nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Mestna knjižnica Izola

Sreda, 18. September 2013
Freske so še vedno in
V soboto 14. septembra je v arheološkem parku Simonov zaliv, nedaleč stran od eminentne diplomatske regate, potekala delavnica izdelovanja antičnih fresk. Delavnico je vodil likovnik in freskant Hari Vidović, doma iz Roča v Istri. Freska (iz italijanščine al fresco, na sveže) je oblika slikarstva, pri kateri se barve nanesejo na svež omet, s katerim se neizbrisno zlijejo in slika ostane na zidu.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica | Arheološki park
Sreda, 10. Julij 2013
Poleti do novih znanj in spoznanj
Bi radi brezplačno dopisovali po internetu z družinskimi člani in prijatelji, ki so daleč proč pa ne znate uporabljati elektronske pošte? Bi se radi brezplačno naučili urejati svoje digitalne fotografije s pomočjo preprostega računalniškega programa? Odhajate na počitnice v tujino in bi se radi brezplačno naučili vsaj nekaj osnovnih fraz tujega jezika?
Izola.info > Izobraževanje Mestna knjižnica
Petek, 21. Junij 2013
Tudi izolska knjižnica ponuja dostop do brezplačnih elektronskih knjig
Člani izolske Mestne knjižnice lahko po novem preko storitve EbscoHost izbirajo med skoraj 27.000 izbranimi e-knjigami v angleškem jeziku iz različnih področij. E-knjige lahko uporabniki prebirajo »online« (neposredno preko podatkovne zbirke EBSCOhost), izbrane e-knjige pa si lahko bralci prenesejo tudi na svoj računalnik ali drugo mobilno napravo in jo kasneje prebirajo tudi brez spletne povezave.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 22. Maj 2013
Razstava Oranžnih zmajčkov
Ob vhodu v Mestno knjižnico Izola svoja likovna dela razstavljajo malčki iz skupine Aquilone Arancione oziroma »Oranžnih zmajčkov« iz vrtca L'Aquilone iz Izole. Dela so nastala na podlagi prebranih pravljic, ki so jih malčki poslušali ob dnevih knjige v izolski mestni knjižnici.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 21. Maj 2013
V knižnici so izdelovali antični nakit
Z nakitom si je človek že v pradavnini krasil telo, lase, obleko, obutev v želji, da bo lepši, poseben, opazen in sprejet. Nakit lahko predstavlja statusni simbol osebe in družbe. Za marsikoga je imel in lahko še vedno ima magični pomen, ker verjame, da ga lahko varuje pred raznimi nevarnostmi in ga nosi kot talisman sreče, čuvaja zdravja in ob obredih.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Ponedeljek, 20. Maj 2013
Kaj se skriva v San Simonu?
V četrtek 9. maja je v izolski mestni knjižnici, v okviru dogajanj Borze znanja Izola in v sodelovanju z Univerzo na Primorskem – Znanstveno raziskovalnim središčem, Inštitutom za dediščino Sredozemlja, potekalo tretje v sklopu štirih arheoloških predavanj, ki letošnjo pomlad potekajo kot teoretična podpora arheološkim mozaičnim in kamnoseškim delavnicam ter delavnicam izdelovanja antičnega mozaika.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica | Arheološki park
Sreda, 8. Maj 2013
V Mestno knjižnico so se naselile punčke iz cunj
V vitrini ustvarjalnosti v Mestni knjižnici Izola bodo do 17. maja na ogled ročno sešite punčke iz cunj, ki so jih izdelale dijakinje 3. letnika Srednje šole Izola, smer predšolska vzgoja. Razstava se je za javnost odprla v ponedeljek, 6. maja, spremljal jo je kratek kulturni program in pogostitev, ki so jo pripravili dijaki iz Srednje gostinske šole Izola.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 23. April 2013
Pričenja se bralni projekt Primorci beremo 2013
Na svetovni dan knjige, 23. aprila, se začenja letošnji projekt »Primorci beremo«. V bralnem projektu sodeluje devet primorskih knjižnic, med katerimi je tudi Mestna knjižnica Izola. Posebnost in edinstvenost projekta v zadnjih letih je branje izključno slovenskega leposlovja, tako sodobnih kot klasičnih slovenskih avtorjev. Gre za najširši projekt spodbujanja bralne kulture med odraslimi v Sloveniji.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Ponedeljek, 22. April 2013
V izolski knjižnici so se vrnili v čas antike
V četrtek 18. aprila je v izolski mestni knjižnici, v okviru dogajanj Borze znanja Izola in v sodelovanju z Univerzo na Primorskem – Znanstveno raziskovalnim središčem, Inštitutom za dediščino Sredozemlja, potekalo drugo v sklopu štirih arheoloških predavanj, ki letošnjo pomlad potekajo kot teoretična podpora arheološkim mozaičnim in kamnoseškim delavnicam ter delavnicam izdelovanja antičnega mozaika, ki se že vrsto let izvajajo v Mestni knjižnici Izola, zlasti pa v arheološkem parku Simonov zaliv.
Izola.info > Izobraževanje > Fotoreportaža Mestna knjižnica
Torek, 16. April 2013
Vinograd je slika vinogradnika in vinarja
Gost 66. Večernega klepeta z Zanimivimi Izolani v izolski Mestni knjižnici je bil Bruno Zaro, vinar in vinogradnik, »Isolano a più non posso«, s koreninami družinskega drevesa, ki segajo v daljno leto 1348. V pogovoru z Natašo Benčič, novinarko Radia Koper-Capodistria, je naš 66. večerni klepetavec razkril, da vinska trta dolga leta ni bila njegova prioriteta v življenju, pač pa vse drugo, sprava košarka, potem dolgih 26 let delo na carini.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica | Nataša Benčič
Sreda, 10. April 2013
Kvačkanje v Mestni knjižnici Izola
V Mestni knjižnici Izola imamo v vitrini ustvarjalnosti novo razstavo: uporabne in okrasne predmete v prostem času kvačka Izolanka Tamara Mikin, naša zvesta bralka, ki se vsako leto udeleži tudi bralne akcije Primorci beremo.
Podpalmo.si > Družba Mestna knjižnica
Četrtek, 4. April 2013
Tuaregi, puščavsko ljudstvo
Jutri, v petek 5. aprila ob 19. uri bodo v izolski Mestni knjižnici v okviru potopisnega predavanja o afriškem nomadskem ljudstvu Tuaregi gostili Miro Delavec, profesorico slovenskega jezika in kulture v Nemčiji. Skupaj s prijateljem Tuaregom Abdelkaderjem Touhamijem - Kakelom, ki je na obisku v Sloveniji, nam bo Mira predstavila življenje tega nomadskega ljudstva.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]