nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 29. December 2011
Slovar izolskega slenga doživel še drugi ponatis
V sredo, 28. decembra, je bila v prostorih Kluba izolskih študentov in dijakov predstavitev druge izdaje Slovarja izolskega slenga, ki razširja jezikovno zgodbo iz prve izdaje. Slovar sta ustvarila Erik Toth in Mirna Buić s pomočjo lektorice Ane Cukjati. Za ilustracije sta poskrbela Martina Ljubič in Bojan Planinc. Teh sicer v prvi izdaji ni bilo.
Podpalmo.si > Kultura Izola
Petek, 23. December 2011
Radio Center obdaroval otroke izolske bolnišnice
Radio Center je v sklopu prireditve Sladka Istra prodajal slaščice, izkupiček pa je namenil otroškemu oddelku izolske bolnišnice. V tem predprazničnem obdobju sta male nadebudneže v bolnišnici obiskala tudi Polona Požgan in Sašo Papp, med otroci priljubljena radijska voditelja.
Podpalmo.si > Družba Splošna bolnišnica
Torek, 20. December 2011
Prednovoletni žur poživil Ljubljansko ulico
Vreme je bilo minuli teden muhasto in deževno, v soboto pa se je le prikazalo sonce. Tudi to je spodbudilo sprehajalce, da so obiskali Izolo in Ljbljansko ulico, kjer je za dobro vzdušje poskrbela ekipa Radia Capris.
Podpalmo.si > Družba Ljubljanska
Ponedeljek, 19. December 2011
Na seji v Izoli so svetniki poslušali pravljice
Na četrtkovi izolski občinski seji je Marina Hrs uvodoma povedala pravljico o Zlatolasu. Tako so na seji simbolično obeležili Pravljični festival. Svetniki so sejali pozno v noč tudi o poročilu NO, Javnem podjetju Komunala Izola, prodaji parcel in ostalem...
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Sreda, 14. December 2011
Bruno in Giordano se bosta predstavila tudi v Izoli
Za devetimi gorami in devetimi vodami živita literata, humorista, člana glasbene skupine RižiBiži in vsakodnevna gosta v oddaji Kikiriki na Radiu Capris – Bruno in Giordano. Deveta pa bo tudi uprizoritev njune najbolj gledane gledališke predstave Bruno in Giordano v kvizu Lepo je biti star, in sicer v petek, 16. decembra, v Kulturnem domu v Izoli.
Podpalmo.si > Kultura Kulturni dom
Torek, 13. December 2011
Košček Lipice v Izoli
Kljub deževnemu vremenu je kar nekaj dnevnih in nočnih obiskovalcev ta konec tedna obiskalo Izolo. Če je odrasle zanimalo ogled sejma starin in stand up komedije, so najmlajše očarali lipicanci. Praznični december v Izoli nudi vsak dan do 30. decembra v popoldanskem času praznično vzdušje na Ljubljanski ulici.
Podpalmo.si > Družba Izola
Ponedeljek, 5. December 2011
Župan Kolenc nasprotuje selitvi prehospitalne enote
Župan Občine Izola, mag. Igor Kolenc ostro nasprotuje selitvi prehospitalne enote iz prostorov ob Splošni bolnišnici Izola v prostore Zdravstvenega doma Koper, saj selitev ni utemeljena.
Podpalmo.si > Zdravstvo Občina Izola
Četrtek, 1. December 2011
Izola še ne gre v pravo smer
V izolskem odboru Oljke menimo, da je po zaključenem prvem letu županovanja Igorja Kolenca, ki smo ga še pred izvolitvijo podprli, potrebno pregledati bilanco opravljenega dela in na novo zastaviti vrsto odprtih točk. V Oljki namreč nismo povsem zadovoljni z napredki na številnih področjih, ki niso zagnana v taki meri, da bi v Izoli naredili še kako potreben razvojni preboj.
Podpalmo.si > Politika Izola
Ponedeljek, 28. November 2011
Tudi ladja zapustila Izolo!
V Izoli so po več letih le uspeli prodati potniški ro ro trajekt dolžine 143, ki sprejme 1000 potnikov. V ladjedelnici Izola je bil zasidran od julija 2004, med tem časom pa je bil kar trikrat preprodan. Ladjo so prodali na dražbi sodišča za 1.050.000 evrov
Podpalmo.si > Okolje Izola
Sreda, 23. November 2011
V zdravstvu kljub krizi primanjkuje kadrov
V torek je bila v prostorih palače Manzioli v Izoli okrogla miza o zdravstvu, ki v zaostrenih pogojih v času krize ima vse večje težave s financiranjem zdravstvenih storitev. Na okrogli mizi so sodelovali Jani Dernič, dr. med. spec. Pulmologije, direktor SB Izola, Evgenij Komljanec, dr.dent.med., spec. čeljustne i., direktor ZD Izola in Tihomir Pešič, dr. med., spec. druž. med.
Podpalmo.si > Zdravstvo Manziolijeva palača
Sreda, 16. November 2011
Klokočovnik za Jankovića, IJN ne bo podprla nikogar
V stranki IJN so sporočili svojo odločitev, da uradno na predčasnih volitvah ne bodo podprli nikogar. Kot je znano bo zaradi prijateljstva in drugih vezi predsednik stranke, Dr. Tomislav Klokočovnik v Izoli podprl Zorana Jankoviča oziroma kandidatko Pozitivne Slovenije, mag. Lejla Hercegovac, dr. med., spec. ped. Stranka pa se je odločila, da bo prepustila prosto presojo svojim članom, vendar z določenimi napotki, ki so v skladu z usmeritvijo stranke.
Podpalmo.si > Politika Izola
Četrtek, 10. November 2011
Dušan Kumer: Na krizo nismo bili pripravljeni!
Bivša županja Izole Breda Pečan bo pri 65. letih poskušala osvojiti že svoj četrti poslanski mandat. Podporo ji je izrazil Dušan Kumer, dosedanji vodja poslanske skupine Socialnih demokratov.
Podpalmo.si > Politika Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]