nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 26. November 2015
Z Malije v Ligo prvakov
Kaja Turk je mlada odbojkarica z Malije, ki se ji je letošnje poletje življenje še kako pospešilo. Zaradi dobrih iger v univerzitetni odojkarski ligi so jo namreč povabili v enega izmed dveh najboljših odbojkarskih klubov v državi, ki letošnjo sezono nastopa tudi v Ligi prvakov. 21-letnica pa ni le dobra odbojkarica, temveč tudi smučarska učiteljica in študentka psihologije.
Regional Obala > Šport Izola
Ponedeljek, 23. November 2015
V Jagodju dokončali krožišče
Delavci Cestnega podjetja Koper so zaključili s preobrazbo krožišča v Jagodju iz začasnega v trajno. Medtem pa še vedno ni stekla gradnja krožišča na Industrijski cesti, kjer izolska občina ni imela ustreznega gradbenega dovoljenja.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 18. November 2015
Policisti prijeli 22-letna Izolana
Rop, ki se je zgodil v noči na nedeljo, sta izvedla Izolana, oba stara 22 let. Do ropa je prišlo ob 00.27. Mladeniča sta poklicala policiste in povedala, da sta ju napadla neznanca, ki sta z uporabo sile od njiju zahtevala denar. Ukradla sta jima 50 evrov ter denarnico z osebnimi dokumenti in bančnimi karticami.
Regional Obala > Kronika Izola
Sreda, 18. November 2015
Obalo bi uredili v rekreativno-turistične namene
Sestanek na ministrstvu za infrastrukturo, ki se ga je minuli teden udeležil koprski župan Boris Popovič, je slednjega tako razočaral, da je v ponedeljek napovedal vrnitev obalne ceste med Koprom in Izolo državi. Meni namreč, da brez lokalnih vinjet ceste ob morju nima smisla preurejati v enosmerno oziroma bi to privedlo do kolon vozil čez Markovec. Na ministrstvu stvari mirijo in pravijo, da je minister dejal, da lokalnih vinjet ne bo letos, optimistični očitno ostajajo tudi v izolski občini.
Regional Obala > Okolje Izola
Petek, 13. November 2015
Bužekijanove nepremičnine na polovično ceno
Na včerajšnjo sodno dražbo ni prišel nihče, ki bi se zanimal za šest zemjišč in rastlinjakov Edija Bužekijana. Gre za nepremičnine, na katere je vpisana hipoteka, tokrat so jih prodajali po izklicni ceni 296.540 evrov, na naslednji dražbi pa se bo znesek prepolovi.
Regional Obala > Družba Izola
Torek, 10. November 2015
Bo piranska občina uslišala krajane?
Po poletni turistični sezoni zavlada na Obali nekakšno zatišje pred težavami, ki sicer lokalno prebivalstvo pestijo v toplejšem delu leta. Kar pa ne pomeni, da te težave izginejo ali da se naslednjo sezono spet ne pojavijo, temveč le, da pozimi potihnejo. Bodisi zato, ker niso tako opazne, bodisi ker takrat za njih ni pravega interesa.
Regional Obala > Okolje Izola
Četrtek, 5. November 2015
V izolskem Art kinu Odeon na ogled finalisti za nagrado lux
V Art kinu Odeon v Izoli se bodo danes začeli Filmski dnevi lux, v okviru katerih tudi v Sloveniji prikažejo tri finaliste za filmsko nagrado lux, ki jo vsako leto podeljuje Evropski parlament. V ožji izbor so se tokrat uvrstile koprodukcije Sredozemlje, Mustang in Učna ura. V Izoli jih bodo brezplačno predvajali danes, v petek in soboto.
Regional Obala > Kultura Kino Odeon
Četrtek, 5. November 2015
Zaradi dolgov prodajajo Bužekijanove nepremičnine
Čez teden dni bodo na piranskem okrajnem sodišču dražili nepremičnine Edija Bužekijana, bolj kot primorskega kmetovalca znanega zaradi gradnje posestva Mala Seva nad strunjansko dolino, s katerim povezujejo tudi Miro Senico. Na dražbi bodo prodajali šest nepremičnin v kompletu, gre pa za izvršbe zaradi dolgov.
Regional Obala > Družba Izola
Sobota, 31. Oktober 2015
Tujerodni rak napada Tržaški zaliv
V Tržaškem zalivu so našli velikega modrega raka, ki sicer domuje na atlantskih obalah Amerike. Je velik, robusten in agresiven in ubija določene vrste, a ne predstavlja grožnje tukajšnjemu ekosistemu. Da ni vse tako črno, je "veliki modri" namreč odličen na krožniku.
Regional Obala > Okolje Izola
Petek, 30. Oktober 2015
Izolani so se predstavili na Dunaju
Preteklo sredo in četrtek se je na specializiranem sejmu BTB pri Dunaju z bogato turistično ponudbo predstavilo tudi Turistično združenje Izola.
Regional Obala > Turizem Izola
Četrtek, 29. Oktober 2015
Kdo bo kaznoval nedovoljeno oglaševanje?
Dober mesec je že tega, kar smo mediji opozorili na nedovoljeno postavljene velike oglaševalske panoje nad vhodom v predor Markovec z izolske strani. Tako imenovani jumbo plakati sicer stojijo na zasebnem zemljišču, a izolski odlok tam plakatiranje izrecno prepoveduje. Ker občinski inšpektorat tam nima pooblastil, se je pojavilo vprašanje, katera inšpekcija ima sploh pristojnosti za izdajanje sankcij v tem primeru.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 28. Oktober 2015
V Jagodju plača država, na Industrijski kup zapletov
Urejanje krožišča na Industrijski cesti v Izoli stojijo že tri mesece. Krožišče, ki bi moralo biti po obljubah župana Igorja Kolenca končano že v septembru, zaradi tegaše vedno ni pretočno kot bi moralo biti. Inšpekcija je dela ustavila, ker niso bila v skladu z gradbenim dovoljenjem. Se pa danes končno začenja sanacija krožišča v Jagodju, za katerega bo večino denarja prispevala država, nekaj tisočakov pa bo morala odšteti tudi izolska občina.
Regional Obala > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]