nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Splošna bolnišnica Izola

Sobota, 22. December 2012
Izolska bolnišnica s skoraj 2 milijoni evrov izgube
Splošna bolnišnica Izola (SBI) bo leto predvidoma zaključila z 1,9 milijona evrov izgube. Svet zavoda bolnišnice je na petkovi seji obravnaval rebalans finančnega načrta in se seznanil s sanacijskimi ukrepi. Stališče sveta zavoda je, da bodo za doseganje uravnoteženega poslovanja nujni rigorozni ukrepi, je za STA povedala predsednica Janja Pavšič.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 11. December 2012
Ovirana tudi pot do bolnišnice
Izola. Tolikšnega števila zaradi zdrsov niso vajeni. Statistike odstopanja od "običajnih razmer" v izolski bolnišnici niso naredili, po direktorjevih besedah pa so obravnavali 31 bolnikov, od tega so jih 25 oskrbeli ambulantno – deset od teh je utrpelo zlom. Pet bolnikov pa so hospitalizirali in operirali.
Žurnal > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 5. December 2012
Ljubitelji vina podarili 11.000 evrov za pediatričnemu oddelku SBI
Včeraj se je v Hiši refoška odvila že štirinajsta dobrodelna licitacija barikov. Svojim zvestim kupcem so v pokušino ponudili 12 vzorcev izjemnih vin letnikov 2011 in 2012. Dobrodelno noto so v kleti Vinakoper pričeli pisati leta 1999 in vse od takrat dalje z ljubitelji vin pišejo zgodbo dobrodelnosti. Tudi letos so se kupci potegovali za 12 barik sodčkov vina dveh letnikov, tekočega 2012 in izjemnega 2011.
Podpalmo.si > Družba Splošna bolnišnica
Torek, 4. December 2012
“Ni vse v robotiki, pomembna je človečnost”
Konec novembra se je pred tremi desetletji kirurški oddelek izolske splošne bolnišnice (SBI) iz starega mesta Izola kot prvi bolnišnični oddelek preselil v tedaj novogradnjo - A trakt bolnišnice na hribu. Ta pomembni dogodek so obeležili minuli petek v prisotnosti zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja, ki je v SBI tudi sam delal vrsto let.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 24. Oktober 2012
Svet izolske bolnišnice tudi o poročilu glede energetske sanacije
Svet Splošne bolnišnice Izola (SBI) se bo danes sestal na izredni seji. Na njej bo v ospredju poročilo upravnega nadzora glede izvedbe energetske sanacije bolnišnice in odgovori vodstva bolnišnice nanj. Neuradno naj bi upravni nadzor pri projektu, ki je prejel preko šest milijonov evrov evropskih sredstev, ugotovil večje nepravilnosti.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 15. Oktober 2012
IntegrAid: Nujna medicinska pomoč na čezmejnem območju
Splošna bolnišnica Izola (SBI) s partnerji v okviru projekta IntegrAid poglablja sodelovanje pri zagotavljanju urgentne medicinske pomoči na območju med Slovenijo in Italijo. Projekt, ki poteka že drugo leto, bo pripeljal do integriranih ukrepov za zagotovitev optimalne oskrbe življenjsko ogroženih pacientov na čezmejnem področju.
Izola.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 10. Oktober 2012
Z energetsko sanacijo bodo letno privarčevali pol milijona evrov
V Splošni bolnišnici Izola so včeraj slovesno odprli energetsko prenovljene prostore. S tem bodo po besedah ministra Tomaža Gantarja privarčevali 30 odstotkov pri stroških energentov oziroma okoli pol milijona evrov letno.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 9. Oktober 2012
Bo Pavletič spet delal v SBI?
Poročilo upravnega nadzora o energetski sanaciji izolske bolnišnice (SBI) je svet SBI prejel prepozno, zato bo o tem razpravljal prihodnji teden. Glede izredne odpovedi službe računovodji Andreju Pavletiču pa svet od direktorja Derniča zahteva, naj pridobi pravno mnenje, ali bi SBI to tožbo dobila ali pa naj se z njim poravna in ga znova zaposli.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 8. Oktober 2012
Študentje bodo častili kri
V tem tednu bo potekala jesenska vseslovenska študentska krvodajalska akcija, ki jo organizirajo študentske organizacije in klubi po Sloveniji. rvodajalska akcija bo na Primorskem potekala v torek, 9. oktobra in v sredo, 10. oktobra 2012 dopoldan na centru za transfuzijsko dejavnost Splošne bolnišnice Izola.
Primorska.info > Družba Splošna bolnišnica
Torek, 11. September 2012
Energetska sanacija pri koncu
Energetska sanacija Splošne bolnišnice Izola se končuje. V okviru dobrih devet milijonov evrov vrednega projekta so zamenjali vse steklene površine, izolirali betonske površine in streho. Ta teden bodo končana gradbena dela in opravljena primopredaja, dela na inštalacijah bodo pri koncu do 25. septembra, je za STA potrdil direktor Jani Dernič.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Nedelja, 9. September 2012
Izolska bolnišnica blizu insolventnosti?
Direktor Splošne bolnišnice Izola Jani Dernič je v ponedeljek odpovedal delovno razmerje vodji finančno-računovodskega odseka bolnišnice Andreju Pavletiču. Finančnik Andrej Pavletič je za Delo povedal, da je dobil odpoved delovnega razmerja iz treh razlogov - ker naj bi poslal napačne poslovne podatke nepooblaščenim (direktorju Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije Samu Fakinu), ker naj bi v svojih poročilih zapisal, da je v bolnišnici potreben "krizni menedžment"...
Žurnal > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 22. Avgust 2012
Aver: Poleg pomoči ministrstva nujni tudi skrajni ukrepi
Z marcem 2012 je bil ZZZS, zaradi slabe finančne situacije, prisiljen znižati za 7 odstotkov akontacije vsem izvajalcem zdravstvenih storitev. Znižanje velja do preklica in za Splošno bolnišnico Izola (SB Izola) pomeni za okrog 160 tisoč evrov nižje prilive na mesec, kar še dodatno poslabšuje likvidnostni položaj zavoda in tudi zato se nadaljuje rast dolga do dobaviteljev za okrog 160 tisoč evrov na mesec in znaša danes čez 6 milijonov evrov.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]