega strokovnega mnenja, ki nasprotuje politični odločitvi o širitvi golf igrišča v Lipici in Primož Bebler, ki je bil dve leti na čelu Slovenskega stalnega gledališča v Trstu.
Podpalmo.si > Politika Izola
Torek, 18. Oktober 2011
Ponovno spopad Pečan - Klokočovnik?
Predčasne volitve se bližajo in tako je znanih že nekaj imen kandidatov za poslance državnega zbora. V izoli se obeta spopad med starima tekmecema, Bredo Pečan in srčnim kirurgom, Dr. Tomislavom Klokočovnikom.
Podpalmo.si > Politika Izola
Petek, 14. Oktober 2011
Občinski svetniki potrdili rebalans proračuna za leto 2011
Na včerajšnji 3. izredni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetnice in svetniki obravnavali predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o organizaciji in delovnem področju občinske uprave Občine Izola, predlog Rebalansa proračuna Občine Izola za leto 2011 in dopis Ministrstva za okolje in prostor v zvezi z Odlokom o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za podeželje občine Izola.
Izola.info > Politika Občina Izola
Petek, 14. Oktober 2011
V izolskem občinskem svetu se nagibajo k zaostritvi pogojev za gradnjo kmetij
Izolski občinski svetniki so se na izredni seji seznanili z dopisom ministrstva za okolje, ki zahteva razveljavitev dela občinskega odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za podeželje.
Primorska.info > Politika Občina Izola
Sreda, 12. Oktober 2011
Pečanovi očitajo zlorabo, ona jo zanika
V Zdravniški zbornici Slovenije menijo, da gre pri predlogu novele zakona o zdravniški službi, ki bi nekoliko spremenila področje pridobivanja zdravniških specializacij, za "zlorabo sistema spremembe zakona za reševanje družinskega primera" prvopodpisane pod predlog, poslanke SD Brede Pečan. Slednja navedbe označuje za laž in nizkotno natolcevanje.
Primorske novice > Politika Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]