nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 13. Junij 2011
Eksotična borza znanja v Izoli
Organizator Mestna knjižnica Izola - Borza znanja Izola se je letos že drugič zapovrstjo predstavila na sejmu znanja na Lonki v Izoli. Sejem znanja je izobraževalno ustvarjalni dogodek, na katerem se širši javnosti predstavijo člani borz znanja iz cele Slovenije.
Obala.net > Izobraževanje Mestna knjižnica | Lonka
Ponedeljek, 13. Junij 2011
Sprejem nagrajenih izolskih otrok
V petek ob 13. uri je bil v prostorih picerije hotela Delfin sprejem učencev 3. razreda OŠ Dante Alighieri, ki je zmagal na natečaju FIRMA TV. Videospot so posneli v italijanskem in slovenskem jeziku. Otroke in učiteljici je sprejel in pogostil direktor Hotela ZDUS Delfin, Branko Simonovič. 11 nagrajenih otrok je tako uživalo še ob slastni pici in se odžejalo z ledenim čajem, vodo in sadnim sokom.
Podpalmo.si > Izobraževanje OŠ Dante Alighieri | Hotel Delfin
Petek, 10. Junij 2011
Osnovne šole bodo lahko sprejele vse otroke, vrtca pa ne
Dvomov ni več. Če bi v izolski vrtec Mavrica v novem šolskem letu želeli vključiti vse otroke, ki so jih starši pravočasno vpisali (do konca marca), bi potrebovali kar šest novih oddelkov. Župan Igor Kolenc se je odločil za štiri.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
Sobota, 28. Maj 2011
Izolski šolarji so spoznavali pomen varnosti v cestnem prometu
Na preventivni akciji Zapelji me varno, ki so jo v Izoli skupaj organizirali Občina Izola, Policijska uprava Koper, AMZS, Gasilska brigada Koper, Reševalci slovenske Istre in Center Jereb d.o.o. so izolski šolarji nadgradili svoje znanje o varnosti v cestnem prometu s pomočjo najsodobnejših naprav za preizkus varnosti, profesionalni inštruktorji pa so izvajali zanimive prikaze varne vožnje.
Izola.info > Izobraževanje > Fotoreportaža OŠ Vojke Šmuc
Ponedeljek, 23. Maj 2011
Preventivna akcija Zapelji me varno za večjo varnost v prometu
V petek, 27. maja 2011, bo na zunanjih igriščih Osnovne šole Vojke Šmuc v Izoli potekala preventivna akcija Zapelji me varno, ki jo skupaj organizirajo Občina Izola, Policijska uprava Koper, AMZS, Gasilska brigada Koper, Reševalci slovenske Istre in Center Jereb d.o.o. za večjo varnost vseh udeležencev v prometu, predvsem pa najmlajših.
Izola.info > Izobraževanje OŠ Vojke Šmuc
Torek, 10. Maj 2011
KIŠD z novo ekipo
Nov predsednik KIŠD-ja je Rok Jurman, ki ima tudi svojo ekipo in stavi na dober duh, ki vlada v »klapi«, izvoljeni so bili tudi nadzorniki študentske organizacije in pred dnevi so že imeli ustanovno sejo na kateri so določili smernice za bodoče delovanje izolskega študentskega kluba. Jurman je bil na ponovljenih študentskih volitvah edini kandidat za funkcijo predsednika kluba.
Podpalmo.si > Izobraževanje KIŠD
Četrtek, 21. April 2011
Več kot tisoč novih
Vpisi v vrtce. Največja stiska v izolskih vrtcih, kjer je preveč 129 otrok. V vseh treh obalnih občinah je za prvi vpis v vrtce letos prispelo 1.092 vlog, od tega 678 v Kopru, 283 v Izoli in 131 v Piranu. V izolski občini je po prvih podatkih 129 otrok več, kot je prostih mest. Da bi sprejeli vse, bi morali v vrtcu Mavrica septembra odpreti šest novih oddelkov.
Žurnal > Izobraževanje Izola
Četrtek, 24. Marec 2011
Slikanje na svilo: nepopolnost zanimiva
"S tehniko batika sem prišla v stik v začetku 90. let, ko sem bila na izpopolnjevanju na Švedskem, torej se s tem ukvarjam že kakšnih 20 let," pravi Janja Sever, po poklicu sicer arhitektka, ki je tečaje batika vodila že v Ljubljani, na univerzi za tretje življenjsko obdobje.
Žurnal > Izobraževanje Izola
Torek, 15. Marec 2011
V štipendijski sklad primorske univerze tudi občine slovenske Istre
Občine Koper, Izola in Piran so se z današnjim slavnostnim podpisom sporazumov o sodelovanju v Štipendijskem skladu Univerze na Primorskem (UP) pridružile dosedanjim 22 ustanoviteljem. Rektor primorske univerze Rado Bohinc je ob tem poudaril, da bi morala država del denarja za štipendiranje prenesti na univerze, ki študente tudi najbolje poznajo.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
Ponedeljek, 7. Marec 2011
Nove cene izolskih vrtcev: v Mavrici nekoliko cenejše
V izolskih vrtcih Mavrica in L' aquilone so predlagali nove cene programov, ki jih je s sklepom potrdil tudi župan Igor Kolenc. Novih izračunov bodo najbolj veseli starši predšolskih otrok (drugo starostno obdobje), ki obiskujejo vrtec s slovenskim učnim jezikom, saj je tamkajšnji program od začetka tega meseca cenejši za 13 evrov.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
Torek, 15. Februar 2011
Volitve na KIŠD razveljavljene, izolski študenti razdeljeni
V petek 11. februarja je bila skupščina Kluba izolskih študentov in dijakov na kateri bi morali poleg pregleda lanskoletnega poslovanja imenovati tudi novo vodstvo. Na skupščini se je zbralo približno 40 študentov, ki so bili že pripravljeni da z volilnimi lističi potrdijo novega predsednika. Volitve so bile zaradi nepravilnosti razveljavljene.
Podpalmo.si > Izobraževanje KIŠD
Četrtek, 3. Februar 2011
Mladi kuharji iz Izole in iz Marezig gredo jeseni v Čatež
Kuharski ekipi OŠ Vojke Šmuc iz Izole in OŠ Ivana Babiča - Jagra iz Marezig sta si včeraj v Izoli zagotovili nastop na finalnem tekmovanju za Zlato kuhalnico, ki bo oktobra v Čatežu.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]