nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Gradnja predora Markovec

Četrtek, 12. Maj 2011
Predor Markovec gradijo le na izolski strani
Kljub temu, da dela pri gradnji predora Markovec že pošteno zamujajo prvotno dogovorjeni (pogodbeni) rok, gradnja predora na hitri obalni cesti med Koprom in Izolo poteka s polovično hitrostjo. Na izolski strani so podizvajalci slovaške Skanske sredi marca ponovno poprijeli za delo, na koprski strani predora pa se Alpine Bau zapleta v pogajanja s predstavniki prebivalcev o uporabi drugačne tehnologije od tiste, ki je bila določena v uredbi o lokacijskem načrtu za ta predor.
Delo > Okolje Izola
Četrtek, 17. Marec 2011
Konec zastoja v predoru
Markovec. Do dogovora z občino bodo material vozili na Železni most in soline. Včeraj so delavci Skanske, podizvajalca pri gradnji predora Markovec, vendarle začeli dela na izolski strani predora. Kot so nam povedali v Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars), so zadnje dni potekale intenzivne operativne priprave na izkopna dela, izvajalec pa bo intenziteto del v prihodnjih dneh postopno povečeval.
Žurnal > Okolje Izola
Sreda, 16. Marec 2011
Na izolski strani predora Markovec so končno začeli delati
Potem ko so se v minulih dneh pripravljali na dela v predoru Markovec, je avstrijski Alpine Bau danes začel z gradbenimi deli na izolski strani gradbišča na hitri cesti Koper-Izola, so sporočili iz Darsa. Kot so dodali, bo izvajalec del v prihodnjih dneh delal bolj intenzivno.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 15. Marec 2011
Kdaj se bo nadaljevala gradnja predora Markovec?
V zvezi z izdajo dovolilnic za uporabo občinskih cest, s katero bi lahko stekla dela v predoru Markovec, so z izolske občine posredovali svoje stališče in zdaj pričakujejo dokončni odgovor družbe Alpine Bau, je dejal župan Igor Kolenc. Kot je poudaril, so s ponudbo 1000 dovolilnic že pokazali dobro voljo, sam pa se sprašuje, kaj lahko še naredijo.
Podpalmo.si > Okolje Izola
Ponedeljek, 14. Marec 2011
Predor Markovec: dela bodo najbrž stekla, ker so poiskali novo deponijo
Izolski župan Igor Kolenc terja od novega graditelja predora Markovec, Alpine Bau, da za prevoze izkopane zemlje do deponije Šared plača za tako imenovano čezmerno uporabo občinskih cest. Alpine Bau se zdi znesek previsok, Darsu, kot kaže, tudi. Gradnja predora tako stoji, a po neuradnih informacijah ne bo več dolgo.
Primorske novice > Okolje Občina Izola
Četrtek, 10. Marec 2011
Gradnja predora Markovec še kar stoji
Vprašanje, kdaj bo Alpine Bau nadaljeval z vrtanjem predora Markovec in se še pred tem rešil izkopane zemlje, ki jo je ob predorskih ceveh pustilo Cestno podjetje Maribor (CPM), je še vedno brez odgovora. Z izolsko občino se namreč še niso uspeli dogovoriti glede plačila za čezmerno uporabo 5,6 kilometra občinskih cest.
Primorske novice > Okolje Šared | Občina Izola
Petek, 4. Marec 2011
Izolska občina od Alpine Bau ni dobila podpisane pogodbe
Ker izolska občina še ni izdala začasnih dovolilnic za čezmerno uporabo občinskih cest, dela na predoru Markovec z izolske strani še niso stekla. A na občini pravijo, da gre za izsiljevanje s strani izvajalcev del v predoru Markovec, ki bi radi dobili dovolilnice zastonj.
Primorska.info > Okolje Občina Izola
Torek, 1. Marec 2011
Gradnja predora še ne bo stekla
Izola. “Dela se bodo intenzivneje začela, ko bo rešeno vprašanje v zvezi z dovoljenji za čezmerno uporabo občinskih cest in prekoračitve dovoljene skupne mase,” nam je včeraj dejal Marjan Koler iz Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars).
Žurnal > Okolje Izola
Petek, 11. Februar 2011
Predor Markovec bodo začeli graditi čez teden ali dva
Aktivnosti za oživitev gradbišča predora Markovec na hitri cesti med Koprom in Izolo bodo znova stekle v začetku prihodnjega tedna, dela pa se bodo s polnimi zmogljivostmi nadaljevala v tednu ali dveh. Tako je avstrijska gradbena družba Alpine Bau zagotovila Družbi za avtoceste v RS (Dars), ki je naročnik del.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 19. Januar 2011
Gradnjo predora Markovec naj bi nadaljevali v kratkem
Avstrijska družba Alpine Bau naj bi v nekaj tednih začela z deli na predoru Markovec, je predstavnikom krajevne skupnosti Žusterna na sinočnem sestanku zagotovila predsednica uprave Darsa Mateja Duhovnik.
Primorska.info > Okolje Izola
Petek, 14. Januar 2011
Alpine Bau bo nadaljeval z izgradnjo predora Markovec
Avstrijska družba Alpine Bau, ki je partner Cestnemu podjetju Maribor (CPM) v konzorciju za izgradnjo predora Markovec, je včeraj obvestilo Družbo za avtocesto v RS (Dars), da bo nadaljevalo z deli za izgradnjo predora, je včeraj v oddaji Pogledi Slovenije na Televiziji Slovenija povedala predsednica uprave Darsa Mateja Duhovnik.
Primorska.info > Okolje Izola
Ponedeljek, 3. Januar 2011
Dars se pogovarja za nadaljevanje projekta Markovec
Potem ko je bil konec minulega tedna vložen predlog za prisilno poravnavo Cestnega podjetja Maribor (CPM), ni jasno, kaj to pomeni za gradnjo predora Markovec na hitro cesti Koper - Izola.
Primorska.info > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]