nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 17. Julij 2015
Alternativa hitri cesti Jagodje - Lucija
Kot alternatvino rešitev načrtovani hitri cesti Jagodje – Lucija strokovnjaka Livio Jakomin in Igor Zajec predlagata traso ceste, ki bi na bolj enostaven način povezala Koper z mejnim prehodom Dragonja. V njej bi izkoristila že dokončani odsek hitre ceste Koper – Izola.
Regional Obala > Okolje Izola
Petek, 17. Julij 2015
V prihajajočih dneh spet visoke koncentracije ozona
Ob koncu tedna in predvidoma tudi naslednji teden bo zelo vroče. Toplotna obremenitev bo velika in se bo zaradi nadaljevanja vročinskega vala še stopnjevala, najvišje dnevne temperature pa bodo večinoma presegale 35 stopinj Celzija. Pričakujejo tudi visoke koncentracije ozona, sporočajo z Agencije za okolje (Arso).
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 16. Julij 2015
Istrske občine za enosmerni promet po obalni cesti in lokalno vinjeto
Po odprtju predora Markovec istrski župani predlagajo, da bi na obalni cesti Izola-Koper uvedli enosmerni promet, izmenično v smeri proti Kopru oziroma proti Izoli. Obenem se zavzemajo za uvedbo lokalnih vinjet, za kar naj bi imeli tudi politično podporo. Predstavili so tudi cenejšo alternativo zdaj predvideni različici hitre ceste Koper-Dragonja.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 14. Julij 2015
Naplavitvi delfinov najverjetneje botrovale visoke temperature
Minuli konec tedna je na slovensko obalo naplavilo trupli dveh delfinov, prvega so mimoidoči v soboto opazili pri pasji plaži v Izoli, drugega v nedeljo na obali Debelega rtiča. To sta po podatkih društva Morigenos že drugi in tretji primer v nekaj tednih, a iz tega ne moremo sklepati, da je smrtnost delfinov v slovenskem morju povišana. Po vsej verjetnosti so naplivitvi poginulih delfinov botrovale visoke temperature.
Regional Obala > Okolje Izola
Torek, 14. Julij 2015
Najprej delfin, potem še želva
Potem ko je v soboto morje v bližini izolskega pasjega kopališča naplavilo poginulega delfina, je v nedeljo med kopališčema Delfin in Simonov zaliv naplavilo še poginulo morsko želvo. Za razliko od delfina, ki je bil še mladič, je bila želva odrasla in že v letih. Nekateri menijo, da jo je lahko poškodoval voznik morskega skuterja ali plovila, saj je v zadnjih letih na morju vse večja gneča. Pravega vzroka za njen pogin pa, očitno, ne bomo nikoli izvedeli.
Primorske novice > Okolje Izola
Petek, 3. Julij 2015
Napaka “rešila” traso od Jagodja do Lucije?
Potem ko je sredi februarja državna revizijska komisija že razveljavila Darsovo oddajo javnega naročila za dopolnitev dokumentacije za hitro cesto od Jagodja do Lucije, se je pred dvema tednoma premislila. Vnovični zahtevek neizbranih družb je zdaj zavrnila in tako prižgala zeleno luč za dokončanje dokumentacije.
Primorske novice > Okolje Izola
Ponedeljek, 29. Junij 2015
Sklad naj vrne kmetijska zemljišča
Izolska občina želi doseči, da bi kmetijska zemljišča in gozdovi, ki so zdaj v lasti sklada kmetijskih zemljišč in gozdov, prepisali v njeno last. Takšnih je za kar približno polovico celotnega območja izolske občine. Izolski občinski svet je pooblastil župana Igorja Kolenca, da vloži zahtevo za oceno ustavnosti in zakonitosti 22. člena zakona o skladu. Ta določa, da se po končanih denacionalizacijskih postopkih določijo kmetijska zemljišča in gozdovi, ki preidejo v last občin.
Primorske novice > Okolje Izola
Nedelja, 28. Junij 2015
Ribiči lani v morju ulovili več kot leto prej
Slovenski ribiči so lani v slovenskih pristaniščih iztovorili 254,13 tone svežih ribiških proizvodov, kar je 6,8 odstotka več kot leta 2013. Kljub povečanju je to le še četrtina ulova iz leta 2005. Vrednost lanskega iztovora - večina je bila rib - je ocenjena na okoli 1,29 milijona evrov oziroma 4,5 odstotka več kot 2013.
Primorske novice > Okolje Izola
Petek, 26. Junij 2015
Občina Izola je pričela z izgradnjo krožišča pri Komunali na novi vpadnici s hitre ceste
Zaradi povečane prometne obremenitve ob odprtju vhoda v Izolo skozi novo vpadnico je občina naročila rekonstrukcijo obstoječega križišča na Industrijski cesti pri Komunali, ki bo po novem postalo krožišče. Na razpisu izbrani izvajalec del Grafist je v tem tednu pričel s pripravljalnimi deli, zaključek vseh del pa je predviden konec avgusta.
Slovensko-morje > Okolje Izola
Ponedeljek, 22. Junij 2015
Izolo bi ogrevali z energijo morja
“Strošek za ogrevanje izolskih stanovanj znaša približno sedem milijonov evrov in je daleč nad slovenskim povprečjem. To je posledica uporabe najdražjih energentov, ekstra lahkega kurilnega olja in utekočinjenega naftnega plina,” pravijo v Združenju za energetsko neodvisnost Slovenije (ZENS). Občini predlagajo sklenitev partnerstva za daljinsko ogrevanje mesta z energijo morja.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 9. Junij 2015
Vročina ne bo pojenjala
Danes dopoldne bo pretežno jasno. Čez dan bo predvsem v notranjosti države več oblačnosti, pojavljale se bodo krajevne plohe ali nevihte, ki bodo najbolj pogoste v severni Sloveniji. Jutri bo sončno, popoldne bodo predvsem v hribovitem svetu nastale posamezne plohe ali nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije za okolje.
Primorske novice > Okolje Izola
Ponedeljek, 8. Junij 2015
Poletni vikend v Izoli je skazil vrtinec
Vroč in sončen popoldan je včeraj v Izoli skazil vrtinčast veter, ki je pometel po promenadi na Sončnem nabrežju. Močni sunki so razdejali art sejem, ki so ga tam priredili ta konec tedna. Razstavljalcem, bilo jih je približno 30, je porušil stojnice, na katerih so predstavljali svoje izdelke, bele šotorčke, ki so prekrivali stojnice, pa dvignil in pometal v morje ter na cesto.
Primorske novice > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]