nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 11. November 2014
Teodor Kolenc v očeh Erika Vidmarja
Konec oktobra smo v Mestni knjižnici Izola predstavili knjigo Doro - moj življenjepis. Knjiga je izšla v samozaložbi, napisal jo je Erik Vidmar iz Lucije, sicer uspešen gledališki igralec. Nastala je na podlagi rokopisnega spominskega gradiva Teodorja Kolenca in pogovorov med njim in Erikom Vidmarjem. Knjigo sta obiskovalcem predstavila skupaj in ker je bilo življenje Teodorja Kolenca tako bogato in razgibano, se poslušalci kar nismo mogli posloviti od zanimivega gosta.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Petek, 7. November 2014
Bertok zapušča CKŠP
Direktor izolskega Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP) Andrej Bertok je v ponedeljek podal odstopno izjavo. Kot pojasnjuje, odstopa iz osebnih razlogov. CKŠP naj bi zapustil konec novembra. Andrej Bertok, ki bi mu mandat potekel šele konec septembra 2017, pravi, da odstopa iz osebnih razlogov. Ugibanja, ali temu botrujejo morebitni nesporazumi z županom Igorjem Kolencem, odločno zanika: “V teh dveh letih, kar vodim center, so bili odnosi z občino ter drugimi javnimi ustanovami in društvi, dobri.”
Primorske novice > Kultura CKŠP Izola
Petek, 17. Oktober 2014
Film je še vedno čudež
Grozljivke, komedije, animirani filmi pa tudi kaj eksperimentalnega se je našlo med deli, ki so jih ob gromkih aplavzih najmlajših filmskih in video ustvarjalcev prikazali na njihovem včerajšnjem druženju v izolskem kulturnem domu. Srečanja najmlajših filmskih ustvarjalcev živijo že pol stoletja, število filmski in video krožkov pa narašča. A kakor opozarja žirija, je v bodoče potreben večji poudarek na izobraževanju mentorjev.
Primorske novice > Kultura Izola
Četrtek, 16. Oktober 2014
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde
V soboto so v izolski galeriji Salsaverde pripravili odprtje razstave Uroša Weinbergerja, ki se pod naslovom »The Final Countdown«, preko ustvarjanja risbe, sooča z aktualnimi vprašanji moderne družbe in interpretacijo aktualne družbene resničnosti.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde
Četrtek, 11. September 2014
V Portorožu se je pričel lov na vesne
V portoroškem avditoriju se je včeraj začel 17. Festival slovenskega filma, festivalsko bero celovečernih filmov v tekmovalnem programu pa je odprl film Pot v raj režiserja Blaža Završnika. Do nedelje se bo na festivalu zvrstil letni pregled slovenskih celovečernih in kratkih igranih, dokumentarnih ter animiranih filmov, ki se bodo potegovali za festivalske nagrade vesne.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Izola
Ponedeljek, 8. September 2014
Utrip morja: Fotgrafska razstava Polone Ponikvar v MKI
Tudi letos se Mestna knjižnica Izola pridružuje mnogim ustanovam in društvom v Sloveniji in v Evropi pri projektu Dnevi evropske kulturne dediščine. Letošnjo skupna tema je »Dediščina gre v šole«. Z njo organizatorji želimo izpostaviti pomen izobraževanja o dediščini. Pri evropskem projektu sodelujejo muzeji, galerije, arhivi, zavodi s področja kulture, knjižnice, območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti, lokalne in krajevne skupnosti, nevladne organizacije, vrtci, šole in zavzeti posamezniki.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Petek, 5. September 2014
Izola bo največje primorsko mesto
V Izoli se iztekajo priprave na proslavo Priključitev Primorske matični domovini. Organizatorja, Združenje borcev za vrednote NOB Izola in občina Izola, prihodnjo soboto, 13. septembra, pričakujeta 10.000 obiskovalcev. Program proslave, ki bo z kulturnim, športnim in gastronomskim delom povezala že 67. obletnico priključitve Primorske matični domovini, so sestavili v izolskem Centru za kulturo, šport in prireditve.
Primorske novice > Kultura CKŠP Izola
Sreda, 6. Avgust 2014
Zaljubil se je v Izolo in odprl galerijo
Izola je bogatejša za novo galerijo. V Muzčevi ulici jo je odprl avstrijski fotograf in jadralec Peter Lagler, ki se je pred sedmimi leti zaljubil v to obmorsko mesto. Peter Lagler (46) ima za seboj pestro preteklost. Pri 24 letih je postal najmlajši urarski mojster v Avstriji. Njegovo urarsko kariero je grobo prekinila možganska kap, ki mu je odvzela sposobnost finomotorike. Zato se je obrnil k svoji drugi ljubezni - fotografiji, ki se ji posveča že od najstniških let.
Primorske novice > Kultura Muzčeva
Četrtek, 3. Julij 2014
Brodolomca razvnela najmlajše
Sredin večer je dogajanje v Izoli poleg množice udeležencev Eurofesta razgibala tudi predstava Brodolom, ki so jo v sklopu Alpe Adria Puf festivala pripravili na Manziolijevem trgu. Pred množico najmlajših in tudi starejših sta nastopila “kapitanka” in “mornar” (skupina Filonauta), ki sta s svojimi akrobatskimi veščinami na brvi pričarala skoraj cirkuško vzdušje.
Primorske novice > Kultura Manziolijev trg
Četrtek, 12. Junij 2014
LIK-ovci razstavljajo na javnih prostorih
Letos bo med 15. in 22. junijem 2014 prvič potekal vseslovenski teden ljubiteljske kulture, ki bo z ustvarjalno energijo povezal celotno Slovenijo in poskrbel za promocijo ljubiteljske kulture.
Izola.info > Kultura LIK Izola
Petek, 6. Junij 2014
Slike Zdenke Gačnik v Mestni knjižnici Izola
Kot že veste, stene naše knjižnice že od začetka maja krasijo akti, ki so jih naslikali člani društva LIK. Med njimi je tudi nekaj slik Zdenke Gačnik. Ker smo o nekaterih članih že pisali, je prav, da tokrat posvetimo nekaj več besed Zdenki Gačnik.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Ponedeljek, 5. Maj 2014
Mlada filmska žirija nagradila film »Še žal ti bo!«
Približno 60 najstnikov iz vse Slovenije je pomladne počitnice sklenilo v Izoli, kjer so se ob Evropskem dnevu mladega filmskega občinstva včeraj, 4. maja, preskusili v vlogi filmskih žirantov in v konkurenci treh evropskih mladinskih filmov izbrali zmagovalca. Projekt, ki ga vodi Evropska filmska akademija, je letos hkrati potekal v 17 mestih po Evropi.
Izola.info > Kultura Kino Otok
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]