nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 2. November 2015
“Konkurenca v finnu je vse bolj brutalna”
Že minulo nedeljo je na prizorišče svetovnega prvenstva razreda finn, ki bo konec novembra na Novi Zelandiji, odpotoval izolski jadralec Vasilij Žbogar. Letos je že osvojil srebrno medaljo na evropskem prvenstvu, odličja si želi tudi na SP. Priprave pred prvenstvom so potekale po načrtih, nekoliko ga skrbi le poletni izpad treningov, ko je moral dva meseca in pol počivati zaradi poškodbe.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Sreda, 21. Oktober 2015
Razveselil Slovenijo, sebe in ženo
Izolski odbojkarski bombarder Mitja Gasparini ob vrnitvvi v domovino na brniškem letališču, kljub utrujenosti ni skrival veselja po zgodovinskem evropskem srebru slovenske odbojkarske reprezentance. “Takoj po finalni tekmi sem dejal, da se niti ne zavedam, kaj nam je uspelo, vem pa, da smo dosegli nekaj velikega. Res se je lepo vrniti domov in proslaviti takšen uspeh z najbližjimi in navijači,” je pojasnil 31-letni Izolan.
Primorske novice > Šport Izola
Torek, 20. Oktober 2015
Gasparinija pričakali v krožišču
Odbojkarja Mitjo Gasparinija, ki se je včeraj s srebrno medaljo po sprejemu reprezentance na Brniku in v Ljubljani vrnil v domačo Izolo, so domačini in prijatelji pričakali kar v krožišču. Oglejte si video!
Primorske novice > Šport Izola
Torek, 20. Oktober 2015
Mitja Gasparini je naš ponos
Slovenski odbojkarji so včeraj poskrbeli za pravo evforijo. Že na Brniku so jih pričakali številni navijači, na Kongresnem trgu v Ljubljani so jim nato pripravili slovesen sprejem. Nor sprejem pa je dočakal tudi Mitja Gasparini. Po celi Izoli je včeraj odmevalo njegovo ime, prižgale so se bakle, zadonele pesmi navijačev, transparenti pa so naznanjali ponos na uspešnega športnika.
Regional Obala > Šport Izola
Sreda, 30. September 2015
Priprave na svetovno prvenstvo v polnem teku, diploma zaživela v praksi
Dober mesec pred začetkom svetovnega prvenstva v razredu finn se je Vasilij Žbogar iz Valencije preselil na Gardsko jezero, kjer bo z jadralci, ki jadraljo pod okriljem trenerja Luce Devotija nadaljeval s pripravami na tekmovanje na Novi Zelandiji. “V Španiji sem jadral s sposojeno opremo, tako da je bilo v ospredju vzdrževnje forme, drugače pa bo na Gardskem jezeru. Zdaj dobim novo jadrnico, za katero se moram zahvaliti Luci Devotiju in Romanu Teplyju...
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 29. September 2015
Forma se dviga
Članska ekipa RD Istrabenz plini se je včeraj v prijateljski tekmi srečala s slovensko mlado reprezentanco do 21 let. Izolani so prikazali vzpodbudno predstavo, bili večji del tekme v prednosti in na koncu zasluženo zmagali z 32:29 (17:13). Forma se dviga in po tej zmagi se bodo v izolskem taboru precej lažje pripravili na pomemben petkov obračun z Dobovo.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Ponedeljek, 28. September 2015
Izolani srečno pobrali ves plen
Za podrobno analizo bo te dni še čas, tekoče stanje pa sta prijatelja, sicer v soboto trenerska tekmeca, Igor Bole in Danilo Vladimir Sergaš, opravila že kmalu po tekmi na druženju v kraškem hramu. Zagotovo so dobrote na mizi bolj teknile izolskemu trenerju, saj je njegovo moštvo nekako uspelo odnesti celo kožo s sežanskega stadiona. Gostiteljem je prvič uspelo zbrati skoraj vse razpoložljive igralce in zagotovo so si silno želeli izolskega skalpa. Toda na koncu je slavil srečnejši in nekoliko boljši tekmec.
Primorske novice > Šport MNK Izola
Ponedeljek, 28. September 2015
Izolani in Mariborčani že v prvem krogu pokala Slovenije
Na sedežu Rokometne zveze Slovenije so opravili žreb parov v letošnjem moškem pokalnem tekmovanju. V osmino finala je neposredno uvrščenih 27 ekip, deset se jih bo moralo pomeriti že v prvem krogu. Najbolj zanimiv par prvega kroga letošnjega moškega pokalnega tekmovanja bo zagotovo med ekipama Maribor Branik in Istrabenz Plini Izola, ki igrata v 1. NLB Leasing ligi.
Primorske novice > Šport RD Istrabenz Plini
Petek, 25. September 2015
Športna sobota na Lonki
Jutri med 9. in 12. uro se bodo na izolski Lonki že peto leto zapored predstavila izolska športna društva in klubi - v sklopu prireditve Športajte z nami. Dnevi odprtih vrat izolskega športa pa bodo trajali vse do 24. oktobra. 18 izolskih športnih društev s Športno zvezo Izola ter Centrom za kulturo, šport in prireditve na čelu bo - brezplačno - ponudilo 326 ur programov v 21 športnih objektih.
Primorske novice > Šport Lonka
Sobota, 19. September 2015
Gorenje prevladalo že v prvem polčasu
Velenjčani so potrdili vlogo absolutnega favorita in že v prvem polčasu hitro razblinili vse dvome o končnem zmagovalcu. Strelci za Istrabenz pline: Velkavrh 6, Gjerek, Jurič in Gomezelj po 2, Božič, Kecman, Čosić in Koenig (prvi gol v 1. ligi) po 1.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Petek, 18. September 2015
Jadro Vasilija Žbogarja v olimpijskem muzeju v Lozani
Olimpijski muzej v Lozani v Švici je bogatejši za nov eksponat. Pred kratkim so tam razstavili jadro dvakratnega nosilca olimpijske medalje v razredu laser, Izolana Vasilija Žbogarja. Najboljši slovenski jadralec Vasilij Žbogar, ki je medtem presedlal v razred finn, se je v olimpijsko zgodovino prvič vpisal leta 2004, ko je v Atenah osvojil bronasto medaljo. Štiri leta kasneje je bil v Pekingu drugi, sicer pa je nastopil že na štirih olimpijskih igrah.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Nedelja, 13. September 2015
Led je prebit!
Po težki tekmi, v kateri nobena od ekip ni povedla za več kot dva zadetka, so se zmage le veselili domačini. Na koncu se je Vončina razbranil, ko je na drugi strani popustil sicer zelo razpoloženi vratar gostov Brglez, odločilni 22. gol pa je kljub igralcu manj v polju ob izteku 59. minute prispeval Čosić. Prva zmaga je zelo pomembna, ker je sedaj prebit led, ker je bila poražena ravno Sevnica in ker Izolane sedaj čaka težko gostovanje v Velenju.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]